..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 29 septembrie 2020

10 motive să nu ne temem de coronavirus

 Dr. Monica Holicov, medic la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, a publicat pe Facebook zece motive pentru care nu este cazul să ne temem de infecția cu noul coronaviurs.

Redăm mai jos, integral, postarea Monicăi Holicov:

10 motive să nu ne temem de Corona
Fiindcă suntem asaltaţi de atâtea informaţii şi isterie în toate mediile, există riscul de a pierde imaginea de ansamblu.

1. 95% dintre pacienţii infectaţi s-au vindecat. Deşi există o mulţime de accidente aviatice, toată lumea călătoreşte cu avionul.
2. În cele mai multe cazuri, simptomele gripei dată de coronavirus sunt uşoare şi de multe ori nu apar simptome (asimptomatici).
3. Mortalitatea este mică (aproximativ 3%).
4. Pentru a se produce decesul, bolnavul depistat cu Covid19 trebuie să fi avut și alte boli (comorbidități).

5. Deja cunoaştem acest virus, din punct de vedere genetic. Când a apărut HIV-ul în 1980, a fost nevoie de 2 ani ca savanţii să-l identifice.

6. Putem deja detecta prezenţa lui în organismul uman, atât prin antigen cât şi prin anticorpi.
7. Ştim deja că nu este un virus foarte rezistent, din moment ce apa şi săpunul sunt suficiente pentru dezinfecţia mâinilor, iar soluţiile pe bază de alcool, clor sau apă oxigenată îl distrug de pe suprafeţe.
8. Suntem deja siguri că imunitatea noastră naturală îl poate distruge, fără a fi nevoie de medicamente care nu s-au creat încă.
9. Cunoaştem că e imposibil să te contaminezi trecând pe lângă cineva infectat pe stradă, pentru infectare fiind necesară o expunere suficient de îndelungată, prin contact prelungit,  cu o persoană bolnavă (dovada fiind numărul mare de doctori şi personal medical care s-au îmbolnăvit, deoarece, prin natura profesiei, sunt în contact mai des și mai de durată cu infestații.
10. S-a constatat deja cum carantina draconică şi statul în casă nu au scăzut numărul deceselor, acesta fiind chiar mai mare în ţările cu interacţiunii sociale mai severe.

Este necesar să fim conştienţi că acest virus există şi că reprezintă o enormă problemă medicală, politică, socială şi economică, însă civilizația umană nu a avut niciodată resurse medicale mai bune de a lupta cu un patogen. 

Medical ne vom salva, rămâne să vedem dacă ne vom putea salva şi economic.

Sursa: NORDESTNEWS.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu