..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 27 noiembrie 2017

4 SEMNE SUBTILE ALE DEPRESIEI PE CARE NU AR TREBUI SA LE TRATEZI CU INDIFERENTA

de Viorica Ghinea la 24 nov. 2017
Depresia se numara printre bolile cel mai greu de diagnosticat pentru ca putine persoane sunt constiente de semnele subtile pe care le are afectiunea la inceput. Aceasta se manifesta in diferite moduri in functie de personalitatea unei persoane, insa exista cateva semne psihologice care apar in fiecare caz in parte.
Conform specialistului Rafael Euba, consultant in psihiatrie la The London Psychiatry Centre, multi oameni trateaza cu indiferenta urmatoarele simptome ale depresiei, motiv pentru care boala avanseaza usor.
1. Ti-ai pierdut interesul fata de anumite activitati care iti placeau inainte
Atunci cand nu mai gasesti bucurie in nimic din ceea ce faci, trebuie sa iei in calcul ca depresia a inceput sa isi arate coltii. Daca nu iti mai place nici macar sa stai cu persoanele dragi din viata ta, atunci situatia este mai grava decat iti imaginezi. Ia atitudine din timp si incearca sa faci numai lucruri care iti sunt pe plac. Astfel de activitati se numara printre cele mai bune remedii impotriva depresiei

2. Te simti mereu obosit

Desi nu ai un motiv anume, te simti obosit si molesit pe parcursul intregii zile. Nu iti dai seama, dar grijile pe care ti le faci mereu tind sa absoarba toata energia din tine. Incearca sa te detasezi de gandurile negative care iti dau tarcoale si pune mai mult accent pe lucrurile frumoase din viata ta. 

3. Treci cu usurinta de la o stare la alta

Acum te bucuri, iar mai tarziu incepi sa plangi pentru ca nu esti multumit de cum decurge viata ta? Treci de la bucurie la tristete fara sa ai un motiv important? Ia in considerare ca te confrunti cu simptomele subtile ale depresiei. Deschide-ti sufletul si vorbeste cu o persoana apropiata care te poate ajuta sa treci peste aceasta perioada mai dificila din viata ta. 

4. Esti mereu pesimist

In ultima perioada ai devenit acel om care gaseste probleme la orice solutie. Desi este normal sa mai adoptam o astfel de atitudine in viata, important este sa nu o lasam sa ne conduca in fiecare moment. Este anormala starea ta atunci cand trec zile, saptamani, luni si nu se schimba nimic in comportamentul tau. Nu lasa depresia sa puna stapanire pe tine incet, dar sigur, ci lupta impotriva pesimismului cu zambetul pe buze. 
Recunoaste aceste simptome subtile ale depresiei inca de la inceput si vei reusi sa tii sub control afectiunea.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

CUM SA SCAPI DE DEPRESIE: 5 SOLUTII LA INDEMANA ORICUI! 

de Viorica Ghinea la 30 oct. 2017
Multe persoane cred ca depresia este doar o stare proasta si ca va trece de la sine, dar adevarul este departe. Din nefericire, multi oameni au ajuns in pragul sinuciderii din cauza acestei afectiuni care te macina in tacere. Specialistii spun ca la baza acesteia se afla un dezechilibru chimic la nivelul creierului si ca niciun tratament nu este suficient de puternic daca nu exista si putere interioara. Asadar, citeste in continuare cum sa scapi de depresie intr-un mod simplu.

Cum sa scapi de depresie fara ajutorul unui specialist 

1. Danseaza!   de Viorica Ghinea la 24 nov. 2017
Probabil ca dansul este ultimul lucru la care te gandesti atunci cand esti deprimata, dar acesta chiar este unul dintre cele mai bune remedii impotriva depresiei. Specialistii spun ca acest tip de miscare este unul dintre cele mai bune exercitii pentru creier.
Dansul are multe beneficii asupra activitatii cerebrale, astfel ca psihologii incearca sa il testeze in multe afectiuni ale sistemului nervos cum ar fi afectiunea Parkinson. 
2. Fa antrenamente fizice!
Daca nu stii cum sa scapi de depresie, apuca-te de sport. Efectueaza o sesiune de miscare fizica de un sfert de ora si starea ta interioara se va imbunatati simtitor.
Exercitiile ajuta la eliberarea endorfinelor, substante chimice ce reprezinta o modalitate buna de reducere a stresului
3. Calatoreste!
Si calatoriile reprezinta o modalitate buna de a scapa de depresie. Nu ai nevoie neaparat de un partener de drum, ci iti poti planifica si singur un itinerar deosebit. In acest mod te vei elibera de stres si de starile de anxietate pe care le-ai acumulat de-a lungul timpului. Fa-ti un traseu cu toate locurile pe care vrei sa le vizitezi. 
4. Schimba-ti stilul de viata!
Un stil de viata dezorganizat poate fi de multe ori vinovat de aparitia depresiei, de aceea este important sa descoperi care este cauza starii tale, apoi sa actionezi impotriva acesteia. Descopera mai jos cateva indrumari care te invata cum sa scapi de depresie.
- mananca fructe si legume bogate in vitamina B (ciuperci, spanac, morcovi, zmeura, pepene galben, avocado, rosii, fructe citrice);
- consuma mai putin zahar;
- redu consumul de alimente procesate;
- pune accent pe tehnici de meditatie si pe exercitiile de respiratie. 
5. Adreseaza-ti o intrebare: ce te face fericit?
Nu te mai concentra asupra lucrurilor care te fac nefericit, ci incearca sa pui accent asupra celor care iti aduc fericirea. Nu alege ceva complex, greu de indeplinit, ci indreapta-ti atentia spre ceva simplu si realist.
Iata un truc care te va ajuta sa scapi de depresie in doar cateva minute. Stai singur intr-o incapere si uita-te in oglinda. Scoate limba si sari de cateva ori. Vei observa ca starea ta se va schimba instant. 
Acum, ca stii cum sa scapi de depresie, nu lasa ca aceste sfaturi sa ramana doar teorie, ci pune-le in practica. Emotiile negative pot fi inlocuite usor cu unele pozitive daca nu te dai batut in fata provocarilor vietii.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu