..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 aprilie 2016

YOGA, UN REMEDIU EFICIENT IMPOTRIVA MIGRENELOR

de  la 04 apr. 2016
Yoga, un remediu eficient impotriva migrenelor

Daca suferi de dureri de cap severe, insotite de tulburari de vedere, greata si varsaturi, furnicaturi la extremitati, durere la nivelul tamplelor sau sensibilitate la lumina, atunci este posibil sa te confrunti cu migrene.

Aceste simptome puternice te pot slabi si iti pot afecta in mod negativ stilul de viata.  
Institutul de Cercetare a Migrenelor mentioneaza faptul ca migrenele sunt comune. De altfel, aproximativ 18% din femeile din America si 6% din barbati sufera de migrene. Daca suferi de migrena, nu vei fi surprins sa afli ca aceasta este a 8-a boala din lume care te poate lasa cu un handicap. 

Conform cercetatorilor, exista speranta pentru cei care sufera de migrene. Un studiu publicat in Jurnalul International de Yoga, arata ca atunci cand yoga este combinata cu o terapie conventionala, migrenele isi pot reduce intensitatea si frecventa. Potrivit acestui studiu, pacientii au practicat yoga 5 zile pe saptamana timp de 6 saptamani si au tinut un jurnal. Acest antrenament a inclus exercitii de slabit si de respiratie, realizate din pozitia Shavasana (pozitia mortului).
Daca suferi de migrene, in continuarea articolului vei gasi sfaturi uimitoare care ar putea sa-ti imbunatateasca stilul de viata.

  
Yoga imbunatateste stilul de viata al celor care sufera de migrene

Doctorii masoara impactul pe care il au migrenele asupra vietii pacientului folosing un Test de Impact pentru durerile de cap (HIT). Acest test stabileste gradul de handicap al pacientului, de la un grad redus sau deloc, pana la un grad foarte ridicat. In studiul mentionat mai sus, pacientii au avut un scor HIT mai mare de 60. Tinand cont de faptul ca cel mai mare scor posibil al acestui test de 78, migrenele pacientilor testati aveau un impact puternic asupra lor. In urma studiului s-a ajuns la concluzia ca pacientii care combina yoga cu terapia conventionala au un scor HIT redus semnificativ. Astfel, stilul de viata al pacientilor s-a imbunatatit datorita yogai si a terapiei regulate.
  
Yoga creste tonul vagal la pacientii care sufera de migrene   

Studiul a mai constatat faptul ca yoga, combinata cu o terapie conventionala, a dus la reducerea tonului simpatetic, precum si cresterea tonului vagal. Se presupune ca pacientii care au un ton vagal ridicat sufera de mai putine migrene si nu atat de severe. Multi cercetatori sustin ca yoga imbunatateste tonul vagal regland sistemul nervos. Tonul vagal se refera la activitatea nervului vag. Nervul vag este cel mai lung nerv din corpul nostru si controleaza mai multe functii, insa in mod deosebit ritmul nostru cardiac. De exemplu, cei care au un ton vagal intens, precum atletii, au un ritm cardiac mai lent in repaus.
  
Yoga reduce stresul la pacientii care sufera de migrene 

In plus, studiul mentioneaza faptul ca exercitiile de atentie, lente, precum yoga, sunt benefice pentru cei care sufera de migrene datorita faptului ca acestea reduc stresul. Stresul poate juca un rol important in declansarea migrenelor si a durerilor de cap provocate de tensiune. Numeroase studii arata ca yoga reduce stresul si anxietatea si intensifica starea de bine. De fapt, acest studiu care a analizat efectele exercitiului asupra stresului, a constatat faptul ca cei care practica yoga sunt mai putin nelinistiti, incordati, deprimati, nervosi sau obositi. 
Cum sa incepi cu yoga?

Inainte sa incepi orice tip de program de exercitii fizice, ar trebui sa consulti intotdeauna un doctor. Dupa ce ai primit unde verde de la doctor, s-ar putea sa fii putin confuz, deoarece exista mai multe stiluri de yoga si diferite niveluri.
Daca obiectivul tau este sa reduci durerile de cap de tip migrena si esti incepator, atunci trebuie sa cauti stiluri de yoga cum ar fi yoga pentru reducerea stresului, yoga pentru tonifiere, Hatha sau Kundalini. Insa acestea nu sunt singurele stiluri de yoga potrivite pentru incepatori. Cel mai bine ar fi sa discuti despre obiectivele tale cu un instructor de yoga de la centrul de sanatate ales.
Poti gasi multe cursuri de yoga pentru incepatori la aproape toate salile de sport sau la studiourile de yoga. Unii instructori te pot invata yoga chiar la tine acasa. De multe ori, dureaza pana gasesti un studio de yoga si un instructor potrivit pentru tine, insa nu renunta u?or, pentru ca instructorul iti poate influenta foarte mult calitatea experientei pe care o vei dobandi.
Echipamentul de yoga este destul de simplu. Este obligatoriu sa ai un pres pentru yoga. Multe studiouri ti-l ofera, insa uneori sunt acestea sunt inchiriate pentru o suma de bani, de aceea e mai bine sa-ti achizitionezi unul. In mod general, vei folosi recuzita specifica pentru yoga, precum paturi, caramizi de sustinere sau perne, care in mod obisnuit sunt oferite de catre studiourile de yoga.
Yoga nu este un show de moda, asa ca alege o tinuta confortabila. Asigura-te ca hainele pe care le porti iti permit sa te misti lejer. Pantalonii special creati pentru yoga sunt recomandati, deoarece nu aluneca in timp exercitilor. Evita fermoarele, nasturii sau sireturile, deoarece acestea te pot incomoda.
Important e sa nu consideri yoga drept o competitie. Nimeni nu te va judeca daca nu vei executa corect anumite procedee. Relaxarea, atentia si starea de bine sunt aspecte foarte importante in yoga. Accentul se pune pe respiratia si energia ta.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu