În
zilele noastre, oamenii sunt bombardaţi la tot pasul cu substanțe
toxice infiltrate în mod legal prin alimentație, prin medicamente, prin
vaccinuri, prin produsele de îngrijire personală sau cele de menaj etc.
Tehnologiile
moderne folosesc aproape 70 000 de substanţe chimice. Cele mai multe
dintre aceste substanţe sunt profund nocive pentru organism, fiind chiar
cancerigene, mutagene (produc mutaţii la nivelul genelor) sau
teratogene (produc malformaţii, monstruozităţi, anomalii). Un studiu ce a
supus analizei probe de urină și sânge a descoperit urme de plumb,
mercur şi alte metale grele, solvenţi pe bază de clor, insecticide,
pesticide etc.
Cu
cât sunt folosite mai multe tipuri de aditivi într-un singur produs, cu
atât el este mai periculos, efectele negative ale acestora
potenţându-se reciproc. Urmările sunt catastrofale pentru sănătatea
noastră, mergând până la distrugerea ADN-ului. Trupul nostru devine un
depozit de substanţe toxice – de aici, explozia generalizată de alergii,
de cazuri de scădere a imunităţii, de maladii autoimune şi
inflamatorii, apariția tot mai frecventă a obezității, a diabetului
zaharat, a tumorilor, a cazurilor de limfoame și cancere la diferite
organe.
Din
multitudinea de aditivi utilizaţi în alimentaţie, doar 1-2% se folosesc
în scopul conservării, în timp ce restul nu îşi justifică prezenţa în
produsele de consum. Unul dintre motivele pentru care aceste substanţe
toxice au ajuns să fie folosite pe scară largă este acela că efectele
lor nocive asupra sănătăţii nu apar imediat decât în cazul reacţiilor
alergice. Aceşti ucigaşi tăcuţi se acumulează gradat în organism,
provocând apariţia cancerului, a bolilor cronice, degenerative,
autoimune sau genetice etc. La ora actuală un număr foarte mare de
produse sunt împănate cu aditivi, cu grade mai mici sau mai mari de
periculozitate, iar unele alimente pot fi considerate pe bună dreptate
adevărate otrăvuri: băuturile carbogazoase („Cola”, „de fructe”,
„light”) şi „energizante”, mâncărurile de tip fast-food, produsele
modificate genetic.
Conform
unui studiu, un american consumă pe an peste 200 de litri de băuturi
carbogazoase şi aproximativ 300 de sandwich-uri. În aceste condiţii, nu
este de mirare că asistăm la o explozie a numărului de cazuri de cancer,
această maladie devenind a doua cauză de deces, după bolile
cardio-vasculare.
Deşi
numeroase studii au evidenţiat efectele dezastruoase asupra sănătăţii
ale noianul de E-uri şi de substanţe chimice folosite în industria
alimentară, farmaceutică sau cosmetică, măsurile de protecţie a
populaţiei sunt încă anemice. Aditivii nu sunt trecuţi pe etichete decât
parţial, este încă permisă utilizarea unor substanțe extrem de nocive –
cum este, de exemplu, aspartamul – iar în unele cazuri se desfăşoară
veritabile campanii criminale de dezinformare.
„Pâinea noastră cea de toate zilele”
Actualmente,
în perioada creşterii, grâul primeşte între două şi şase tratamente cu
pesticide. Îngrăşămintele chimice utilizate pentru un hectar de cultură
sunt: 250 kg de azot, 100 kg de fosfor şi 100 kg de potasiu! Rezultatul
este un bob mult mai bogat în amidon şi mai sărac în proteine, la care
se adaugă conţinutul de substanţe chimice toxice, folosite cu
generozitate în timpul creşterii. Grâul recoltat va fi apoi pulverizat
cu insecticide, pentru distrugerea insectelor care l-ar putea ataca în
silozuri.
În România, timp de
câțiva ani, a fost testat cu o criminală inconștiență un fungicid
extrem de toxic numit Initium, care s-a dovedit a fi printre altele
cancerigen și neurotoxic.
Şi
asta nu este tot! În multe ţări este obligatoriu să se adauge fier în
compoziţia pâinii. Substanţele sintetice nu se asimileză, ci agresează
trupul, accelerând proliferarea celulelor canceroase şi apariția bolilor
neurologice (de exemplu, boala Alzheimer), generând retinopatie,
insuficienţă cardiacă, anemie hemolitică, hipertensiune arterială.
Plumbul
Contaminarea
alimentelor şi a apei cu plumb a apărut prin folosirea
necorespunzătoare a oalelor emailate cu plumb, a conservelor din aliaj
cu plumb sau a conductelor de apă fabricate din plumb.
Intoxicaţia
cronică cu acest metal determină efecte negative la nivelul sistemului
nervos central şi periferic, anemie, tulburări la nivelul funcţiei
renale, scăderea în greutate. Compuşii cu plumb sunt greu solubili în
apă, astfel că absorbţia lor este scăzută – din plumbul ingerat se
absoarbe aproximativ 10%. Totuşi, contaminarea hranei cu acest metal şi
posibilitatea unei intoxicaţii cronice prin intermediul dietei necesită o
monitorizare constantă.
Produsele cosmetice conţin aceleaşi substanţe nocive care sunt prezente în produsele de curăţenie casnică!
Majoritatea
substanţelor chimice utilizate ca ingrediente în produsele cosmetice
sunt toxice. Sub „magia” frumuseţii pe care o vedem pe panouri imense,
cu speranţa că folosind acel produs vom arăta şi noi la fel, îl
cumpărăm. Efectele pe care le vom obţine sunt alergiile, iritaţiile
cutanate, îmbătrânirea prematură a pielii sau chiar cancer. Studii
recente din Marea Britanie au arătat că anual o femeie asimilează în
trupul ei peste 2 kg de toxine prin produsele cosmetice.
Unguentele
medicamentoase (care au în compoziţie multe substanţe chimice) sunt
rapid absorbite prin piele și ajung în sânge în câteva minute. Dacă
suferim de dureri de cap sau de stomac ori avem eczeme ale pielii, ni se
inoculează în mod pervers ideea că este „normal” sau „de aşteptat” în
aceste vremuri, datorită ritmului trepidant și stresant al vieții, şi nu
ne trece prin cap să atribuim aceste simptome substanţelor chimice pe
care le ingerăm relaxaţi sau le aplicăm cu inconştienţă pe piele.
Exemplele
de subtanțe care s-au dovedit a fi nocive pentru organism dar care
continuă să fie folosite sunt extrem de numeroase. În fața acestor
evidențe, chiar și cei mai naivi își pot da cu ușurință seama că dincolo
de aparenta preocupare pentru binele și prosperitatea cetățeanului, de
undeva din culise se dirijează un sistematic genocid planetar.
Citiți și:
SURSA: yogaesoteric
16 ianuarie 2015
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu