Ceaiul verde una dintre cele mai apreciate plante din Asia. Camelia sinensis este planta căreia i se
opreşte procesul natural de fermentaţie pentru a se obţine ceea ce cunoaştem
noi frunzele din care se prepară deliciosul ceai.
Compoziţia ceaiului verde
este formată din uleiuri esenţiale, teina, tannini catechici, aminoacizi,
vitamina C, proteine, calciu, fluor şi altele. Toate aceste componente fac din ceaiul
verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al
proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.
Dr. Katherine Crew de la
Centrul Medical de la Universitatea Columbia din New York a realizat un studiu
cu privire la extractul de ceai verde care conține pigmenți de plante și
antioxidanți cu numele polifenol E. Aceşti pigmenţi nu doar că pot să oprească
creșterea celulelor canceroase, ci şi să blocheze pătrunderea lor în ţesuturi.
Studiul a implicat 40 de
femei cu așa-numitul cancer mamar hormonal negativ. Unele femei au primit
medicamentul care conținea polifenoli E, în timp ce altele au primit un placebo
(medicament inactiv). Nivelul de creștere a hepatocitelor la femeile care
suferă de cancer mamar, este cel mai important indicator, care arată
răspândirea cancerului. După doar două luni de tratament cu extract de ceai
verde s-au constatat progrese enorme în rândul celor care luptă cu
cancerul.
Cu toate acestea, oamenii de
știință continuă să studieze intens efectul pe termen scurt, încercând să
găsească modalități de a extinde în timp efectul terapeutic al extractului.
Iată câteva dintre
beneficiile ceaiului verde:
1. Ceaiul verde scade nivelul LDL colesterolului (cel
“rău”) şi creşte nivelul de HDL colesterol (cel “bun”) – cei care consumă
extract de ceai verde pot consuma alimente cu mai mult colesterol, fără să
înregistreze creşteri ale nivelelor plasmatice de colesterol.
2. Ceaiul verde limitează coagularea anormală a
sângelui, care stă la baza apariţiei trombozelor. Vă reamintesc că
accidentul vascular cerebral şi infarctul miocardic recunosc drept cauză
formarea trombilor care obstruează una sau mai multe artere.
3. Ceaiul verde reduce valorile tensionale mari –
prin reducerea nivelului de angiotensina II, o substanţă care produce
vasoconstricţie.
4.
Ceaiul verde reduce glicemia – şi în acest fel riscul de diabet zaharat.
Polifenolii şi polizaharidele din ceai verde au acest rol.
5. Ceaiul verde protejează ficatul împotriva substanţelor toxice (alcool, substanţe chimice)
6. Ceaiul verde menţine sănătoasă cavitatea bucală – inhibă formarea tartrului şi distruge bacteriile orale
7. Ceaiul verde stimulează funcţiile sistemului imun şi distruge radicalii liberi care participa la procesul de îmbătrânire
8. Ceaiul verde are proprietăţi antibacteriene şi antivirale – studii recente au arătat că ceaiul verde poate preveni instalarea gripei şi a diareelor infecţioase
9. Ceaiul verde blochează reacţiile alergice
5. Ceaiul verde protejează ficatul împotriva substanţelor toxice (alcool, substanţe chimice)
6. Ceaiul verde menţine sănătoasă cavitatea bucală – inhibă formarea tartrului şi distruge bacteriile orale
7. Ceaiul verde stimulează funcţiile sistemului imun şi distruge radicalii liberi care participa la procesul de îmbătrânire
8. Ceaiul verde are proprietăţi antibacteriene şi antivirale – studii recente au arătat că ceaiul verde poate preveni instalarea gripei şi a diareelor infecţioase
9. Ceaiul verde blochează reacţiile alergice
10. Ceaiul verde ajuta la refacerea echilibrului hidroelectrolitic după
deshidratări
11. Ceaiul verde stimulează metabolismul – ceea ce înseamnă că veţi arde mai multe calorii, din acest motiv este folosit şi în curele de slăbire.
11. Ceaiul verde stimulează metabolismul – ceea ce înseamnă că veţi arde mai multe calorii, din acest motiv este folosit şi în curele de slăbire.
(primit pe net, C.M.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu