..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 13 noiembrie 2017

A apărut gelul medical care închide orice rană în mai puțin de 60 de secunde


 

Iulia Sandu

HOT Stuff, 11oct.2017
Nu doar că închide o rană într-un minut, dar vorbim despre un adeziv chirurgical.
Cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Universitatea Harvard și Universitatea Northeastern au creat un adeziv chirurgical care poate închide rănile critice atât de la nivelul pielii, cât şi de la nivelul organelor, fără să mai fie nevoie de sutură sau cusături.
Gelul se numește MeTro și este o proteină hibridă elastică, care poate fi implantată în rănile externe şi interne pentru a le închide. Potrivit specialiștilor, gelul ăsta poate închide orice rană fără să oprească mişcările de umflare şi relaxare a ţesutului.
„Frumuseţea substanţei MeTro este aceea că, imediat ce ia contact cu suprafaţa ţesutului, se solidifică într-o fază gelatinoasă fără să curgă”, a precizat Nasim Annabi, unul dintre cercetători.
Rănile vindecate cu ajutorul acestei metode se vor vindeca de două ori mai repede, comparativ cu metoda tradiţională.

De asemenea, gelul poate să ajungă și în locuri greu accesibile, unde fluidele corporale se scurg tot timpul. Adezivul este supus luminii ultraviolete pentru a-l stabiliza.

https://noizz.ro/stuff/gelul-medical-care-inchide-orice-rana-in-mai-putin-de-60-de-secunde/hmx3p4q

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu