..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 februarie 2018

Pastă de dinți care ne ferește de mersul la stomatolog. Ce este atât de special la aceasta?



Cercetătorul japonez Kazue Yamagishi a realizat o pastă de dinți pe cât de inedită pe atât de utilă pentru cei cu probleme dentare. Pasta umple golurile și crăpăturile din dinți, refăcând și smalțul dentar în același timp. Aceasta conține compuși similari smalțului dentar, fosfați cristalini de calciu, care sunt componentele principale ale dinților. La câteva secunde după ce pasta este aplicată pe dinți și intră printre spațiile acestora, face să apară o diluare a acizilor aflați pe suprafața dinților. După trei minute, pasta începe să se cristalizeze, se întărește și se modelează pe structura smalțului dentar natural.
Potrivit celor de la Newscientist.com, Kazue Yamagishi împreună cu echipa sa de de la Institutul FAP din Tokyo susțin că pasta poate repara cavitățile mici în doar 15 minute. Pasta umple cavitățile cu cristale lungi care se leagă de structura proprie a dinților, însă folosirea acesteia are nevoie de foarte multă grijă din partea persoanei care se hotărăște să o utilizeze. Amestecul puternic acid, necesar pentru creșterea cristalului, provoacă dureri foarte mari dacă atinge gingiile.
yogaesoteric 
21 februarie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu