de Petrea Mircea, inginer chimie-alimentară
Trăim într-o lume în care atât aerul pe care îl respirăm, cât și apa și hrana pe care le ingerăm sunt din ce în ce mai chimicalizate, mai pline de substanțe sintetice și metale grele. Nu este deci de mirare că din ce în ce mai mulți oameni se confruntă (am putea spune că într-un număr îngrijorător de mare și într-o manieră parcă galopantă) cu tot felul de afecțiuni care se transpun apoi într-o deteriorare masivă a sănătății.
Linus Pauling, renumit biochimist american și câștigător a două premii Nobel, a descoperit și a afirmat prin vaste studii biochimice, faptul că aproximativ 90% dintre bolile și afecțiunile organismului uman sunt atribuite unui exces de metale grele, toxine, substanțe chimice toxice, care provoacă în corpul uman dezechilibre grave și deficiențe de minerale şi oligoelemente. Anumite statistici medicale din SUA au concluzionat că aproximativ 25% dintre americani suferă de un anumit grad de intoxicare cu metale grele, în special cu mercur, plumb, cadmiu şi arsenic. Nici în Europa lucrurile nu stau mai bine. În Uniunea Europeană, din 70.000 de produse chimice, 65.000 sunt potențial periculoase pentru sănătatea noastră.
Aceste substanțe chimice sintetice şi metale toxice sunt eliberate în mediul înconjurător în fiecare an și pot fi întâlnite în cele mai variate produse. Spre exemplu, aluminiul poate fi regăsit în medicamente, produse de patiserie, ustensile de bucătărie, deodorante, cosmetice, mercurul se întâlnește frecvent în amalgamele dentare, vaccinuri, medicamente, vopsele, pesticide, pești contaminați, vopsele fluorescente, balsamul pentru rufe, adezivi, fungicide, plumbul este conținut în vopsele, combustibil, muniție, vopsea de păr, baterii, benzină, arsenicul este folosit în pesticide, substanțele utilizate pentru protejarea lemnului, în pigmenții din jucării, în perdele dar și în fumul de țigară. Și lista nu se oprește aici, din păcate.
Chiar privind numai această scurtă listă, ne putem da seama că majoritatea dintre noi venim, într-o măsură mai mare sau mai mică, în contact cu aceste substanțe toxice și, de multe ori chiar fără să știm, ne otrăvim trupul. Organismul uman nu are resurse de auto-regenerare dacă este hrănit cu chimicale toxice. Substanțele chimice toxice sunt interpretate ca fiind proteine străine, care nu servesc altui scop decât sporirii acidității țesuturilor provocând tulburări grave și o reacție imunitară inflamatoare constantă. Din acest motiv, detoxifierea este esențială în procesul de eliminare a acestor „dăunători” din organismul uman.
Dr. Robert Morse, având la activ 30 de ani de practică medicală de succes, timp în care a tratat mii de oameni cu probleme de la supraponderabilitate la cancer, a aplicat în toate aceste cazuri principiul detoxifierii profunde a organismului. El afirmă în cartea sa intitulată Să trăim sănătos fără toxine: „Cauzele apariției tuturor formelor de cancer sunt hiperaciditatea/inflamația şi acumularea de toxine la nivel celular. Ambele situații vor conduce la vlăguirea celulei sau la pierderea energiei și a funcției celulare, prin urmare, pierderea energiei și a sănătății întregului sistem. Efectul direct este suprasolicitarea sistemului imunitar.”
Sistemul limfatic este locul în care debutează 99% dintre procesele maladive. Conform dr. Robert Morse, când această magistrală este congestionată şi nu-şi poate îndeplini corect funcţia de evacuare, ea va colmata întreaga „instalaţie sanitară” a organismului, provocând eşecul de eliminare sau eliminarea necorespunzătoare a deşeurilor de metabolizare/ celulare (acizi), ca şi a produşilor chimici şi metalelor toxice care au fost ingerate. Dacă aceste toxine nu sunt eliminate din organism, va surveni moartea celulelor.
De aceea, detoxifierea este, mai mult ca oricând, esențială în procesul de eliminare a feluritelor reziduuri toxice prezente în organism. În acest sens, zeolitul este un aliat de nădejde în detoxifierea profundă a organismului, este un remediu sigur şi extrem de eficient, el echilibrează pH-ul corpului împiedicând prin aceasta creșterea celulelor nesănătoase și potențând în același timp sistemul imunitar. Zeolitul echilibrează pH-ul organic, evitând dispersia ionilor acizi şi are un efect demonstrat antioxidant și imunostimulator
Ce este însă zeolitul?
Zeolitul este un mineral vulcanic natural care se extrage doar în anumite zone din lume. Atunci când vulcanii erup, lava topită și cenușa se combină. Datorită faptului că vulcanii, în mare parte, sunt situați pe o insulă sau în apropierea oceanului, lava și cenușa se scurg adeseori în mare, iar printr-o reacție chimică între cenușa vulcanului și apa sărată, minerale precum zeolitul se formează în lava topită printr-un proces care durează mii de ani. Denumirea i-a fost dată de mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt și înseamnă „piatra care fierbe” (în greaca veche, ze înseamnă „a fierbe”, iar lithos înseamnă „piatră”). În lume sunt cunoscute zeci de tipuri de zeoliți, cu structuri și compoziții chimice diferite, dar în terapie s-a folosit până acum unul singur, numit clinoptilolit.
Deși poate mulți nu au auzit niciodată până acum despre zeolit, trebuie să spunem că el este cunoscut de mii de ani în Ayurveda (medicina indiană), în medicina chinezească și cea populară rusească. În vremurile apuse, zeolitul era foarte utilizat în Asia (China, Rusia, India) ca supliment natural pentru vindecarea anumitor afecțiuni și pentru menținerea sănătății. În prezent, zeolitul este folosit atât ca remediu terapeutic, dar este foarte folosit și la nivel industrial, pentru purificarea apei și a aerului, ca depurator în industria alimentară, pentru fertilizarea terenurilor agricole și ca supliment mineral în nutriția animalelor.
Zeolitul a stat în „umbră” fiind scos la iveală abia când istoria s-a confruntat cu un moment de răscruce: momentul Cernobîl. Accidentul petrecut cu mai bine de 20 ani în urmă a fost cel mai mare accident nuclear din istoria umanității. Emisiile de materii radioactive de la centrala atomică au fost de câteva ori mai puternice decât în cazul bombardamentului atomic de la Hiroshima.
Autoritățile sovietice de la acea vreme s-au confruntat cu o situație greu de manageriat, urmarea fiind o nouă „explozie” de cancer și leucemii. Aceasta a forțat statul să scoată pentru uzul populației medicamente ținute la secret până atunci pentru a fi folosite în cazul unui eventual război atomic. În acest context, zeolitul s-a dovedit excepțional. Și aceasta, pentru că acest mineral acționează ca un adevărat magnet care atrage și scoate din organism metalele grele și materialele radioactive.
Structura cristalină a zeolitului este formată din tetraedre care formează o rețea tridimensională, în care fiecare atom de oxigen este divizat în doi atomi de siliciu (tectosilicat). Aceste structuri formează canale care permit o mișcare internă a ionilor și a moleculelor, zeolitul fiind astfel un chelator molecular. Chelarea este un proces fizico-chimic de captare a ionilor pozitivi multivalenți (calciu, cupru, plumb, mercur, fier, crom) prin fixarea lor într-o moleculă complexă (chelator sau complexon) sub formă neionizată. Agentul chelator, așa cum este zeolitul, formează cu metalul care trebuie îndepărtat din organism un complex chelat, solubil, stabil, neionizat, netoxic, cu eliminare rapidă prin urină.
Particularitatea zeolitului este sarcina sa electrică negativă cu care atrage metalele grele (mercur, plumb, cadmiu, arsenic etc.) și toxinele, care de obicei au sarcină pozitivă. Sarcina negativă a zeolitului ajută de asemenea la distribuirea mineralelor utile (calciu, sodiu, magneziu, fosfor) și a acidului generat de ionii de hidrogen – tocmai de aceea zeolitul este considerat și un puternic factor alcalinizant al sângelui. Puterea chelatoare a zeolitului se bazează pe capacitatea sa de a distinge între moleculele utile și cele toxice; se unește ușor cu metalele grele și cu toxinele (care au în general dimensiuni mici și sunt foarte încărcate electric) și nu are afinitate cu structurile utile din trup (care au dimensiuni mai mari și au o încărcătură electrică ușoară). Odată ce obiectivul de captare a elementelor nocive din trup a fost îndeplinit, zeolitul încărcat cu substanțe toxice este eliminat rapid de organism, fără să lase urme. Pentru că zeolitul este un aluminosilicat, trebuie subliniat faptul că moleculele de aluminiu ale zeolitului sunt înconjurate de atomi de oxigen, de aceea aluminiul nu poate trece în organism, dar în schimb poate absorbi moleculele de aluminiu toxic prezent în trup.
Istoria utilizării zeolitului cunoaște, după tragicul eveniment de la Cernobîl, un nou moment în anii ʼ90 când Secţia de Medicină Moleculară a Institutului Ruder Boskovici din Zagreb avea să se confrunte cu 22 de cățeluși bolnavi de cancer, majoritatea în fază terminală. Când toate soluțiile medicale fuseseră epuizate și nu se mai întrevedea nicio speranță, cățelușilor li s-a administrat zeolit, iar rezultatul a fost uluitor: la 14 dintre ei tumorile au dispărut. Evenimentul a făcut valuri în lumea medicală, așa încât au urmat zeci de studii pe culturi de celule canceroase, pe culturi de celule ale sistemului imunitar, pe animale de experienţă, chiar si pe pacienţi umani. Concluziile au fost uimitoare: zeolitul distruge celulele canceroase, stimulează producţia de celule ale sistemului imunitar, induce moartea programată a celulelor maligne, blochează recepţionarea semnalelor de creştere de către tumori, detoxifică organismul. Mai mult, s-a descoperit că zeolitul acţionează favorabil şi în multe alte afecţiuni, cum ar fi infecţiile virale sau bacteriene, bolile intestinului, bolile stomacului, diabetul etc. Din păcate, aceste concluzii au fost greu de înghițit de către o parte a comunității științifice internaționale, devotată industriei medicamentelor de sinteză.
În anii 2000, studiile asupra miraculosului zeolit au continuat. Astfel, în anul 2004, un studiu realizat la Universitatea Cunhuriyet din Turcia arată că zeolitul poate fi folosit cu succes pentru curăţarea apei de amoniac.
S-a demonstrat, de asemenea, faptul că zeolitul este un bun absorbant al metalelor din apă: Cu2+, Co2+, Fe2+, Mn2+, As3+.
În anul 2005 Departamentul de Chimie al Universităţii slovace Safarik a realizat un studiu prin care demonstra faptul că zeolitul poate fi utilizat pentru absorbţia substanţelor toxice, ca fertilizator natural şi ca remineralizant. De aceea a fost recomandat în purificarea solurilor de substanţe toxice, în fertilizarea solurilor sărăcite, în hrana animalelor, dar şi în industria biochimică, în agricultură şi farmaceutică.
Un alt studiu, realizat de data aceasta de un institut din Grecia, a evidenţiat capacitatea zeolitului de absorbţie a substanţelor toxice din solul afectat de deşeurile de la fabricile de ulei de măsline.
Studii recente arată, de asemenea, că zeolitul este un bun antibacterian, îmbunătăţind imunitatea, fiind deja folosit în multe ţări, cu succes chiar în tratamentul tumorilor, în îmbunătăţirea stării de sănătate atât pentru oameni cât şi pentru animale.
Studiul realizat de o echipă de 8 medici în cadrul Universităţii Istambul arată că administrarea de zeolit reduce activitatea oxidativă, oferind un răspuns antioxidant după hepatectomia parţială.
Iar acestea sunt doar o mică parte din studiile realizate până în prezent, cu privire la zeolit.
Beneficiile zeolitul asupra organismului uman
Pulberea foarte fină de zeolit are o serie întreagă de acțiuni benefice asupra trupului nostru, precum:
- susţine procesele de chelare a metalelor grele şi radioactive din organism;
- contribuie la menţinerea în limite normale a cantităţilor de uree, bilirubină şi creatinină din sânge;
- susţine buna funcţionare a sistemului imunitar, susţine menţinerea unei flore intestinale normale şi a unui pH normal al tubului digestiv;
- susţine procesele de fagocitare normală a celulelor care au suferit mutaţii şi a fragmentelor acestora;
- stimulează puternic eliminarea apei din ţesuturi;
- protejează şi stimulează rinichii;
- susţine activitatea ficatului;
- este un antitumoral activ, fiind eficient contra tumorilor maligne şi benigne;
- creşte nivelul energetic al fiinţei;
- aduce un aport suplimentar de oxigen în organism;
- contribuie la o mai bună absorbţie a calciului în organism (siliciul fiind un element important în formarea colagenului, a ţesuturilor conjunctive şi a oaselor);
- încetineşte procesul degenerativ al ţesuturilor;
- este un foarte bun coagulant al sângelui în cazul rănilor deschise (se aplică puţină pudră pe rană).
- susţine procesele de chelare a metalelor grele şi radioactive din organism;
- contribuie la menţinerea în limite normale a cantităţilor de uree, bilirubină şi creatinină din sânge;
- susţine buna funcţionare a sistemului imunitar, susţine menţinerea unei flore intestinale normale şi a unui pH normal al tubului digestiv;
- susţine procesele de fagocitare normală a celulelor care au suferit mutaţii şi a fragmentelor acestora;
- stimulează puternic eliminarea apei din ţesuturi;
- protejează şi stimulează rinichii;
- susţine activitatea ficatului;
- este un antitumoral activ, fiind eficient contra tumorilor maligne şi benigne;
- creşte nivelul energetic al fiinţei;
- aduce un aport suplimentar de oxigen în organism;
- contribuie la o mai bună absorbţie a calciului în organism (siliciul fiind un element important în formarea colagenului, a ţesuturilor conjunctive şi a oaselor);
- încetineşte procesul degenerativ al ţesuturilor;
- este un foarte bun coagulant al sângelui în cazul rănilor deschise (se aplică puţină pudră pe rană).
Boli prevenite cu ajutorul zeolitului
Așa cum precizam mai sus, administrarea zeolitului este benefică în prevenirea cancerului. S-a dovedit în timp că administrarea zeolitului este extrem de benefică pentru prevenirea bolii canceroase, dar și a bolilor tumorale în general. Aceasta pentru că zeolitul scoate din organism substanţele cu potenţial cancerigen. El are totodată și efect imunostimulator (ajutând organismul să elimine din start celulele maligne), precum și efecte antitumorale directe. Pentru prevenirea cancerului se recomandă câte două cure pe an, ambele a câte 60 de zile, timp în care se administrează câte 1g de zeolit, de patru ori pe zi.
Tratamentele interne cu zeolit și-au dovedit eficiența și în mai multe forme de cancer al pielii (carcinom cu celule bazale, carcinom cu celule scuamoase, melanom). Extern, se aplică pulbere de zeolit pe zonele afectate de două ori pe zi.
Pentru detoxifierea cât mai rapidă cu zeolit, se consumă și multe sucuri proaspete de legume (mai ales de morcov, de pătrunjel, sfeclă, țelină, varză), cure de clorofilă (frunze de pătrunjel, leuştean, ţelină, urzici, spirulină, chlorella), cereale fierte și mixate (hrișcă, grâu, ovăz). O alimentație corectă, cu un aport nutritiv suficient și care, pe de altă parte, să poată fi ingerată și asimilată de bolnav, este esențială în boala canceroasă.
Unii cercetători sunt de părere că administrarea zeolitului activează o genă din ADN-ul celulei maligne, genă care declanşează moartea programată a celulei maligne.
Diaree, infecții intestinale
Studii clinice extinse, făcute în spitale din Cuba (țară unde infecțiile intestinale sunt o problemă de sănătate publică importantă) au obiectivat o puternică acțiune curativă a zeolitului în cazul acestor boli. Administrarea de zeolit normalizează flora bacteriană a intestinului, ajută organismul să lupte cu virozele care atacă tubul digestiv, reduce inflamația la nivelul intestinului, reduce volumul și fetiditatea gazelor.
Gastrită hiper-acidă și ulcer gastric
La mulți pacienți cu hipersecreție acidă sau cu mucoasă gastrică lezată, administrarea de zeolit a ameliorat clar simptomele dureroase. Zeolitul normalizează secrețiile digestive, are un efect benefic asupra țesuturilor epiteliale care protejează stomacul, mecanismul prin care produce aceste efecte terapeutice nefiind pe deplin explicat. Cert este că un tratament de 2-4 săptămâni, timp în care se iau 2-4g de zeolit pe zi, are de multe ori un efect benefic în aceste afecțiuni.
Deficiențe imunitare
Într-un studiu făcut într-o policlinică particulară din Germania, unui număr de 61 de pacienți le-au fost administrate câte 3,6 grame de zeolit, vreme de 6-8 săptămâni. Analizele făcute după și în timpul acestui tratament au obiectivat că administrarea de zeolit duce la creșterea producției de celule ale sistemului imunitar (limfocite și macrofage) și la creșterea rezistenței organismului la infecții. Mai mult, la niciunul dintre pacienți nu s-a constatat vreun efect advers în urma tratamentului cu zeolit. Acest studiu clinic este completat de cercetările de laborator făcute în Croația, care au arătat că administrarea de zeolit ajută și la creșterea numărului de anticorpi, care sunt „armele chimice” cu care luptă sistemul imunitar împotriva infecțiilor și a proliferării celulelor canceroase.
Infertilitate la bărbați
Infertilitate la bărbați
Detoxifierea făcută prin administrarea zeolitului este o foarte bună premiză pentru tratarea sterilității masculine. Aceasta, deoarece cel mai adesea sterilitatea apărută la bărbați este rezultatul dezechilibrelor hormonale care apar pe fondul intoxicării organismului cu substanțe cum ar fi xenoestrogenii, metalele grele, pesticidele, unii aditivi alimentari etc. Ori, zeolitul este poate cel mai bun remediu pentru a scoate rapid toate aceste toxine din organism. Se țin două cure, a câte 90 de zile fiecare, timp în care se iau câte 3-4g de zeolit pe zi. Între cele două cure se face o pauză de minimum 21 de zile.
Gută, acumulări de uree în organism
Se țin cure cu zeolit, cu o durată de două luni, timp în care se iau zilnic câte 3-5 g din acest mineral. Zeolitul are o mare eficiență în tratamentul acestor afecțiuni, deoarece are pur și simplu capacitatea de a scoate ureea, precum un magnet, din organism și de a o elimina prin scaun. Este un tratament foarte valoros și pentru persoanele cu disurie sau cu probleme renale, deoarece eliminarea ureei nu se face pe cale renală, solicitând rinichii, zeolitul exercitând el însuși funcția de „filtrare”.
Autism
Ca și în cazul altor afecțiuni prezentate în acest articol, studiile clinice care să obiectiveze acțiunea zeolitului în cazul acestei boli lipsesc deocamdată. Pe de altă parte, însă, nu putem să nu menționăm această posibilă acțiune a zeolitului în autism, în condițiile în care, în ultimii ani, tot mai mulți părinți din Statele Unite (țară în care această boală este o problemă tot mai gravă, datorită amplorii pe care a căpătat-o) au observat transformări extraordinare la copiii lor în urma curelor cu zeolit. La unii copii autiști cu vârsta peste patru ani, cărora le-au fost administrate câte 1,2-2,4 g de zeolit pe zi, în cure de 60 de zile, urmate de 30-60 de zile de pauză, s-au observat progrese importante. Nu s-a pus problema dispariției complete a autismului, în schimb, la unii dintre ei s-a remarcat o îmbunătățire a atenției, a capacității de a primi informații și de a comunica, a stării lor psiho-mentale în general. De asemenea, unii copii hiper-excitabili și-au ameliorat sensibil starea. Nu se știe mecanismul exact prin care zeolitul produce aceste efecte, deocamdată oamenii de știință punând rezultatele încurajatoare obținute pe seama normalizării secrețiilor de neurotransmițători sau chiar pe seama eliminării din organism a unor toxine, cum ar fi metalele grele.
Hepatita virală si zeolitul
Studiile de medicină experimentală au obiectivat faptul că administrarea de zeolit are efecte protectoare hepatice, încetinind evoluția hepatitei cronice. De asemenea, studiile de laborator asupra efectului antiviral al zeolitului sunt încurajatoare. Sunt semnalate și cazuri clinice, de pacienți cu hepatită virală de tip C, care și-au ameliorat considerabil starea de sănătate, în urma curelor repetate cu zeolit. Se recomandă cura de 12 săptămâni, timp în care se iau câte 3-4 g de zeolit pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.
Infecții virale si zeolitul
Infecții virale si zeolitul
Se iau zilnic 3-4 g de zeolit, un tratament durând 60 de zile și fiind repetat după o pauză de minimum trei săptămâni. Studiile de laborator și de medicină experimentală au arătat atât o acțiune antivirală directă a zeolitului (contra virusului herpetic, virusurilor coxsackie, adenovirusurilor etc.), cât și o îmbunătățire a imunității sub acțiunea acestui mineral.
Zeolitul si intoxicaţia cu metale grele
Se referă la plumbul, manganul, mercurul, cadmiul etc. care ajung în organismul nostru datorită poluării apei, aerului şi alimentelor. Studiile făcute pe eşantioane reprezentative de europeni şi americani arată că în organismele a peste 25% dintre noi, procentajul acestor metale grele este depăşit. Iar consecinţele intoxicaţiei cu metale grele sunt boli din cele mai diverse, de la cele ale sistemului nervos, la cele de metabolism sau tumorale. Pentru prevenirea acestor afecţiuni se recomandă cura ţinută vreme de 60 de zile cu zeolit, din care se iau câte 2-4 g pe zi. Zeolitul este numit de către oamenii de ştiinţă şi „capcana de metale grele”, deoarece scapă organismul de aceste toxine, prinzându-le în structura sa moleculară, fiind apoi eliminat împreună cu ele prin scaun.
Zeolitul si intoxicaţia cu pesticide
Zeolitul si intoxicaţia cu pesticide
Aceste substanţe ajung în organismul nostru în primul rând prin hrană. Mai ales în România, unde în ultimul deceniu s-au importat fără discernământ şi fără scrupule legume, fructe si carne îmbibate cu pesticide, provenite din țări non-UE, unde nu sunt respectate niciun fel de norme, intoxicaţia cu pesticide este o problemă reală.
Zeolitul și purificarea apei
Urmare a calităților sale cu totul excepționale, zeolitul poate fi utilizat cu foarte mare eficiență ca purificator al apei de consum prin adăugarea de 1 lingură de zeolit în 5 litri de apă. Se recomandă ca apa să fie în prealabil binecuvântată de trei ori iar după adăugarea zeolitului, apa să fie agitată de trei ori consecutiv (deoarece zeolitul se depune pe fundul recipientului iar prin agitare particulele sale se distribuie în masa de apă reușind astfel să capteze impuritățile prezente în aceasta).
Precauții și contraindicații la tratamentul cu zeolit
Conform FDA, agenția americană pentru controlul hranei și al medicamentelor, administrarea internă a zeolitului este considerată a fi fără riscuri pentru sănătate. De asemenea, în practică nu au fost observate efecte adverse la administrarea acestui mineral. Totuși, administrarea zeolitului este contraindicată celor care iau medicamente pe bază de litiu și de alte metale grele, deoarece zeolitul va ajuta la eliminarea promptă a acestora din organism, nelăsându-le să își exercite acțiunea terapeutică.
Nu se cunosc efectele zeolitului asupra femeilor însărcinate sau care alăptează.
Cum se administrează zeolitul
De regulă, zeolitul se administrează sub formă de pulbere măcinată foarte fin, pentru a crește suprafaţa activă a mineralului. Proprietăţile sale sunt mult amplificate de procesul de activare prin micronizare. Această micronizare se face cu ajutorul unor utilaje speciale, care mărunţesc particulele de zeolit până la niveluri de 10 microni sau mai mici, nivel la care zeolitul începe să se comporte mai mult ca un fluid decât ca un solid. Particulele extrem de fine de zeolit au o suprafaţă de contact foarte mare, „capturând” astfel în structura de canale microscopice ale mineralului metalele grele (plumb, mercur, cadmiu, cesiu etc.), precum şi anumite substanţe chimice toxice, cum ar fi bisfenolul A, anumite pesticide, parabeni etc. Efectele sale sunt cu atât mai bune cu cât granulația sa este mai fină și cu atât mai complexe atunci când este îmbogățit cu siliciu.
Conţinutul ridicat de siliciu este asociat cu o mai bună capacitate de absorbţie a metalelor grele şi radioactive, cu o mai puternică acţiune detoxifiantă exercitată asupra organismului per ansamblu. Practic, zeolitul micronizat îmbogăţit cu siliciu organic are o acţiune de câteva ori mai puternică decât a zeoliţilor clasici.
Pentru prevenirea bolilor se recomandă administrarea a 1 g de zeolit de 3-4 ori pe zi. În cazul unor afecţiuni deja instalate, cum ar fi cele tumorale, digestive sau metabolice, se administrează câte 2 g, de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă, în cure de 3 luni.
Zeolitul este un supliment total natural fiind lipsit de toxicitate şi este ideal pentru o utilizare sigură pe termen lung. Folosit în cure de detoxifiere a organismului, mai ales dacă corpul este foarte încărcat de reziduuri toxice, zeolitul poate genera o deshidratare uşoară sau ameţeli, deoarece apa din organism este folosită pentru a spăla aceste toxine, de aceea se recomandă folosirea unei cantități zilnice de apă mai mare decât obișnuim în mod normal.
Zeolitul poate fi folosit atât ca prevenţie cât şi pentru tratarea unor afecţiuni existente deja, dar atunci este necesar să cerem sfatul unui medic competent.
Citiți și:
ARGILA – pământ miraculos
Cum să ne protejăm, fiecare dintre noi, împotriva efectelor nocive ale dârelor morţii (chemtrails-uri)
Două modalităţi simple și eficiente de purificare a ficatului
yogaesoteric
22 martie 2017
22 martie 2017
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu