duminică, 16 octombrie 2016

Un nou secret al Insulei Paştelui a fost descifrat. Cum va ajuta aceasta omenirea

Au trecut 50 de ani de la prima descoperire a medicamentului natural din solul de pe Insula Paştelui. Acum, unii cercetători afirmă că ar putea fi ,,fântâna tinereţiiˮ.
Medicamentul rapamicină, o bacterie produsă în apropierea faimoaselor statui, s-a dovedit că poate creşte durata de viaţă şi poate ameliora unele afecţiuni asociate vârstei înaintate.
Aceste capacităţi anti-îmbătrânire au fost demonstrate în urma unor teste pe mai multe organisme, de la muşte până la şoareci, câini și chiar oameni. Cercetătorii au avertizat că efectele nu sunt pe termen lung, iar administrarea acestui medicament poate avea urmări nedorite.
Rapamicina este denumită după Rapa Nui, numele polinezian al Insulei Paştelui, care este localizată în Oceanul Pacific într-o zonă izolată.
Solul care conţine rapamicină a fost prima dată colectat în 1964, de Georges Nogrady, microbiolog la Universitatea din Montreal. În 1969, a fost descoperită puterea sa imunosupresoare – atacând proteina mTOR, implicată în reglarea creșterii și proliferării celulelor, poate opri dezvoltarea celulelor imunitare.
De atunci, cercetătorii au descoperit nenumărate alte beneficii ale substanţei. Aceasta poate lupta contra tumorilor şi poate preveni respingerea organelor transplantate de către organism gazdă.
În cadrul unui studiu din 2009 s-a descoperit că administrarea rapamicinei la şoarecii adulţi a condus la creșterea duratei de viaţă atât pentru femele cât şi pentru masculi. De atunci, medicamentul a fost testat și pe alte animale și chiar pe oameni. Rezultatele testelor au evidențiat încetinirea procesului de îmbătrânire, inclusiv îmbunătăţirea învăţării sau a funcţiilor cognitive, în cazul oamenilor.
Recent, cercetătorii de la Universitatea din Washington au testat efectele rapamicinei pe câini, pentru a observa dacă și în cazul acestor mamifere apare o încetinire a procesului de îmbătrânire. Cercetătorii au fost uimiţi de rezultate: au descoperit că inima câinilor funcţiona mult mai bine după doar câteva săptămâni de administrare a medicamentului.
Studiul a fost condus de către biologul Matt Kaeberlein şi colegul său Daniel Promislow. Pentru teste, cercetătorii au recrutat 40 de proprietari de câini pe care i-au rugat să le ofere patrupedelor trei pastile de rapamicină pe săptămână. Studiul s-a desfășurat pe durata a 10 săptămâni, timp în care cercetătorii au le-au făcut ecografii cardiace câinilor, pentru a determina efectele medicamentului. Rezultatele au dovedit o îmbunătăţire a bătăilor inimii sau nicio schimbare.
Pe lângă efectele anti-îmbătrânire și antitumorale, rampamicina poate suprima capacităţile sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că subiectul ar putea fi predispus la infecţii. În prezent, cercetătorii lucrează la crearea unui compus care să nu prezinte aceste efecte negative asupra imunității.


yogaesoteric
13 octombrie 2016
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu