După consumarea de către fiinţa umană a alimentelor modificate genetic, majoritatea glifosatului şi a nanoparticulelor sunt rapid excretate, dar mai rămân anumite reziduuri în intestinul uman. Într-adevăr, întrebarea cea mai importantă referitoare la nanoparticule şi organisme modificate genetic este aceeaşi ca cea despre nanotehnologie în general: contribuie nanoparticulele în vreun fel la gama largă de probleme de sănătate care există în prezent?
Donald Huber, critic de frunte al alimentelor modificate genetic, afirma că această tratare a culturilor determină producere de patogeni ai plantelor care sunt transmişi prin sol şi afectează într-adevăr sănătatea omului. De exemplu, cei care locuiesc în apropierea câmpurilor de soia modificată genetic din Argentina, care au fost tratate cu astfel de chimicale periculoase, au dezvoltat cancere sau au prezentat defecte la naştere.
Cei care susţin alimentele modificate genetic afirmă că ştiinţa încă mai caută, dar că nu a găsit deocamdată patogenul lui Huber pentru a stabili legătura cauzală între glifosat şi problemele de sănătate la om. Dar întrebarea rămâne: există o legătură cauzală între nanoparticulele din alimentele modificate genetic şi sănătatea umană?
Ce se cunoaște deja în această direcție
Problema
Problema în ziua de azi este că efectul alimentelor modificate genetic asupra sănătăţii umane este în principal centrat asupra argumentelor de tipul „dacă patogenul lui Huber există”, în loc să fie centrat pe identificarea mecanismului prin care reziduurile nanoparticulelor de glifosat determină cancer prin afectarea ADN-ului uman. Doar atunci o legătură cauzală între alimentele modificate genetic şi sănătatea omului va fi plauzibilă din punct de vedere biologic.
Propunere
Până acum, afectarea ADN-ului uman prin radiaţii UV de la nanoparticule nu a fost recunoscută deoarece fizica clasică susține că întotdeauna atomii din nanoparticule au capacitatea calorică de a conserva căldura faţă de intestin printr-o uşoară creştere a temperaturii, fapt care nu afectează ADN-ul.
Totuşi, se ştie că ADN-ul este afectat după contactul direct cu materialul ce conţine nanoparticule, dar acest aspect poate să nu fie luat în considerare deoarece se cunoaşte şi faptul că nanoparticulele chiar inerte din punct de vedere chimic, afectează ADN-ul.
Mecanica cuantică diferă de fizica clasică prin faptul că permite radiaţiilor electromagnetice să fie create în nanoparticule. La polul opus faţă de fizica clasică, mecanica cuantică cere atomilor din nanoparticule să scape de capacitatea de încălzire şi astfel temperaturile nanoparticulelor nu mai pot depăși valorile căldurii absorbite în intestin. În schimb, nanoparticulele conservă căldura prin emiterea de radiaţii electromagnetice care determină afectarea ADN-ului iar dacă nu este reparat, aceasta poate conduce la cancer. Acelaşi aspect s-a observat în cazul cancerului ovarian şi a nanoparticulelor din produsele cu pudră de talc utilizate pentru curăţarea zonei genitale.
Concluzie
Patogenul lui Huber care ar lega alimentele modificate genetic de sănătatea umană este improbabil să existe, deoarece problemele de sănătate (cancer, autism, defecte la naştere, Parkinson etc.) determinate de alimentele modificate genetic sunt foarte diverse şi nu pot fi corelate cu un singur patogen. Într-adevăr, diversitatea problemelor de sănătate sugerează prezenţa mai multor agenţi patogeni diferiţi, iar mecanismul pentru crearea lor este modificarea genelor din ADN-ul afectat.
Legătura cauzală între nanoparticulele din alimentele modificate genetic şi problemele de sănătate este radiaţia UV emisă de nanoparticule. Iar pentru protejarea consumatorilor, testele pentru evaluarea gradului de modificare a ADN-ului, teste gen comet, ar trebui realizate asupra alimentelor modificate genetic, iar concentraţiile sigure de nanoparticule să fie etichetate corespunzător pe alimente.
Citiţi şi:
Microparticule invizibile din alimente pot elibera în organism vaccinuri şi medicamente
Organismele modificate genetic sunt de 125 de ori mai periculoase decât se ştia
Erbicidul de la Monsanto care conţine glifosat este corelat cu cazuri de cancer cerebral la copii
yogaesoteric
4 octombrie 2016
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu