”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 19 februarie 2018

Efectele benefice nebănuite ale consumului de miere cu nuciMierea şi nucile au efecte benefice remarcabile asupra trupului, ce sunt la ora actuală binecunoscute. Datorită principiilor active pe care le conțin, ambele sunt considerate alimente-medicament. Pe lângă încântarea pe care ne-o oferă consumul lor, grație gustului delicios, ele constituie un ajutor pentru menținerea sau redobândirea stării de sănătate.
Mierea este cel mai rapid și puternic energizant natural cunoscut, are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, stimulează digestia și metabolismul, ajută la menținerea echilibrului endocrin. Conține numeroase elemente minerale, vitamine, enzime, acizi organici și, în principal, glucide, fiind un îndulcitor natural și sănătos, care nu are efectele nocive ale zahărului.
Nucile conțin vitamine din complexul B (riboflavina, niacina, thiamina, acidul pantothenic, vitamina B6 și acid folic), vitaminele E, A și K, numeroase minerale (mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu), fibre, proteine și sunt extrem de bogate în acizi grași monosaturați, acizi grași esențiali omega 3 și omega 6, fiind unul dintre cele mai nutritive alimente. În ceea ce privește beneficiile lor terapeutice, nucile sunt esențiale pentru sănătatea cardiovasculară, scad riscul de diabet, au efecte benefice asupra sistemului nervos, îmbunătățind memoria, atenuează stresul oxidativ.
Atunci când sunt consumate împreună, cele două alimente devin un aliat de nădejde în lupta contra anemiei, a durerilor de cap şi a ulcerului gastric. Iată câteva rețete simple, la îndemâna oricui, care vă pot fi de folos în combaterea pe cale naturală a acestor afecțiuni.
Împotriva anemiei
Ai nevoie de o jumătate de kilogram de miere, o jumătate de kilogram de nuci pisate şi de sucul de la o jumătate de lămâie. Ingredientele se amestecă bine, după care se depozitează într-un borcan care se închide ermetic. Pentru tratarea anemiei se ia câte o linguriţă din acest amestec de trei ori pe zi, cel puţin o lună.
Contra tensiunii arteriale crescute
Pentru combaterea hipertensiunii, consumă câte 100 de grame de nuci în combinaţie cu 100 de grame de miere, în fiecare zi.
Tratează durerile de cap
Pe lângă faptul că această combinaţie este delicioasă, studiile arată că este benefică şi în tratarea durerilor de cap şi chiar a insomniilor. Dacă te doare capul, consumă câteva nuci în combinaţie cu puţină miere, iar în cazul în care nu poţi să dormi, consumă seara un amestec preparat din 5-10 nuci pisate şi 2-3 linguriţe de miere.
Remediu eficient împotriva ulcerului gastric
În cazul în care suferi de ulcer gastric, amestecul pe bază de miere şi nuci poate face minuni. Ai nevoie de 20 de grame de nuci care se fierb în apă, după care se filtrează şi se pisează, apoi se amestecă cu 2 linguri de miere într-un pahar cu lapte. Din băutura preparată, se iau câte 2-3 linguri înainte de mesele principale ale zilei.

yogaesoteric
17 februarie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu