La început de an 2014
Dr. Sorina Soescu
Nota blogger: deși articolul a fost publicat la începutul acestui an, conținutul lui rămâne foarte important, indiferent când va fi citit, căci este vorba despre nocivitatea produselor lactate asupra sănătății consumatorilor. C.M.
Bine v-am regăsit pe toți, sănătoși și plini de energie, la începutul unui an extraordinar!
Anul 2014 va aduce multe provocări și schimbări în energia oamenilor – pentru că vibrația schimbării este pretutindeni în jurul nostru.
Ne dorim sănătate, ne dorim fericire, ne dorim stare de bine – și facem în mod repetat alegeri care ne îndepărtează de obiectul dorințelor noastre.
Însă odată ce am identificat cauza principală a tuturor problemelor cu care ne confruntăm – care se cheamă ASUMAREA RESPONSABILITĂȚII PENTRU PROPRIA VIAȚĂ și începem încetul cu încetul să o punem în practică – fără să deranjăm prea tare întreaga structură socială din care facem parte (doar ”o surprindem” un pic – dar se va obișnui!) – vom reuși cu adevărat să facem schimbări importante în viața noastră.
Am văzut pe Internet că majoritatea programelor de sănătate, de nutriție și de formare pentru o viață sănătoasă au debutat programe de detoxifiere tip ”provocarea de 21 de zile pentru o alimentație sănătoasă!”.
Așa că m-am gândit și eu să începem anul cu ceva asemănător – dar cu bătaie un pic mai lungă.
Vă propun să încercăm o schimbare mică de dietă – dar cu impact uriaș asupra stării de sănătate pe viitor.
Nu doresc să facem ”regimuri” sau ”diete” care să dureze 2-3 săptămâni și apoi să vă întoarceți la ”normal” și să intoxicați iar organismul cu deșeuri.
Ci aș dori să încercăm împreună să schimbăm puțin ”normalul” și să-l transformăm într-un ”altfel de normal” – pe care să-l integrăm în stilul de viață actual al tuturor.
Așadar, la început de 2014 vă propun să încercați, toți cei care doriți să faceți ceva pentru propria sănătate, următoarea mică/mare schimbare:
− să scoateți complet din alimentația dv, în acest an – produsele lactate. Complet, complet, complet – nici un fir de lapte, iaurt, brânză, smântână, unt, sau produse care conțin lapte praf (atenție la ciocolata cu lapte și la diferitele patiserii, biscuiți și dulciuri care pot conține lapte praf, uitați-vă pe etichete). Am multe articole pe site și cărți în care discut despre necesitatea opririi consumului acestor alimente și în curând voi publica o carte despre alimentație și rețete, în care discut și mai multe despre lactate – și efectele lor asupra organismului.
− și să introduceți, la masa de dimineață – cât mai multe fructe, sub multiple forme.
Astfel, micul dejun poate fi format, la alegere:
− din suc de fructe proaspăt stors (sau chiar o combinație de fruct/legume – tip măr cu morcov), sau doar suc de mere, de portocale, de grefe, de ananas, sau diferite alte combinații
− din blenduri de fructe – baza pentru blend sunt bananele foarte coapte – 2-3 banane, amestecate cu diferite componente – tip kiwi, ananas, mere, pere, căpșuni, fructe de pădure, kaki (persimon), pepene galben, struguri etc etc – cu sau fără 2-3 frunze verzi de salată. Încercați într-o dimineață ”green-smoothie”-ul – din banane, portocală și frunze de salată, sau banane, kiwi și frunze de salată – este foarte interesant, chiar gustos, amestecul dintre dulcele intens al bananelor coapte și amăruiul frunzelor de salată.
− o salată de fructe generoasă, în care pe lângă o varietate cât mai colorată de fructe, pot fi adăugate câteva semințe de in, susan, cânepă sau chia, precum și arome precum scorțișoara, cardamonul, coriandrul, vanilia sau frunze de mentă.
− un platou de fructe – care poate fi foarte simplu – un pepene verde sau galben, tăiat și feliat – sau foarte complex – amestecuri colorate și variante din 2 sau mai multe fructe.
− sau pur și simplu un kilogram de struguri, sau 4-5 banane, sau 6-8 mere sau pere (decojite și bine mestecate) sau oricare alte fructe vă plac și le puteți mânca cu plăcere
Dimineața, după ce ne-am odihnit bine peste noapte – nu prea avem foame – majoritatea dintre noi ar putea foarte bine să înceapă ziua fără să mănânce nimic. Sunt persoane care și-au educat organismul să servească micul dejun, și acesta ”cere” în fiecare dimineața alimente. Dar multe persoane știu că la primele ore ale dimineții nu avem nevoie de mâncare. Avem destulă energie pentru a ne desfășura o activitate intensă până în jur de orele 12.30 -13.00, când apare prima dată senzația de foame. Și abia acum putem mânca ceva, pe care organismul să-l digere bine. Doamnele care au făcut repetate cure de slăbire știu că dacă încep să mănânce de dimineață, organismul cere de mâncare ziua întreagă. Pe când dacă nu mănâncă nimic și așteaptă să apară senzația de foame – aceasta poate apare după ora 13.00 sau chiar mai târziu.
De aceea, fructele, în special sucurile de fructe (care hidratează organismul, pielea, spală rinichii și ajută la drenajul sistemului limfatic) reprezintă cea mai bună opțiune de începere a zilei (pentru cei care doresc să o încerce). Oferă vitaminele și mineralele necesare întregului organism pentru energie – și în același timp, permit minții să rămână clare și privirii – limpede.
Dacă veți realiza doar această mică schimbare în dieta dv – să scoateți complet lactatele – și să introduceți micul dejun din fructe – fără a face alte modificări meselor de prânz și seara cu care sunteți obișnuiți – veți realiza enorm de multe pentru starea dv de sănătate.
Opriți principalele alimente care blochează sistemul limfatic (lactatele) și afectează grav imunitatea corpului – și aduceți în organism mai multe fructe – în prima parte a zilei (atunci când intestinele sunt goale și le pot digera cel mai bine) – cu bogăția lor de vitamine, minerale și toate subtanțele astringente tip bioflavonoide – care ajută la drenajul limfatic și întărirea imunitară.
Fructele nu se digeră bine când sunt consumate după hrana gătită. Dacă ați apucat să mâncați mâncare, nu veți mai digera bine fructe, indiferent câte ore veți lăsa între consumul de fructe și mâncare. Tot vor apare gaze, arsuri la nivelul stomacului și alte neplăceri. Experiența ne-a arătat iar și iar că apar aceste tipuri de efecte. Fructele se digeră cel mai bine pe stomacul gol – în prima parte a zilei. Și apoi nu se mai consumă deloc.
Începutul de an 2014 este cea mai bună perioadă să puneți în aplicare o mică măsură de echilibrare a întregului organism, care va avea efecte incredibile în următoarele luni.
O putem face cu toții, o putem face pentru copiii noștri și pentru familiile noastre.
Oricine poate beneficia de această mică schimbare de dietă.
Vă doresc tuturor celor care citiți acest material să aveți un an 2014 minunat, să vă lăsați purtați de energia Universului către lecțiile interesante din această lume și să evoluați către versiunea mai bună și mai vibrantă a ceea ce sunteți fiecare.
Fie ca aroma și culorile fructelor să pătrundă în viețile tuturor și să vă jucați din ce în ce mai frumos în jocul numit viață!
SURSA: http://www.centrulnatura.ro
Cand nu ai dupa ce bea apa,nu tu loc de munca si tot mai putine ,e foarte simplu de recomandat sa mancam doar...paine goala. Si aceea daca ai cu ce o cumpara.Si dupa asta, vin altii "profesori de spirit" care iti spun calm "asa ti-ai ales"...E bine ca toti sfatuitorii astia, care iau banuti destui ,prin diverse structuri care pentru ei au joburi(diplome,etc) ,sa fie mai ponderati in a reaminti oamenilor ,cat de mare poate fi disperarea...Si la ce recomnda sa mananci,o fac fireste din pozitia lor(adica locuri de munca ferite de eforturi prea mari ,multe in spete in birouri caci ...stiinta si spiritul ,exista doar pentru unii care sunt binisor sa zicem, cel putin...) Tocmai pentru asta eram privit mai dur pe alte bloguri ,cand am spus ferm : "Detest impostura". Ce sa inteleg ca in viitor...ne vom hrani cu energie ,dar doar o minoritate adica cei care au trait tot bine si nu le-a fost prea greu si doar atat..? Creatia asa gandeste ? Ma indoiesc...
RăspundețiȘtergere