..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 21 iulie 2017

INTELIGENŢA ZODIILOR - CE TIP DE INTELIGENŢĂ AVEŢI?


Sigur că la o primă lectură a titlului, ai putea înţelege că zodiile pot fi clasificate după nivelul de inteligență, sau că existǎ zodii mai inteligente şi zodii mai puţin inteligente. Iar eu îţi spun: nici vorbă de aşa ceva. Așa cum nu există zodii bune şi rele, tot așa nu se poate vorbi despre zodii inteligente si neinteligente. Numai că, privite prin prisma naturii planetelor guvernatoare a fiecărei zodii în parte, putem trage concluzii şi putem afirma fără să greşim, că fiecare zodie are un anumit tip de inteligență, o anumită modalitate de a şi-o exprima şi anumiți factori care o potențează din acest punct de vedere. De asemenea, zodia în care te-ai născut şi guvernatorul acesteia ne furnizează informaţii preţioase despre felul în care îţi foloseşti imaginaţia, despre memorie, despre rapiditatea cu care găsesti soluţii la problemele tale, despre cât de intuitiv eşti şi cât de aplecat spre studiu şi cunoaştere, despre spontaneitate. Iată câteva repere pentru fiecare zodie în parte:


BERBECII  au o inteligenţă activă, efervescentă.

Ei sunt puși mereu pe inventarea a noi sisteme de gândire și acțiune. Le place să experimenteze noul din plin, iubesc pasiunea și aventura, astfel că nu stau prea mult pe gânduri, atunci când au de luat decizii sau când trebuie să pornească la acțiune. De fapt s-ar putea spune, fără urmă de eroare, că Berbecii preferă să acționeze decât să gândească. Sunt ajutați însă de o intuiție ascuțită și capacitatea de a se orienta rapid în orice situație. Iau decizii ferme și se descurcă de minune chiar și în situații de criză. Evident, din cauza precipitării și a nerăbdării, greșesc deseori, dar asta nu-i face să se schimbe. Gândesc cu o rapiditate uluitoare, de aceea rareori cineva reușește să țină pasul cu ei. Când își susțin un punct de vedere, sunt foarte convingători, chiar dacă susțin de fapt un paradox. Îi ajută foarte mult farmecul irezistibil, modul
direct și concis de a se exprima, precum și siguranța de sine. Iubesc începuturile, dar nu sunt foarte buni în a continua ceea ce încep.
 
TAURII  sunt ancoraţi în şabloane rigide de gândire.

Semn fix, de pământ, Taurul este acela care nu crede nimic până nu vede cu proprii ochi. Are o inteligență practică, orientată spre analiză, observare și asimilare a informațiilor. Consideră că acțiunea trebuie să vină numai în urma unei analize riguroase și a calculării tuturor posibilităților care pot apărea pe parcurs. De fapt, acest nativ vrea mereu să se asigure că este în siguranță și de aceea își asumădoar riscuri calculate. Când trebuie să facă o schimbare majoră în viața lui, trebuie să se pregătească mental, să se obișnuiască cu ideea, lent, în timp, și eventual să facă acea schimbare pas cu pas. Are, de asemenea, o inteligență creatoare ieșită din comun și un simț estetic deosebit. Iluziile și conceptele idealiste sau filozofice, în mod cert n-au fost inventate pentru sau de către acești nativi. Pentru că ei nu pot vorbi sau gândi pe marginea unui subiect, pe care nu-l pot proba și palpa. Însă odată ce au asimilat o informație sau un concept, e clar că va sălășlui în mintea lui pentru totdeauna.
 
GEMENII  au o inteligenţă vie şi curioasă.

După părerile și scrierile unora, Gemenii sunt superficiali. De fapt, cred că Gemenii sunt mai degrabă atât de curioși să afle și să învețe câte o fâșie din fiecare domeniu cu care iau contact, încât evident că nu le mai rǎmâne timp să și aprofundeze domeniul respectiv. Cu alte cuvinte, ei știu câte puțin din toate. Iar darul lor cel mai de preț nu este atât bagajul imens de cunoștințe, cât felul în care știu să-l aplice, imediat și eficient. Gemenii au într-adevăr o inteligență vie pe care nu ezită să o etaleze ori de câte ori au ocazia.Vorbesc mult, despre câte în lună și în stele, au un simț al umorului și o mobilitate verbală ieșite din comun și sunt absolut delicioși în conversație. Gândesc cu repeziciune, sar de la un subiect la altul cât ai clipi, sunt interesati de tot ce îi înconjoară. Le place foarte mult să acumuleze informații în timpul că lătoriilor. Sunt creativi și se simt deseori atrași de artă și cultură. Sunt foarte buni scriitori și oratori.
 
 RACII se ghidează după inteligenţa emoţională.

Acești nativi sunt plămdiți predominant din emoții. Memoria, imaginația și intuiția sunt darurile de preț ale oricrui nativ Rac și reperele dup care se conduce în viaț. E-adevrat c Racii care sunt încatașați de copilrie și păstrează încă foarte vii principiile căpătate atunci sunt destul de timizi și sensibili. Aceștia pot deveni, din cauza emoțiilor imtense, precum și din cauza rănilor din trecut, extrem de subiectivi. În schimb, Racii ceva mai evoluați, care se axează pe latura spirituală, pot descoperi cu ajutorul emoțiilor, din ce în ce mai multe daruri de preț, care-i ajută să realizeze lucruri mǎrețe. Imaginația Racilor este neîntrecutǎ și îi ajutǎ în domenii artistice . Pentru Raci, adevǎrul propriu vine din interiorul ființei, el trebuie simțit la nivel profund, la nivel de emoție, de suflet. Racul simte pur și simplu când trebuie să acționeze și simte când trebuie să facă o schimbare sau ce alegeri sunt bune pentru el. De aceea, ar trebui să se bazeze pe intuiție.
 
LEII  operează cu o inteligenţă coordonată de voinţă.
Acești nativi își construiesc realitatea după cum le place și după cum vor ei să o vadă. Pe ei îi interesează ceea ce vor și ceea ce-i ajută să obțină ce vor. Nu stau să se împiedice de detalii și nici nu apleacă urechea la lucruri care i-ar putea opri din drum. E-adevărat că uneori, gândirea lor, care gravitează în jurul ego-ului puternic, poate fi obositoare pentru cei din jur. Au o minte focusatǎ pe scopuri mărețe și sunt dovada cea mai clară că atunci când îți dorești ceva , chiar se întâmplă, și că energia gândului și imaginației se poate materializa. Așadar, ei nu obosesc niciodată să -și imagineze și nici nu renunță la a lua din viață numai ce le place. Gândindu-se intens la ce-și doresc, până la urmă li se întâmplă. Sunt destul de idealiști, iar cei mai puțin evoluați spiritual sunt vanitoși și egocentrici. Gândirea Leului este cuprinztoare, dar știe să selecteze doar ceea ce-l ajută să fie creativ, strlucitor și leader.
 
FECIOARELE au o inteligenţă analitică.

Nicio zodie nu este mai analitică și mai logică decât Fecioara. Acești nativi operează cel mai mult cu logica și pragmatismul. Sunt ancorați în realitatea imediată, se limitează la a găsi soluții practice și viabile, nelăsând loc de dubii sau speranțe inutile. Fecioara se gândește în detaliu și ia mereu în calcul toate efectele posibile ale acțiunilor ei. Nu-i place să fie luată pe nepregătite și este foarte reticentă la schimbări. Deseori, crează scenarii fataliste, la care se gândește constant și în care în final ajunge să creadă. Este destul de anxioasă, se îngrijorează din nimicuri. Memoria Fecioarei este absolut uimitoare, reținând chiar și cele mai mici detalii, astfel că deseori cei din jur se roagă ca aceasta să mai și uite. La capitolul imaginație nu stă foarte bine, pentru că nici nu crede că i-ar servi la ceva. Creativitatea pierde teren în favoarea logicii și preciziei.
 
 BALANŢELE au o inteligenţă comparativă şi diplomată.

Balanța inventează conceptul „noi” în gândire. Ea nu poate trăi singură, ci are nevoie de alții pentru a învăța și mai ales pentru a face comparații. Are o gândire orientată spre diplomație și armonie, găsind mereu cele mai blânde și diplomate soluții la orice problemă. Ea trăiește în context social și nu concepe viața de una singură. Este foarte creativă, deși deseori pare să aleagă doar cărările bătătorite. În cazul ei, imaginația se împletește foarte frumos cu rațiunea. Are o gândire detașată de emoții, care poate fi numită gândire socială. Memoria, evident nu este una în care să încapă detalii. Nu reține numele unei teorii, dar poate reține foarte ușor conceptul de bază, dacă o interesează. Cartacteristica cea mai frumoasă a gândirii Balanței este, fără doar și poate, extrapolarea în tot ce face, de la „eu” la „noi”.
 
SCORPIONII au o inteligenţă profundă şi misterioasă.

Scorpionul dispune de o profunzime și o subtilitate a gândirii, pe care celalalte zodii, nu numai că nu le pot practica, ci nici măcar nu le pot înțelege. Inteligența acestui nativ este orientată spre idei care distrug și reconstruiesc în același timp. Gândirea este plină de înțelesuri subtile și simboluri. El vede mai mult decât pot vedea alții și asociazǎ ceea ce vede cu înțelesuri misterioase, care deschid poarta unei lumi magice, doar de el înțeleasă. Intuiția Scorpionului este din nou unică, mergând la rădăcina lucrurilor și găsind cele mai neașteptate soluții la orice problemă, de aceea poate fi un bun psiholog sau un excelent detectiv. Scorpionii sunt atrași de tot ce înseamnă mister, tabu ocultism, secret. Au o memorie foarte bună, mai ales pentru lucrurile care au însemnǎtate specială pentru ei. Poate ține minte lucruri care altora li se par fleacuri și nu reține alte lucruri, foarte importante pentru alții.

SĂGETĂTORII au o gândire fără limite.

Când spui Săgetător, spui depășirea granițelor, fie că e vorba de granițe la propriu, fie că e vorba de granițe mentale, culturale, filozofice, religioase. Acești nativi asimilează în gândirea lor orice concept, idee, crez care îi inspiră. Ei știu că fiecare lucru pe lumea asta are o explicație și sunt dispuși sǎ gǎsească răspunsul și cauza oricărui fenomen care-i pasionează. Par să aibă răspuns la orice și de cele mai multe ori chiar îl au. Sunt mereu însetați să se documenteze, să evolueze, să se emancipeze. Sǎgetătorul are o mobilitate mentală fantastică, combinată cu un simț al umorului greu de egalat. Nu îi place să aparțină niciunui sistem, singurele sisteme pe care le acceptă fiind de natură filozofică sau religioasă. Are o generozitate uimitoare, împărtășind mereu celorlalți din cunoașterea lui. Vrea permanent să înțeleagă cauzele fenomenelor și caută să aibă o relație bună cu Divinitatea. Are o minte pasională, orientată spre explorarea continuă de teritorii noi. Cu toate acestea, emoțiile nu sunt punctul lui forte, preferând să se bazeze pe rațiune

CAPRICORNII au o gândire calculată.

Capricornii știu să-și folosească inteligența milimetric, în scopul de a extrage avantaje din asta. Pentru ei, nimic din ce fac, spun sau gândesc nu trebuie să fie inutil, ci trebuie să servească unui scop. Ei știu foarte clar că așa cum își aștern așa dorm, deci vor să folosească fiecare secundă în prezent, ca să le fie bine în viitor. Fiind un semn al iernii, Capricornul are o gândire rece, calculată, precisă pănă în cel mai mic detaliu. Dar orice proces de gândire sau cognitiv trebuie săaibă neapărat o finalitate concretă, un rezultat, altfel nu-i vede rostul. În general, gândirea și inteligența acestuia sunt folosite în cea mai mare parte pentru obținerea succesului și a unei imagini sociale respectabile. Imaginația Capricornului nu este grozavă, pentru că el este obișnuit să vadă lucrurile în alb sau negru. Iar emoțiile, nu au ce cǎuta în ecuația vieții, din punctul lui de vedere. Are senzația că emoțiile mai mult încurcă lucrurile. Fac însă uz de ele, doar atunci când urmăresc să obțină ceva.  

VĂRSĂTORII au o inteligență inovatoare şi originală.

Vărsătorului, acest vizionar înnăscut, îi este atribuită o gândire pe care nu o poți integra în niciun tipar. Mintea lor procesează ideile cu o rapiditate și o spontaneitate incredibilă. Are flashuri de geniu și un flux de idei ca o cascada. Uneori, soluțiile par să vină dintr-o altă dimensiune, care nu are nicio legǎtură cu pământul și cu prezentul. Pentru că ei insisi par să vină din viitor, să-și amintească din viitor, oricât de ciudat ar părea. De aceea, deseori îi șocheazǎ pe cei din jur. Sunt vizionari, au capacitatea de a privi holistic lucrurile și nu prea le place să se piardă în detaliu. Unde alții văd uscături, Varsatorul vede o grădină superbă, pentru că își imaginează ce-ar putea deveni în viitor orice lucru. Vărsătorul are imaginație, creativitate și intuiție dezarmante. Gândirea lui nu are limite, bariere, preconcepții, prejudecăți sau tipare rigide. El pur și simplu își dă voie sǎ gândească la scară mare.

PEŞTII au o inteligenţă intuitivă.

Se poate spune că Peștii nu gândesc, ci simt. Ei trec totul prin prisma senzațiilor și intuiției. Pentru ei nu există ceva ce mintea să nu poatǎ cuprinde și de fapt nu acceptă imposibilul. Sunt într-o comuniune permanentă cu universul și cu energiile subtile, chiar dacă în mod conștient sau nu. Cert este că au intuiții și răspunsuri care depășesc sfera realității în felul în care o percep ceilalți. Ei pur și simplu simt ce trebuie să facă și simt drumul pe care trebuie să-l urmeze. Au o imaginație foarte bogată și o memorie care absoarbe informațiile ca un burete, fără prea mult efort din partea lor. Peștii cred cănu există nimic din ce nu pot fi, face sau avea, dar nu atât pentru ei, cât pentru comunitate. Ei se simt parte integrantă din angrenajul numit univers și niciodată nu pot gândi numai pentru scopul personal. Peștii gândesc dincolo de limite, crezuri, legi, emoții, rațiune, voință, ambiții. Ei operează în principal cu iubirea, acea iubire christică, transcedentală, dezinteresată și cu asta se hrănesc toată viața.

www. avast.com                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu