..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 28 noiembrie 2017

Aloe Vera «planta nemuririi» în Egiptul Antic. Proprietățile sale miraculoase și credințele populare despre acest dar al zeilor



Cunoscută ca „planta nemuririi” în Egiptul Antic și prețuită în numeroase alte culturi ulterioare, Aloe Vera este una dintre cele mai cunoscute plante din întreaga lume. De milenii a fost utilizată pentru a trata mai mult de 50 de afecțiuni medicale, de la obezitate la arsuri, dermatită, ulcere, astm, diabet, acnee și chiar lepră.

Aloe Vera este alcătuită în proporție de aproximativ 95% din apă. Planta are în compoziție mai mult de 200 de compuși bioactivi, minerale, enzime, vitamine, aminoacizi și polizaharide. De asemenea, este bogată în calciu, fier, zinc, magneziu, cupru, potasiu și mangan. Are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, ajută la detoxifierea organismului și întărește sistemul imunitar.

Conține vitamina B12 și este importantă în crearea de noi globule roșii în sânge. Își are originea în Africa și în unele părți ale Orientului Mijlociu, dar poate fi cultivată în orice casă.

Cea mai veche utilizare cunoscută a plantei Aloe Vera datează de acum 4.000-5.000 de ani, pe vremea vechilor egipteni. Planta era cunoscută pentru efectele sale miraculoase de întinerire, motiv pentru care a primit și numele de „planta nemuririi”. Atât Cleopatra, cât și Nefertiti foloseau frunze din această plantă ca parte a ritualurilor de înfrumusețare zilnică. Egiptenii antici credeau că oprirea procesului de descompunere fizică ar duce la viața veșnică, de aceea celor decedați li se aduceau plante de Aloe Vera. Bogăția și stima omului decedat era măsurată de cantitatea de aloe, în kilograme, pe care rudele în viață i-o aduceau la mormânt.

Egiptenii au folosit de asemenea planta în producția de papirus și ca tratament pentru tuberculoză. În mod similar, documentația despre Aloe Vera a fost găsită pe plăcile de argilă de la Nippur, care datează din anul 2.200 î.e.n. În acele vremuri, mesopotamienii foloseau planta ca detoxifiant, fiind considerată o plantă divină datorită puterilor sale naturale de a-i expulza pe demoni.

În timpul lui Alexandru cel Mare, aloe a fost de asemenea folosită ca tratament. Conform datelor istorice, Alexandru avea care pline cu această plantă în orice campanie militară întreprinsă. Mai mult, ar fi capturat insula Socotra doar pentru a avea la dispoziție o rezervă din miraculoasa plantă.

Citiți și:

Tratament anticancer: Remediul pe bază de Aloe Vera descoperit de un călugăr
Legume, fructe şi plante medicinale ce luptă cu radiaţiile
Ghimbirul cu miere, un preparat simplu, perfect natural ce prezintă unele efecte extraordinare


yogaesoteric 
28 noiembrie 2017


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu