..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 10 iulie 2016

ESTE MAI SANATOASA CAFEAUA FARA LAPTE?

de  la 29 Iun. 2016

Cafeaua este unul dintre cei mai buni prieteni ai omului. Te trezeste de dimineata, te imbie cu aromele ei puternice, te ajuta sa creezi un ritual mai placut decat orice alt moment din timpul diminetii si iti pune corpul in miscare.

Multi oameni ar putea spune ca diminetile fara cafea nu ar fi la fel de placute. Daca si tu simti ca senzatia de somnolenta ti-ar domina zilele daca nu ai putea sa consumi aceasta bautura revigoranta, atunci este cazul sa afli mai multe despre ea. Informatiile din acest articol iti vor confirma faptul ca acest obicei este sanatos si in acelasi timp te vor indruma inspre un consum mai responsabil.
Daca esti o consumatoare inraita de cafea, atunci cu siguranta ca iti place sa iti prepari cafeaua intr-un anume fel. Cu zahar sau fara, cu lapte, neagra sau cu miere. Ba chiar mai mult, combinatiile de cafea si alcool, diferite arome, scortisoara sau chiar si plante sunt populare in ziua de astazi. Cu toate ca gustul cafelei devine mai intens, mai bun sau mai satisfacator pentru tine, aceste combinatii nu sunt intotdeauna recomandate de catre medici si cercetatori. Cea mai veche dilema legata de consumul acesteia se refera la combinarea cafelei cu lapte, motiv pentru care mi-am propus sa iti spun de ce ar fi mai bine sa o eviti, in special daca esti o bautoare pasionata.

DE CE BEM CAFEAUA CU LAPTE?

Tu te-ai gandit vreodata de ce combini cafeaua cu laptele si iti place atat de mult? Ei bine, raspunsul este extrem de simplu si se refera la atractia organismului uman pentru alimentele si bauturile dulci si „dispretul” acestuia pentru cele amare. Desigur, cafeaua cu lapte nu este dulce atunci cand este bauta fara zahar, insa laptele ii ofera un gust putin dulceag care poate fi simtit in special atunci cand boabele de cafea sunt de o calitate superioara si nu au fost prajite prea mult.
In schimb, atunci cand bei cafea neagra, singurul gust pe care il recunosti este cel amarui, care, oricat de mult ai incerca sa te convingi ca iti place, este mai neplacut decat cel dulceag.
Faptul ca majoritatea persoanelor prefera cafeaua bauta cu lapte este bine-cunoscut si demonstrat de popularitatea bauturilor precum cappuccino sau caffe latte.

CAT DE SANATOASA ESTE CAFEAUA CU LAPTE?

Conform cercetatorilor care au investigat acest subiect in detaliu, cafeaua cu lapte este la fel de sanatoasa precum cea fara lapte, iar organismul uman nu are de suferit atunci cand o consuma. Acest mit a devenit popular in trecut, avand ca fundament afirmatia conform careia laptele anuleaza proprietatile cafelei, asa cum o face si zaharul.
Studiile recente au aratat, insa, ca afirmatia este falsa. Singura consecinta pe care o are consumul de cafea cu lapte este reducerea procentajului de absorbtie a acizilor clorogenici (CGA) care se regasesc in cafea. Oamenii de stiinta au descoperit ca acestia scad cu 23% atunci cand o persoana bea cafea cu lapte, insa proprietatile antioxidante ale cafelei raman in proportie de 77%, protejand intregul organism impotriva afectiunilor degenerative. Mai mult, persoanele care au parte de cele 77% de antioxidanti, au sanse sa ramana sanatoase mult mai mult timp decat cele care nu consuma cafea deloc.
Cafeaua este o planta care contine polifenoli naturali. Acestia au rolul de a lupta impotriva imbatranirii si au ca principala actiune prevenirea formarii unor radicali liberi. Polifenolii sunt cunoscuti si ca si antioxidanti naturali, motiv pentru care cafeaua neagra este recomandata celor care sunt predispusi la Alzheimer, diabet de tip 2, cancer de colon, boi cardiovasculare sau hipertensiune.
Asadar, cand ar trebui sa incetezi sa bei cafea cu lapte? Medicii sustin ca o persoana sanatoasa poate consuma pana la 6 cani de cafea pe zi, fara a suferi consecinte provocate de cofeina. Cu toate acestea, daca esti obisnuita sa consumi mai mult de trei cafele zilnic, este bine sa reduci cantitatea de lapte adaugata sau chiar sa bei unele cafele fara lapte. Intr-o astfel de situatie, organismul iti poate da semne ca a primit prea multa cofeina, dar si prea mult lapte.
In concluzie, nu trebuie sa te feresti de cafeaua cu lapte care iti place atat de mult. Tot ce trebuie sa faci este sa portionezi corect cantitatea de cafea si de lapte.  
http://www.sanatatesistaredebine.ro
imagine: www.flickr.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu