”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 17 martie 2017

Mihaela Bilic dezvăluie cât de nociv este alimentul ce este consumat zilnic de milioane de români! În realitate acest aliment ne descompune!


Oare cât o să ne mai ia până vom pune zahărul lângă alcool, tutun şi droguri uşoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv şi iubeşte gustul dulce. Când consumăm zahăr se sintetizează substanţe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii.
Acesta e motivul pentru care unui bebeluş i se dă să sugă miere când este circumcis, ca să suporte uşor operaţia. Şi pe EEG se confirmă efectul zahărului, imaginea cerebrală se colorează/ luminează exact ca atunci când este consumată cocaină”, scrie nutriţionistul Mihaela Bilic pe Facebook.
Pentru nicotină şi alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaştem că nu sunt nutrienţi, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu şi va dura un timp mai lung.
Însă cu puţin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet. Această afecţiune parşivă şi necruţătoare afectează tăcut tot organismul, după ani de zile de evoluţie nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sunt afectate sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulaţia sangvină, funcţionarea cerebrală, dinţii, picioarele… într-un cuvânt, ne descompunem.
Şi cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge. Dincolo de efectele nedorite asupra siluetei, zaharul îmbătrâneşte şi îmbolnăveşte, accelerează reacţiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. Ce folos că nu doare… ce periculos că ne place! Iar când realizăm, este prea târziu.
Poate că este imposibil să-l eliminăm complet din alimentaţie, dar merită să-l reducem drastic! Consumaţi-l rar şi cu moderaţie, în produse de calitate şi care vă plac mult. Şi sub nicio formă nu-l beţi, nu-l consumaţi în formă lichidă. O bucăţică de ciocolată sau de prăjitură dau satisfacţie maximă, însă un pahar de suc de orice fel e băut ca pe apă. Şi irosim dintr-un foc şase linguriţe de zahăr, doza recomandată pentru o zi întreagă. Nu există un zahăr mai sănătos ca altul, însă există produse mai satisfăcătoare decât altele. Iar sucul dă satisfacţie zero! Dacă tot mâncaţi zahăr, măcar mestecaţi-l, nu-l beţi”, conchide Mihaela Bilic.
Cu puțină preocupare și voință putem totuși să eliminăm complet zahărul din alimentație și să ne orientăm către alternative naturale, care nu sunt nocive pentru sănătate, cum sunt mierea naturală de albine sau zahărul din flori de nucă de cocos.

yogaesoteric
16 martie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu