..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 aprilie 2016

SEMINTELE DE CHIA: SECRETUL PREVENIRII CANCERULUI SI GREUTATII IN EXCES

de  la 14 apr. 2016 
Semintele de chia: secretul prevenirii cancerului si greutatii in exces

Semintele de chia au o valoare nutritionala extraordinara, recunoscuta de catre medicii din intreaga lume. Recomandarea de a consuma o cantitate mica de seminte de chia in fiecare zi se face datorita beneficiilor pe care acestea le ofera corpului uman.

Cunoscute si ca seminte ale plantei Salvia Hispanica, acestea si-au dovedit calitatile unice inca din vremurile aztecilor, iar in ziua de astazi proprietatile acestora nu inceteaza sa ne uimeasca.  
Aceste seminte de culoare inchisa, care pot fi confundate usor cu alte tipuri de seminte, contin o cantitate mult mai mare de proteine decat soia, mult mai multe fibre decat semintele de in, mai mult calciu decat laptele, mai mult fier decat spanacul si mai multi antioxidanti decat afinele.
Esti in cautarea unui remediu natural si nu stii cu ce sa incepi? Semintele de chia reprezinta raspunsul la multe dintre intrebarile pe care ti le pui cu privire la starea ta de sanatate. 

Principalele beneficii pe care le poti extrage din consumul semintelor de chia

Exista o multime de motive pentru care ar trebui sa incepi sa consumi seminte de chia incepand de astazi. Reglarea greutatii, scaderea poftei de alimente dulci, lupta impotriva diabetului si a cancerului, imbunatatirea sistemului imunitar sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute beneficii ale acestora. 
Exceptand abilitatea acestor seminte de a te proteja impotriva afectiunilor grave de sanatate si de a-ti regla greutatea, cei care consuma seminte de chia mai sustin si ca nivelul de energie creste considerabil. Mai mult decat atat, cantitatea foarte mare de proteine din aceste seminte favorizeaza cresterea masei musculare si regenerarea tesuturilor. 
Daca esti o persoana activa, insa simti ca nu mai ai aceeasi energie pe care o aveai in trecut, acest stimulent iti poate imbunatati calitatea vietii. De asemenea, efectul detoxifiant si puterea de a atenua durerile articulare sunt motive foarte importante pentru care un numar mare de oameni aleg sa consume semintele de chia. 
Te intrebi cum te pot ajuta acestea sa slabesti? Ei bine, raspunsul este simplu si a fost demonstrat in nenumarate cazuri. Dupa consumul de seminte de chia, senzatia de foame apare mult mai tarziu decat in cazul unei diete normale. Acestea au abilitatea de a hrani organismul in mod eficient, creand o rezerva care ii ajunge organismului pentru perioade mai lungi. Astfel, apetitul este inhibat, iar senzatia de satietate dureaza mai mult. Cu toate acestea, nu ar trebui sa te privezi de vreuna dintre mesele zilnice atunci cand le consumi.  
Un alt motiv crucial pentru care oricine ar trebui sa consume seminte de chia zilnic este puterea acestora de a distruge celulele canceroase si de a regenera ADN-ul uman. Functiile creierului sunt, de asemenea, imbunatatite, stimuland memoria. 
 
Cum poti consuma semintele de chia?
Dat fiind ca semintele de chia se regasesc in dimensiuni foarte mici, consumul lor se poate face in numeroase feluri. De fapt, este extrem de simplu sa consumi acest tip de seminte impreuna cu oricare dintre mese. 
Datorita continutului ridicat de Omega 3, fibre, proteine si antioxidanti, semintele de chia sunt o sursa foarte valoroasa de energie. Cu toate acestea, nu ar trebui sa exagerezi, intrucat te poti confrunta cu blocaje intestinale. Semintele de chia isi maresc volumul de pana la 3 ori atunci cand ajung in contact cu lichide, in special cu apa. Astfel, acestea ocupa un spatiu semnificativ atunci cand ajung in stomac. Mai mult, consistenta lor devine gelatinoasa. 
De aceea, se recomanda consumul lor impreuna cu apa, iaurt sau sucuri de fructe, insa nu oricum. Imbiba semintele in lichidul cu care vrei sa le consumi pentru cateva minute. Incepe sa le inghiti abia dupa ce ai observat ca si-au marit putin volumul. Unii specialisti recomanda chiar lasarea semintelor de noaptea pana dimineata in lichid. 
Pentru ca ai nevoie de aceasta sursa de energie si putere in fiecare anotimp, poti varia lichidele cu care le consumi. Desigur, din cand in cand, le poti amesteca intr-o salata sau una din mancarurile tale preferate. 

Poti afla mai multe detalii despre semintele de chia aici
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu