..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 24 iulie 2017

Cinci pași necesari pentru o relație durabilă și fericită


Fiecare cuplu are propria sa „reţetă” pentru armonie şi fericire în relaţie, pentru că cei doi iubiți ajung să se cunoască în timp unul pe celălalt poate mai bine decât oricine altcineva din lume, și pot să ajungă astfel la a-L cunoaște pe Dumnezeu prezent în mod tainic în fiecare dintre noi. Pe lângă aceste „ingrediente” care ajută la menţinerea unei legături puternice de suflet, dar în același timp detașate, şi pe care numai cei doi le cunosc, există şi câțiva pași pe care cu toţii îi putem face pentru a construi o relaţie de dragoste sănătoasă, de durată şi plină de împlinire.
Dacă poţi înţelege şi accepta că este nevoie constant de atenţie şi eforturi constructive într-o relaţie, ai pornit pe drumul cel bun”, spune în articolul său dr. John M. Grohol, psiholog, cercetător, CEO şi fondatorul platformei PsychCentral. A menţine o relaţie nu este un lucru uşor, notează dr. Grohol, care ne sfătuiește urmarea a cinci pași care îi pot ajuta pe cei doi iubiți să clădească o legătură solidă, care să reziste în timp şi care să îi umple de fericire, dar și să îi ajute în clipele de încercare.
1. Un prim aspect pe care cei doi iubiți trebuie să îl ia în calcul este să se iubească, să fie plini de aspirație către Dumnezeu și să nu facă compromisuri, dar în același timp să fie atenți fiecare la nevoile sufletești ale celuilalt. „Relaţiile nu înseamnă doar să primești, ci şi să dăruieşti”, amintește expertul. Fiecare dintre noi are o personalitate aparte şi propriile sale nevoi. De aceea, unele situaţii trebuie tratate cu înţelegere din partea ambilor parteneri, astfel încât niciunul să nu îşi piardă propria identitate. Dacă, în schimb, doar unul renunţă la sine pentru a satisface nevoile celuilalt, apare inegalitatea în relaţie, lucru care poate conduce, în timp, la acumularea de stări negative interioare ce vor dărâma tot ce cuplul a clădit până atunci.
2. Primul pas ne conduce către un altul: necesitatea de a-i dezvălui ființei iubite propriile tale nevoi. Poate că teama de reacţia celuilalt, frica de a nu fi părăsit, judecat sau neînţeles te va determina să îţi ascunzi adevăratele dorinţe. Fie că este vorba, de exemplu, de schimbarea locului de muncă sau avansarea pe o poziţie mai bună la serviciu, lucru care poate aduce schimbări majore atât în ceea ce priveşte resursele financiare, cât şi timpul pe care îl poţi dedica ființei iubite, nu te sfii să îi împărtăşeşti celuilalt nevoile tale. Ai grijă să manifești în permanență iubire și respect față de perechea ta și fii deschis pentru calea de mijloc.
3. Se petrece ca într-un cuplu să mai apară și conflicte, dar înainte de a porni o ceartă, reflectează dacă aceasta este cu adevărat necesară. Viața de cuplu poate fi uneori plină de provocări. Dacă motivul pentru care eşti nemulţumit este unul minor, poţi apela mai degrabă la o discuţie simplă, prin care să îl rogi pe celălalt să fie mai atent. Astfel, îţi păstrezi energia necesară pentru a rezolva problemele cu adevărat importante şi eviţi certuri inutile care pot degenera în adevărate câmpuri de bătălie.
4. În schimb, fă-ţi timp şi bucură-te de fiecare moment petrecut alături de iubitul/iubita ta. Construiţi împreună momente frumoase de care să vă amintiţi mai târziu cu drag, și care să vă conducă spre a descoperi gradat, plini de încântare, pe Dumnezeu în celălalt. După ce au intervievat mai multe cupluri căsătorite de mai bine de 40 de ani, Matthew Boggs şi Jason Miller au descoperit că iubirea plină de respect față de celălalt este elementul comun care a contribuit la păstrarea relaţiilor fericite şi durabile.
5. Nu în ultimul rând, un alt pas necesar constă în puterea fiecăruia dintre cei doi iubiți de a ierta şi de a merge mai departe. Niciunul dintre noi nu este perfect şi cu toţii greşim. Însă în momentele în care prin faptele şi vorbele noastre îl rănim pe cel de lângă noi, este necesar să reflectăm asupra lucrurilor pe care le-am greşit, să ne oferim sincer scuzele şi să învăţăm să nu mai repetăm greşeala. Dacă noi suntem cei faţă de care s-a greşit, atunci trebuie să învăţăm să iertăm şi să trecem peste incident.
yogaesoteric 
23 iulie 2017
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu