..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 23 aprilie 2016

PASTA DE DINTI SI SEMNIFICATIA CULORILOR DE PE SPATELE AMBALAJULUI

de  la 18 apr. 2016
Pasta de dinti si semnificatia culorilor de pe spatele ambalajului

Pasta de dinti, un produs uzual ce nu iti lipseste din casa. Insa cat de multa atentie acorzi etichetei si ambalajului cand o achizitionezi?

La fel ca si tine, ani la rand am ales pasta de dinti in functie de brand, aroma si promotiile de la rafturile supermaketurilor. Insa, de curand, am citit un titlu in online "Atentie la achizitionarea pastei de dinti, in partea de jos a tubului exista un patrat colorat!". Am citit articolul mai mult din curiozitate, pana atunci aproape ca nu observasem patratul colorat. Asa am aflat ca sunt patru tipuri si ca ar trebui sa aleg doar tuburile cu patrat albastru sau verde, fiecare culoare atragand atentia asupra ingredientelor.

Verde – contine doar substante naturale
Albastru – contine substante naturale si medicinale
Rosu – contine substante naturale si chimice
Negru – contine doar substante chimice
Putin alarmata, evident pasta mea de dinti avea patratul negru, am inceput sa caut mai multe informatii. Ei bine, niciun motiv de ingrijorare, presupusul articol furniza informatii eronate.
In realitate, patratele colorate de pe tuburi nu au legatura cu substantele folosite in compozitia pastei de dinti. Ele sunt rezultatul procesului de fabricatie si sunt cunoscute sub numele de "marci de culoare", realizate de o masina industriala folosita la ambalare. Marcile de culoare pot fi apoi citite cu ajutorul unor senzori de lumina si indica locul unde ambalajul trebuie taiat, indoit sau pliat. De asemenea, marcile de culoare pot fi sau nu vizibile pe ambalajul finit, nu se limiteaza doar la cele patru culori mai sus mentionate si indica doar diferite tipuri de ambalaje sau tipuri de senzori.
 Astfel ca, cea mai sigura si la indemana modalitate de a stabili compozitia unui produs, fie ca vorbim despre pasta de dinti, creme sau alimente, este de a citi lista de ingrediente imprimata pe tub sau pe eticheta.
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu