”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 21 octombrie 2016

OUL si CAFEAUA


Evităm ouăle şi ne hrănim cu cereale la fiecare mic dejun.De
fapt, ar trebui să facem exact invers.

Un specialist în nutriţie, Kris Gunnars *, arată care sunt cele mai
răspândite mituri false:

1. Ouăle sunt nesănătoase. Nimic mai fals. Ouăle nu cauzează  boli de
inimă şi se numără printre cele mai hrănitoare alimente din  lume
Ouăle fierte, consumate la micul dejun, dau chiar o mână de  ajutor
celor care vor să slăbească. Un studiu recent a arătat că ouăle
ajută, în primul rând, la creşterea nivelului "colesterolului bun" şi
consumul de ouă nu este asociat în niciun fel cu riscul  de boli de
inimă. Consumul de ouă ne protejează şi ochii, doarece  organismul îşi
"procură" din acest aliment unii antioxidanţi esenţiali.

2. Grăsimea saturată este de evitat. Acum câteva decenii,
nutriţioniştii au pus "epidemia" de boli cardiace pe seama consumului
excesiv de grăsimi în general şi de grăsimi saturate în
particular.Însă, un studiu publicat în 2010, care a implicat studierea
a  347.747 subiecţi, a arătat că nu există nicio legătură directă
între  bolile de inimă şi consumul de grăsimi saturate. Aşadar, nu ar
trebuie  să ne ferim de carne, ulei de cocos, brânză ori unt.
Alimentele  naturale bogate în grăsimi saturate sunt, de fapt, bune
pentru sănătate,  deoarece cresc nivelul "colesterolului bun" (HDL).

3. Toată lumea ar trebui să mănânce cereale! De fapt, cerealele  sunt
alimente slabe în nutrienţi, comparativ cu alte alimente, precum
legumele, de exemplu. Cerealele bogate în gluten sunt chiar
periculoase pentru sănătate. Glutenul poate cauza probleme
intestinale, oboseală cronică şi durere. Consumul de gluten a fost
asociat şi cu unele afecţiuni ale creierului, precum schizofrenia.

4. Dieta bogată în proteine este rea pentru oase şi rinichi. De  fapt,
este exact  invers. O alimentaţie bogată în proteine duce la
întărirea structurii osoase şi la reducerea riscului de fracturi.
Mitul  conform căruia proteinele ar fi duşmanii oaselor şi rinichilor
a apărut  în urma unor studii controversate, care au analizat numai
efectul pe  termen scurt al unor alimente bogate în proteine. Mitul
poate fi  demontat extrem de simplu. Diabetul şi hipertensiunea
arterială  sunt cele mai comune boli care duc la infarctul renal. Ori
dieta bogată  în proteine limitează efectele diabetului şi este
indicată pentru  scăderea tensiunii.

5. Mesele mici şi dese, cheia marilor succese. Se spune că este  mai
bine să împarţi cantitatea zilnică de mâncare în 6-7 mese mici, nu  în
3 mese mari. De fapt, nu este nicio dovadă care să susţină acest mit.
De fapt, frecvenţa ridicată a meselor creşte riscul apariţiei
cancerului la colon, arată studiile.

8 motive stiintifice pentru care trebuie sa bei cafea:

1.  Te face mai destept. Cafeaua stimuleazaactivitatea  cerebrala si
imbunatateste mai multe functii cognitive: memoria, > dispozitia,
vigilenta, nivelul de energie din corp.
   2.  Este cheia longevitatii. Cercetatorii care au studiat
sanatatea cardiovasculara spun ca o ceasca de cafea fiarta la ibric ar
 putea fi explicatia pentru care locuitorii din insula greceasca
Ikaria  ajung la respectabila varsta de 90 de ani. "Cafeaua greceasca
fiarta la ibric  este bogata in polifenoli si antioxidanti si contine
doar o cantitate moderata de cofeina, avand mai multe beneficii in
comparatie cu alte bauturi pe baza de cafea", spune  medical Gerasimos
Siasos.
  3.  Cafeaua arde grasimile. Stiai ca fiecare produs care
accelereaza arderea grasimilor are in compozitie cafeina? Exista un
motiv bun pentru asta. Cafeaua stimuleaza rata metabolica cu 3-11%. De
asemenea, alte studii au confirmat ca aceast> substanta poate sa
accelereze arderea grasimilor cu 10% in cazul persoanelor obeze si cu
29% in cazul persoanelor slabe
  4.  Cafeaua contine ingrediente interesante. Cafeaua este 98%  apa.
Insa celelalte substante in proportia de 2% sunt cele mai  importante.
Aroma cafelei este data de 2-etilfenol, o substanta care in cantitati
mai mari s-ar putea sa-ti provoace greata. Consistenta  cremoasa a
cafelei este data de acetil metil carbinol, o substanta ce se  gaseste
si in unt. Trigonelina ii da o aroma de pamant, dar lupta si cu
bacteriile ce ataca dintii. 3,5 acid dicafeoylquinic este o alta
substanta prezenta in cafea, care protejeaza creierul de radicalii
activi.
5.  Cafeaua combate durerile de cap si migrenele .  Medicii explica
acest efect al cafelei prin faptul ca medicamentele care combat
cefaleea contin cafeina. Prin urmare, atunci cand ai dureri de cap bea
o  ceasca de cafea si  durerile de cap vor disparea .

6.  Cafeaua te protejeaza de diabet. Diabetul de tip 2 este o problema
 de sanatate enorma, care afecteaza in prezent 300 milioane de oameni
in  jurul lumii.  Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care
consuma regulat cafea au cu 23-50% mai putine sanse sa dezvolte
aceasta boala.

7.  Cafeaua te protejeaza de bolile batranetii. Pentru ca
imbunatateste  activitatea cognitiva, cafeaua are efecte puternice
impotriva Alzheimerului si  a dementei, boli care afecteaza persoanele
cu varsta peste 65 de ani. Pentru acestea nu exista tratament, dar  o
cafea pe zi poate fi o metoda foarte buna de preventie.

   8.  Cafeaua protejeaza ficatul. Si ficatul are de beneficiat de pe
urma  dozei zilnice de cafea. Dr. Craig Lammert, autorul principal al
studiului, si  un gastroenterolog cu Clinica Mayo, a aratat ca un
consum regulat de  cafea poate reduce riscul de contractare a bolii
numite Colangita  sclerozanta primitiva. Aceasta este o boala rara de
ficat, care poate  provoca distrugeri mari si, daca este
nediagnosticata  sau netratata, poate provoca cancer biliar, ciroza,
sau insuficienta  hepatica.

*Kris Gunnars, BSc

CEO and Founder. Bachelor's Degree in Medicine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu