..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 9 februarie 2019

Critică a reglementărilor propuse cu privire la medicina homeopată și alternativă (IV)

Citiți a treia parte a articolului


Istoria medicinei arată că homeopatia a câștigat cea mai mare popularitate în Europa și America, datorită rezultatelor sale impresionante în timpul epidemiilor de boli infecțioase, inclusiv febră tifoidă, holeră, febră galbenă, scarlatină, pneumonie și gripă. Într-o carte intitulată Logica cifrelor (The Logic of Figures), a fost comparată rata mortalității diferitelor boli infecțioase din secolul al XIX-lea în spitalele convenționale față de cele homeopate. Rata mortalității în spitalele convenționale a fost de două până la opt ori mai mare.

În 1855, un raport guvernamental privind epidemia de holeră din Londra din anul 1854 a omis „ca din întâmplare” cifrele privind mortalitatea de la spitalul homeopat din Londra. Această epidemie a fost faimoasă deoarece dr. John Snow a luat problema în propriile mâini înlăturând mânerul pompei de la care londonezii își luau apa murdară. Deoarece spitalul homeopat a fost cel mai apropiat spital de această pompă, mulți oameni care au făcut holeră au ajuns acolo pentru tratament.

Rata de mortalitate la acest spital a fost de doar 19%, comparativ cu 33-53% în toate celelalte spitale din Londra. Atunci când autorii acestui raport au fost contestați la Casa Lorzilor, un reprezentant al Consiliului de Sănătate a proclamat cu ipocrizie că includerea acestor statistici ar oferi „o aprobare nejustificabilă pentru practica empirică, ce este opusă atât păstrării adevărului cât și progresului ştiinţific”.

În anul 1988, FDA a adoptat ghidul CPG 400.400 pentru a elimina confuzia referitoare la ceea ce poate fi vândut sau nu drept medicament homeopat. Instrucțiunile recente ale FDA încearcă să elimine această îndrumare și să o înlocuiască cu instrucțiuni vagi care vor crea confuzii pentru industria homeopată și pentru consumatori. Este mai pertinentă menținerea instrucțiunilor CPG 400.400 și adăugarea pur și simplu a mai multor elemente specifice, decât eliminarea lor.

În unele țări europene, un agent medicamentos poate fi considerat homeopat numai dacă se găsește într-o diluție de cel puțin 3x. O modificare a acestei definiții ar ajuta la diferențierea remediilor pe bază de plante de cele homeopate. În plus, această modificare a reglementării ar face mai dificilă comercializarea de agenți medicamentoși cu eticheta „homeopat”, dar care tind să funcționeze prin mijloace farmacologice convenționale.

FDA ar putea explica producătorilor și consumatorilor că un ingredient homeopat nu poate fi amestecat cu un supliment nutrițional (pe care FDA îl consideră a fi „aliment”). Astfel de „formule” ar constitui amestecarea unui „medicament” cu un „aliment”. După cum înțelegem, în prezent regulamentul FDA nu permite amestecarea medicamentelor cu alimente.

Noile instrucțiuni ale FDA explorează posibilitatea interzicerii comercializării medicamentelor homeopatice mixte. Aceste „produse cu formulă homeopatică” au o istorie îndelungată de utilizare și de siguranță în întreaga lume, și diferite studii le-au găsit eficiente pentru multe afecțiuni, în special pentru alergii respiratorii.

De exemplu, în Lancet a fost publicat un studiu randomizat, dublu orb și controlat placebo, pentru tratamentul persoanelor cu febra fânului, iar un studiu de înaltă calitate publicat în British Medical Journal a confirmat faptul că doze homeopate ale diferiților alergeni au fost găsite eficiente în cazul alergiilor respiratorii produse de respectivii alergeni.

Puținele medicamente homeopate produse din țesuturi, bacterii sau virusuri se numesc „nosode” și, în prezent, marea majoritate a acestora sunt disponibile numai pe bază de rețetă medicală și furnizate de anumiți specialiști din domeniul sănătății și medical. Nu este necesară nicio nouă reglementare a nosodelor homeopatice decât dacă FDA are unele dovezi toxicologice sau epidemiologice noi.

Majoritatea medicamentelor homeopate cu un singur ingredient sunt reglementate ca medicamente fără rețetă medicală și, ca atare, FDA cere ca producătorii să indice o boală specifică pentru care fiecare medicament este indicat.

Deoarece recomandările medicamentelor cu un singur ingredient se bazează pe un model de simptome și nu pe o diagnosticare specifică a bolii, este judicios ca FDA să ia în considerare retragerea cerinței de „indicație pentru un tratament” pentru medicamente homeopate cu un singur ingredient, cu excepția cazurilor în care cercetări adecvate confirmă eficacitatea respectivului remediu homeopatic.

Chiar dacă un număr extrem de mic de persoane pot fi hipersensibile la doze foarte mici ale unui agent medicamentos într-un remediu homeopat, societatea noastră nu scoate în afara legii alimentele obișnuite cunoscute ca alergeni (lapte, arahide, grâu, căpșuni), și acestea nu sunt disponibile numai cu rețetă de la medic, chiar dacă pot provoca mari suferințe, șoc anafilactic sau deces.
Prin urmare, probabilitatea scăzută a acestei situații nu justifică limitarea disponibilității medicamentelor homeopate de care beneficiază multe alte persoane.

Reaua-credință intelectuală a continuat în secolul XXI

În 2010, raportul Comitetului de știință și tehnologie al Camerei Comunelor din Marea Britanie privind homeopatia a fost extrem de critic. Cu toate acestea, orice persoană rațională ar trebui să fie suspicioasă cu privire la acest „raport”. Comitetul științific și tehnic este alcătuit, în mod normal, din 14 membri ai Parlamentului, dar cu toate acestea raportul a fost aprobat și semnat doar de trei membri, cu un vot împotrivă (majoritatea membrilor comisiei nu au luat în serios această anchetă).
Dintre cele trei voturi favorabile, doi membri erau atât de noi in funcții încât nu au participat la niciuna dintre audieri. Votul „da” rămas a fost al lui Evan Harris, un medic alopat, dușman vehement homeopatiei. În mod ironic, la puțin timp după acest vot, Harris a fost destituit din funcție, în cadrul unor alegeri generale, de către un candidat de vreo douăzeci de ani, care nu avea experiență politică anterioară.

Mai recent, Consiliul Național de Sănătate și Cercetare Medicală din Australia (NHMRC) a publicat un raport privind homeopatia care a concluzionat că nu există „dovezi corecte că homeopatia este eficientă pentru orice afecțiune”.
Cu toate acestea, definiția „dovezilor fiabile” a fost atât de ridicată încât numai între 2 și 5 procente din practicile medicale convenționale ar fi considerate că ar avea dovezi fiabile, în ciuda miliardelor de dolari investiți anual în cercetarea medicală (după revizuirea a peste 3.000 de tratamente, revista medicală Britanica a constatat că doar 11% din tratamentele medicale sunt „benefice” dacă studiul minim fiabil ar fi fost efectuat pe doar 20 de pacienți, acest procent fiind mult mai mic dacă studiul minim fiabil ar fi fost efectuat pe 150 de pacienți.

O problemă mai mare a raportului australian a fost faptul că această agenție guvernamentală a ascuns dovezi ale existenței unui prim raport. Acest prim raport a constatat că medicamentele homeopate sunt eficiente. Cu alte cuvinte, nu numai că a existat „rea-credință intelectuală” în atacurile asupra homeopatiei, ci și încălcări grave ale eticii în evaluarea acesteia. 

Înăbușirea medicamentelor homeopate ar putea avea efecte dăunătoare


Brian Josephson, Ph.D., este un fizician britanic care a câștigat premiul Nobel pentru fizică în 1973 pentru o lucrare pe care a încheiat-o la vârsta de numai 22 de ani. În prezent este profesor la Universitatea din Cambridge. Răspunzând unui articol din New Scientist, Josephson a scris:
În ceea ce privește comentariile dumneavoastră cu privire la homeopatie: criticile centrate în jurul numărului scăzut de molecule dizolvate prezente într-o soluție după ce a fost în mod reperat diluată nu își au rostul, din moment ce susținătorii remediilor homeopate atribuie efectele tratamentelor homeopate nu moleculelor prezente în apă, ci modificărilor în structura apei.

O analiză simplistă poate sugera că apa, fiind un lichid, nu poate avea o structură de genul pe care o astfel de idee ar necesita-o. Dar cazuri cum ar fi cele ale cristalelor lichide, care în timp ce curg ca un fluid obișnuit, pot menține o structură ordonată pe distanțe macroscopice, arată limitările unor astfel de moduri de gândire. Din cunoștințele mele, nu a fost nicio negare a homeopatiei care să rămână valabilă după luarea în considerare a acestui punct.

Un subiect asemănător este fenomenul cunoscut sub numele de memoria apei, fenomen susținut de colega lui Jacques Benveniste, Yolène Thomas și de alții ca fiind bine stabilit experimental. Dacă este adevărat, aceasta ar avea o importanță mai mare decât homeopatia în sine și ar atesta viziunii limitate a comunității științifice moderne că, departe de a încerca să fie testate aceste afirmații, singurul răspuns a fost acela de a le respinge ca fiind absurde.”

Comentariile lui Josephson asupra structurii apei au fost confirmate de cercetări mai recente. Jurnalul Societății Americane de Chimie, Langmuir, a publicat o serie de studii care au confirmat, folosind trei tipuri diferite de spectroscopie, că nano-dozele a șase medicamente homeopate diferite persistă în soluții de apă chiar după diluții de 1 la 100, de 6 ori, de 30 de ori și de 200 de ori.

De o importanță deosebită este faptul că dozele rămase în apă au fost similare în mărime cu dozele la care sunt cunoscute că operează hormonii și organismele de semnalizare celulară ale trupului nostru. Josephson a continuat să descrie câți dintre oamenii de știință suferă astăzi de „neîncredere patologică”, adică ei întrețin o atitudine neștiințifică ce este întruchipată de afirmația „chiar dacă ar fi adevărat tot nu aș crede”.

În cele din urmă, medicina homeopată este „nano-farmacologia originală”, și orice reglementări noi care înăbușă acest important sistem de medicină tocmai când noi dovezi puternice ies la suprafață pentru a-i verifica mecanismul de acțiune și eficacitatea ar putea avea efecte dăunătoare asupra viitorului sănătății și îngrijirii medicale. Deoarece unele dintre sesizările către FDA repetă o prejudecată istorică împotriva homeopatiei, este important să înțelegem originea acestei dezinformări și să nu le lăsăm să fie acceptate fără dovezi verificabile.

Gânduri în încheiere 

Este America o societate pluralistă sau una omogenă – și ar trebui ca reglementările să reflecte această societate? Nu este doar o întrebare teoretică, ci una practică, iar modul în i se răspunde va juca un rol important în modul în care FDA ar fi necesar să reglementeze medicina homeopată (precum și alte sisteme de vindecare).
Înființarea S.U.A. a acordat o valoare specială libertăților personale și diversității culturale. America a fost temporar considerată a fi o țară „amestecată”, dar astăzi este mult mai clar că este un mozaic cultural sau, dacă vreți, un „bol cu salată” din diverse ingrediente, fiecare cu valoarea lui proprie.

De asemenea, nu a existat niciodată doar o singură școală de gândire și practică în medicină și în vindecare, atât istoric cât și internațional. Aprecierea diversității în medicină și vindecare a fost stabilită în S.U.A. prin Legea Federală pentru Medicamente și Produse Cosmetice din 1938. Această legislație importantă a oferit recunoaștere pentru Farmacopeea Homeopată din Statele Unite ca un corp egal, dar diferit, de agenți medicamentoși în Farmacopeea din S.U.A.

Faptul că legea din S.U.A. recunoaște ambele compendii de medicamente înseamnă că există două standarde diferite pentru medicamentele din America. Nu este o cultură omogenizată în care există doar o școală de gândire și practică în medicină. Este o societate pluralistă și, prin urmare, are nevoie de legi pluraliste care respectă această diversitate.

În 1988, FDA a emis reglementarea privind politica de conformitate 400-400 intitulată Condiții în care medicamentele homeopate pot fi comercializate iar acest document a stabilit standarde clare, măsurabile și aplicabile pentru fabricarea și vânzarea de medicamente homeopate în S.U.A.

Aceste linii directoare contribuie semnificativ la îmbunătățirea costurilor, calității și accesului la produse homeopate sigure. Pot exista anumite provocări cu privire la respectarea diferitelor școli de gândire și practici în medicină, dar Thomas Jefferson, al treilea președinte al Americii, a reamintit importanța libertății și a necesității de a lucra pentru a educa populația în a o folosi cât mai bine. El a spus: „Nu cunosc niciun alt fel de depozit sigur al puterilor finale ale societății, decât oamenii înșiși și dacă nu îi considerăm pe aceștia suficient de deschiși la minte pentru a-și exercita controlul, printr-o judecată sănătoasă, soluția nu este să îl luam, ci să le creștem liberul arbitru prin educație.

Acțiunile consumatorilor

1. Asociația Americană a Farmaciștilor Homeopați îi încurajează pe cei care trăiesc în anumite state ale S.U.A. (Colorado, New Mexico, Pennsylvania, Tennessee, Washington, Utah) să îi îndemne pe legislatorii lor să transmită FDA să nu elimine liniile directoare actuale cu privire la reglementarea produselor homeopate. Acești reprezentanți lucrează la comitete care supraveghează agenția de reglementare. Cetățenilor li se cere pur și simplu să semneze scrisoarea concepută de Asociație.

Poate doriți să faceți ceva suplimentar și simplu, și anume să adăugați un fel de declarație personală despre experiențele dumneavoastră cu privire la siguranța și eficacitatea medicamentelor homeopate. Faceți clic AICI sau AICI pentru a accesa mai multe informații și pentru a avea acces la reprezentanții politici din S.U.A. (vă rugăm să rețineți că există anumiți senatori și alți membri ai congresului pe care să ii contactați). 

2. Comunitatea homeopatică NU încurajează pe toată lumea să scrie către FDA. Acum nu este momentul să vă exprimați temerile cu privire la potențialele acțiuni ale FDA sau să le condamnați. Puteți în schimb să trimiteți către FDA comentarii pozitive scurte în sprijinul homeopatiei.

Puteți să spuneți agenției că liniile lor directoare de reglementare actuale (Compliance Policy Guide 400-400) pentru produsele homeopate oferă o mare protecție a consumatorilor și că orice schimbări ulterioare vă pune dreptul de a alege în pericol. Perioada pentru comentarii publice, înainte ca FDA să ia decizia finală cu privire la această politică importantă, s-a închis pe 20 martie 2018. 

3. Arătați-vă sprijinul pentru organizațiile homeopate, farmaciile și centrele de resurse care lucrează pentru a oferi informații utile și practice despre homeopatie, astfel încât să puteți avea un mai mare acces în utilizarea acestor tratamente naturale. Pentru cătățenii americani, este deosebit de important să deveniți membri ai Centrului Național de Homeopatie pentru că vă va ține la curent cu evoluția acțiunilor FDA și a altor acțiuni viitoare în această direcție. Pentru detalii, vizitați www.HomeopathyCenter.org. Puneți-vă portofelul acolo unde vă este inima și sănătatea!


yogaesoteric
4 februarie 2019 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu