..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 21 decembrie 2017

DE CE ESTE BINE SA BEI APA CU LAMAIE

de  la 11 dec. 2017


Ce bautura ieftina pastreaza pielea stralucitoare, ajuta digestia si contine vitamina C? Apa cu lamaie!

Lamaia este o sursa foarte bogata in compusi chimici vindecatori, care imbunatatesc imunitatea, intaresc vasele de sange, ajuta la vindecarea pielii si chiar la blocarea dezvoltarii anumitor celule care pot declansa aparitia cancerului.
Apa cu lamaie este foarte usor de preparat si o puteti bea zilnic, in ce moment al zilei doriti.
Printre beneficiile unei lamai, se numara sursa excelenta de vitamina C de care organismul are nevoie. De asemenea, lamaia ofera potasiu, magneziu si cupru, scrie site-ul draxe.com.
Ce contine un pahar cu apa cu lamaie:
  • 61 de calorii;
  • 3 grame de proteine;
  • 6 grame zahar;
  • 0 grame grasime;
  • 112 miligrame de vitamina C;
  • 303 miligrame de potasiu;
  • 31,7 micrograme acid folic;
  • 0,1 miligrame vitamina B6;
  • 0,1 miligrame tiamina;
  • 0,1 miligrame de cupru;
  • 1 gram fibre;
  • 14,6 miligrame magneziu;
  • 0,4 miligrame vitamina E.

5 beneficii ale apei cu lamaie
Pentru o bautura care se prepara atat de simplu, lista beneficiilor este, cu adevarat, impresionanta.
1. Buna pentru digestie si detoxifiere
Lamaia ajuta la ameliorarea multor probleme de digestie si calmeaza durerile de stomac.
Acizii din lamaie determina corpul sa proceseze mai bine si mai incet nutrientii din alimente. Acest lucru inseamna ca nivelul de insulina ramane stabil, iar corpul asimileaza mai multi nutrienti. O absorbtie mai buna a nutrientilor reduce senzatia de balonare. Apa cu lamaie are un rol benefic asupra functiilor enzimelor digestive din organism, stimuland ficatul si eliminand toxinele.
2. Sursa bogata de vitamina C
Corpul nu produce singur vitamina C, de aceea este important sa luati cantitatea necesara din alimente si lichide.
De ce este bine sa ne asiguram ca organismul beneficiaza de un nivel suficient de vitamina C? Vitamina C stimuleaza producerea de celule albe din sange, vitale pentru functionarea corecta a sistemului imunitar. Ca antioxidant, vitamina C protejeaza, de asemenea, impotriva daunelor oxidative. In plus, ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva racelilor.
Consumul zilnic de apa cu lamaie asigura organismului o cantitate esentiala de vitamina C.
3. Intinereste pielea si vindeca corpul
Antioxidantii din vitamina C au un rol dublu. Ei lupta impotriva daunelor provocate de radicalii liberi, mentinand pielea sanatoasa. Potrivit unui studiu realizat de Revista Americana de Nutritie Clinica, vitamina C ajuta pielea sa arate mai tanara si impiedica aparitia ridurilor.
4. Sursa de energie
Inlocuiti cafeaua de dimineata cu un pahar cu apa cu lamaie si veti avea mai multa energie decat va ofera cafeaua. De ce? Pentru ca organismul primeste energie de la atomii si moleculele din alimente. Cand ionii cu sarcina negativa, ca cei pe care ii gasim in lamai, intra in tractul digestiv, rezultatul consta intr-o crestere a nivelului de energie, in mod natural.
5. Te mentine in forma
Consumul de apa cu lamaie in fiecare zi ajuta sa dati jos kilogramele in plus. Lamaia contine pectina, adica o fibra solubila ce se regaseste in mod natural in fructe si legume. In plus, daca sunteti deshidratati, sunteti predispusi la dureri de cap, oboseala si o stare generala de sanatate nu tocmai buna. Un pahar cu apa cu lamaie ajuta organismul sa fie hidratat si fericit!
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu