”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 20 martie 2018

Topinamburul (napul), un medicament natural de excepţie!

Topinamburul (napul), cunoscut în mediul rural mai mult ca un aliment pentru porci, are o compoziţie chimică de excepţie. Napul reprezintă un dar de la Dumnezeu, pe care lumea antică s-a bazat, dar pe care lumea modernă a ajuns să îl ignore.
Conţine fier (până la 12 mg%), calciu (până la 40mg%), fosfor (până la 500 mg%), magneziu (până la 30mg%), mangan (până la 45 mg%), potasiu (până la 20mg%), sodiu, siliciu (până la 8 mg%), zinc (până la 500mg%), pectine, proteine – 8 aminoacizi indispensabili, pe care organismul nu îi sintetizează – arginină, histidină, leucină şi izoleucină, valină, lizină, triptofan, fenilalanină, vitaminele B1 (1,2 mg%), B2 (4-9 mg%), B3 (2,4-8,8%), B5 (0,2-0,9%), B6 (0,12-0,22mg %) B7 (10-24%), C (98-108mg%).
Tulpina şi frunzele conţin 45 miligrame de betacaroten la 100 de grame.
Cantităţile de calciu, magneziu şi potasiu fac din nap un remediu de excepţie pentru osteoporoză.
Conţine o cantitate de până la 20% substanţă uscată, din care 80% inulină. Inulina este un polizaharid natural unic, care conţine fructoză în procent de 97%, se dizolvă uşor în apă fierbinte şi mai greu în apă rece. 
Inulina micşorează absorbţia glucozei; s-a observat şi îmbunătăţirea absorbţiei diferitelor săruri minerale, scăderea concentraţiei de colesterol şi a substanţelor cancerigene din sânge.
Are o acţiune benefică din momentul intrării în stomac şi pe întregul tract intestinal, ajută la eliminarea metalelor grele, cristalelor de colesterol, a diferiţilor compuşi toxici din organism.
Stimulează peristaltismul intestinal, este un bun remediu pentru disbacteriozele intestinale, pentru că favorizează înmulţirea în tractul intestinal a bacteriilor bune.
Topinamburul se comportă ca o plantă iubitoare de siliciu şi îl acumulează activ pe cel din sol. În organism, siliciul se găseşte cu precădere în glanda hipofiză, în duramater, în cristalinul ochiului, în tiroidă, în ţesuturile rinichilor, ale inimii, în compoziţia elastinei din vasele sanguine.
Siliciul este indispensabil pentru sinteza colagenului din cartilagii, ligamente, tendoane, oase şi piele, ajută la reconstrucţia celulară şi la repararea ţesuturilor, contribuie la îmbunătăţirea hrănirii şi sănătăţii părului, a unghiilor şi a pielii, ajută la fixarea calciului în oase.
Persoanele care suferă de cancer prezintă o cantitate mică de siliciu şi un fond parazitar mare (helminţi – 42%, fungi 35-50%).
Masa verde a topinamburului este mai bogată în vitamine decât tuberculii. Conţinutul în vitamina C este mai mare decât cel al cartofului de 30-50 de ori, iar cel de biotină (vitamina B7) de cinci ori.
Datorită compușilor activi pe care îi conține, napul este un dar ceresc pentru sănătatea oamenilor, dar şi a animalelor.

yogaesoteric 
19 martie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu