miercuri, 8 martie 2017

Sucul din cea mai populară legumă ce este consumată de români omoară celulele canceroase şi în plus tratează diabetul!

 
Oricât de surprinzător ar părea, sucul de cartofi omoară celulele canceroase, tratează diabetul şi gastrita şi coboară tensiunea arterială. Proprietăţile terapeutice ale cartofului crud se cunosc şi se folosesc de multă vreme în medicina naturistă tradiţională. Este un lucru interesant, având în vedere că bulbii (tulpinile subterane ale acestor legume) sunt consideraţi toxici în stare crudă.
Există multe preconcepţii legate în special de coaja cartofilor, care este considerată otrăvitoare. Nici vorbă de aşa ceva! Din contră, coaja cartofilor organici nu conţine niciun fel de substanţe dăunătoare pentru organism.
Singurii cartofi periculoşi pentru sănătate sunt cei necopţi, cu coajă de culoare verde. Mugurii sunt şi ei toxici şi trebuie evitaţi. Principalul pericol în acest caz îl reprezintă Solana, o otravă conţinută de mugurii, lăstarii şi părţile crude ale cartofilor.
Cartofii ca remediu pentru multe boli grave
Mulţi experţi de renume au documentat şi au atras atenţia asupra efectelor vindecătoare ale sucului de cartofi. În special, oamenii de ştiinţă au constatat că acest suc vindecă gastrita şi alte boli de stomac. Doza recomandată de aceştia este de o lingură de suc de cartof diluat cu puţină apă luată cu o jumătate de oră înainte de micul-dejun, prânz şi cină.
Pentru tratarea ulcerului duodenal şi stomacal, se recomandă consumarea a 500 ml de suc de cartofi pe stomacul gol, apoi a încă 500 ml cu o jumătate de oră înainte de prânz şi de cină.
Unii medici susţin că sucul de cartofi coboară glicemia şi sprijină vindecarea bolilor pulmonare şi respiratorii (chiar şi a unor boli grave precum emfizemul pulmonar).
Călugărul budist Tomizawa, autorul cărţii Calea către un stil de viaţă sănătos: De ce nu trebuie să te temi de cancer, susţine că un consum zilnic de 250 ml de suc de cartofi poate preveni şi trata chiar şi cancerul.
Kagamine, prof. de medicină la Universitatea Akita, Japonia, a reuşit să izoleze o substanţă conţinută de cartoful crud care s-a dovedit că inhibă creşterea tumorilor canceroase la şoareci. Rezultatele studiilor sale au fost publicate în Analele Congresului Internaţional pentru lupta împotriva cancerului desfăşurat în Germania.
Sucul de cartofi este folosit şi în cura lui Breuss de vindecare a cancerului.
Există tot mai multe dovezi că sucul de cartofi este un mijloc de tratament eficient împotriva bolilor de rinichi, de ficat şi de inimă, a hipertensiunii arteriale, diabetului, lumbagoului, reumatismului şamd. În plus, sucul de cartofi este un bun întăritor al sistemului imunitar şi alină durerile de cap şi durerile menstruale. 
Pentru a înlătura stările de oboseală, bea suc de cartof crud în amestec cu suc de mere şi de morcov de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de două săptămâni.
Beneficiile sucului de cartofi:
- Întăreşte imunitatea corpului 
- Detoxifiază organismul
- Tratează bolile de piele 
- Tratează cancerul 
- Sprijină tratamentul gastritei şi al altor probleme stomacale 
- Coboară glicemia 
- Sprijină tratamentul bolilor de rinichi şi de ficat 
- Protejează împotriva bolilor cardiovasculare
Coaja cartofilor contribuie şi ea la detoxifiere şi conţine mulţi nutrienţi preţioşi. Dacă mănânci cartofii cu tot cu coajă, în special cruzi, corpul beneficiază de mult mai mulţi carbohidraţi, proteine, vitamina C şi vitamina B6, potasiu, fier, magneziu şi zinc decât atunci când mănânci cartofii curăţaţi de coajă şi gătiţi. 
În special vitamina C se pierde foarte uşor la gătirea cartofilor, şi este mare păcat, pentru că un cartof crud de dimensiune medie (150 g) poate conţine până la 27 mg de vitamina C, adică echivalentul a 45% din doză zilnică recomandată.
Datorită proprietăţilor sale antiseptice, cartoful este excelent pentru tratarea problemelor de piele, printre care şi acneea. Cartoful conţine multă vitamina C şi mult amidon, care împreună curăţă pielea de toxine, o hrănesc şi o protejează de efectele radicalilor liberi. Măştile cu cartof crud fac adevărate minuni pentru tenul acneic sau ridat. Aplicaţiile cu cartof crud sunt la fel de indicate şi pentru celulită.
Prepararea sucului de cartofi
Nimic mai simplu: doar spălaţi cartofii bine sub jet de apă şi îndepărtaţi părţile verzi, după care feliaţi-i subţire şi băgaţi-i în storcător.
Sucul de cartofi poate fi amestecat cu suc de fructe şi legume, în special cu suc de mere, de lămâie şi de morcovi, şi poate fi îndulcit cu miere.

yogaesoteric
8 martie 2017
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu