..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 3 aprilie 2018

4 SFATURI UTILE PENTRU A SCAPA DE EMOTIILE NEGATIVE

de  la 29 mart. 2018

Emotiile negative ne consuma inutil si chiar ne pot imbolnavi.

A invata sa raspunzi cat mai eficient emotiilor negative pe care le simti la un moment dat, te poate ajuta sa le depasesti mai usor. Se spune ca suntem ceea ce gandim, iar ceea ce simtim, urmeaza.
Atunci cand iti lasi emotiile sa te domine, pe perioade lungi de timp, devine tot mai complicat sa duci o viata echilibrata si in total acord cu ceea ce iti doresti. Pentru a putea sa iti recastigi controlul asupra propriilor trairi, este important sa iti doresti foarte tare acest lucru si sa fii dispus sa muncesti zilnic pentru a realiza acest lucru.
Orice deprindere nedorita se instaleaza in timp si isi creeaza propriile mecanisme de dezoltare, de aceea si dezvatul sau incercarea de schimbare, necesita efort si rabdare. Exista o serie de strategii specifice prin care poti invata cum sa faci asta:
Renunta la comportamentul care iti amplifica sau genereaza starea proasta
Daca stii ca esti o persoana careia ii place controlul sau care este geloasa si isi creeaza din maruntisuri propriile scenarii mai mult sau mai putin reale, incearca sa reduci consumul de siteuri de socializare sau nevoia de control asupra telefonului partenerului.
Intr-o prima faza s-ar putea sa ti se para dificil si sa iti aduci o serie de argumente cum ca este bine sa descoperi la timp cum stau lucrurile. De fapt, nu tu esti cel care poate controla lucrurile, facand astfel de gesturi care te afecteaza emotional.
Unele lucruri se intampla indiferent de vointa noastra, si nu putem controla ce se intampla in exterior, insa putem avea control absolut asupra lucrurilor pe care le simtim noi insine.
Pretuieste-te mai mult
Emotiile negative isi fac loc acolo unde terenul este unul propice pentru ca ele sa se poata manifesta in voie. Daca este genul care tine prea mult cont de parerea celor din jur sau care e influentat in general de ce cred ceilalti si implicit afectat de asta, probabil ca esti unul dintre cei care stocheaza si resimt o serie de emotii negative.
Atunci cand incerci sa fii bine cu tine si descoperi ca, de fapt, tu esti singurul care conteaza si ca esti valoros prin tot ceea ce insemni, nu vei mai lasa ca orice emotie negativa preluata din exterior sa te afecteze. Descopera-te, iubeste-te si ai rabdare cu tine. Intelegand felul in care functionezi si pretuindu-te pe masura, vei reusi sa blochezi mare parte din lucrurile care acum te fac sa suferi.
Inconjoara-te de oameni pozitivi
Nu doar ca trebuie sa renunti la tot ce e negativ in jurul tau, pe cat posibil, insa este important ca spatiul liber ramas sa fie umplut cu informatie si emotii pozitive. Fa-ti prieteni cu principii sanatoase, alaturi de care sa iti faca placere sa petreci timpul si care sa reprezinte o influenta pozitiva in viata ta.
Respira
Aminteste-ti in permanenta ca orice lucru trece: trece si iubirea, trece si ura, trece orie situatie neplacuta pe care o experimentezi la un moment dat, la fel de bine cum, la un moment dat, vor trece si perioadele in care te-ai simtit fericit.
Tinand cont de acest lucru, de fiecare data cand stimti ca emotiile negative te coplesesc, fa exercitii de respiratie. Concentreaza-te pe felul in care respiri si incearca sa inspiri si sa expiri profund. Facand lucrul acesta, vei reusi in timp sa elimini tensiunea din organism si sa iti recapeti starea de echilibru.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/curiozitati-19/4-sfaturi-


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu