”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 martie 2018

Mic ABC despre constituenții și beneficiile lămâilor, conform specialiştilor

Cunoscute sub denumirea ştiinţifică Citrus Limon, lămâile sunt printre cele mai populare citrice din lume. Ele cresc în arborii de lămâi, care sunt un hibrid între citronul original şi lime.
Lămâile au un gust foarte acru şi nu sunt, de obicei, consumate ca fructe întregi. Ele sunt consumate în felii mici, ca garnitură, iar sucul lor este adesea folosit pentru a oferi un gust acru. Din suc se prepară limonada, delicioasa băutură răcoritoare apreciată în întreaga lume.
Lămâile sunt o mare sursă de vitamina C şi de fibre, şi conţin mulţi compuşi minerali şi uleiuri esenţiale.
Lămâile scad riscul de boli de inimă, de cancer şi de pietre la rinichi.
Informaţii nutriţionale
Lămâile conţin foarte puţine grăsimi şi proteine. Sunt alcătuite în principal din carbohidraţi (10%) şi apă (88-89%). O lămâie mică are aproximativ 20 de calorii.
Elemente nutritive/100g lămâie fără coajă:
- 1,1 g proteine
- 0,3 g lipide
- 9,32 g carbohidraţi
- 2,8 g fibre
- 2,5g zaharuri
- 26 mg calciu
- 8 mg magneziu
- 138 mg potasiu
- 53 mg vitamina C
- 11 ug acid folic
- 0,15 ug vitamina E
Carbohidraţii din lămâi, prezenți în proporție de 10%, sunt compuşi în special din fibre solubile şi zaharuri simple cum ar fi glucoza, fructoza şi zaharoza.
Principala fibră care se regăsește în lămâi este pectina. Fibrele solubile, cum este pectina, pot scădea nivelul de zahăr din sânge prin încetinirea digestiei zahărului şi amidonului. Fibrele alimentare sunt o parte importantă a unei diete sănătoase şi aduc numeroase beneficii pentru sănătate.
Vitaminele şi mineralele din lămâi
Lămâile sunt foarte bogate în vitamina C şi sunt o sursă de potasiu şi vitamina B6.
Vitamina C este o vitamină esenţială cu efect antioxidant, importantă pentru funcţionarea sistemului imunitar şi pentru menținerea sănătăţii pielii.
Potasiul – o dietă bogată în acest element poate scădea nivelul tensiunii arteriale şi are efecte pozitive asupra sănătăţii cardiovasculare.
Vitamina B6 este implicată în transformarea alimentelor în energie.
Lămâia mai conține și o serie de substanţe bioactive naturale ce prezintă beneficii puternice pentru sănătate. Substanțele bioactive din lămâi, întâlnite și în alte citrice, pot avea efecte benefice asupra cancerului, a bolilor cardiovasculare şi a inflamaţiei.
yogaesoteric
7 martie 2018


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu