”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 16 ianuarie 2018

Ciocolata neagră îmbunătățește memoria, vederea și somnul. Cum ar trebui să o consumăm?


Nu subestimați puterea ciocolatei negre! Studiile arată că acest tip de ciocolată îmbunătățește memoria, vederea și somnul. Cacaua şi ciocolata conţin niște compuşi antioxidanţi numiţi flavanoli, care, consumați zilnic, stimulează performanțele cognitive în moduri remarcabile. Aceștia îmbunătăţesc inclusiv fluxul sanguin într-o zonă a creierului asociată cu memoria, mai ales la persoanele trecute de prima tinerețe. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, faptul că ciocolata îi poate ajuta pe cei care au insomnii sau sunt foarte stresați.
Consumul regulat de cacao și ciocolată are efecte benefice de durată asupra funcționării cognitive. Există totuși și riscuri pentru sănătate dacă alegem să le consumăm în mod regulat. Acestea sunt în general legate de valoarea calorică ridicată a ciocolatei, de prezența inerentă a unor compuși chimici existenți în cacao, cum ar fi cafeina și teobromina, și a unei varietăți de aditivi care sunt adăugați la fabricarea ciocolatei, plus zahărul sau laptele.
Deci? Concluziile studiului ar fi că putem consuma ciocolată neagră, câteva pătrățele zilnic, însă este necesar să fim foarte atenți la ce alte alimente bogate în zaharuri mai mâncăm în ziua respectivă. 
Putem alege acest tip de ciocolată nu doar pentru că are un gust bun dar ne și ajută să ne îmbunătățim memoria ori putem alege să mâncăm tot felul de dulciuri, care, cu siguranță, fac rău organismului nostru pe termen lung.
 yogaesoteric 
15 ianuarie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu