..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 16 aprilie 2016

DESERTURI DE POST. 5 RETETE RAPIDE


de  la 15 apr. 2016
Deserturi de post. 5 retete rapide

Te imparti zilnic intre munca de birou, treburile gospodaresti si cresterea copiilor, nu ai mult timp la dispozitie si oricat ai incerca sa tragi de timp, ziua tot 24 de ore are. Cu toate acestea, reusesti sa asiguri zilnic familiei un meniu sanatos, gustos si diversificat.

Insa, pe langa mesele sanatoase, copiii cer adesea mult ravnitele dulciuri si se asteapta ca tu sa ai timpul si energia necesare pregatirii unui desert delicios, iar inventivitatea ta este tot mai solicitata in perioadele de post.

Din dorinta de a veni in ajutorul tau si a te face sa eviti achizitionarea dulciurilor de pe piata, ce au in compozitie numerosi conservanti si coloranti, am pregatit cinci retete delicioase si rapide.
1. Turta dulce
Ai nevoie de:
150 grame zahar
200 mililitri ulei
½ kilogram faina
200 mililitri apa minerala
O lingura bicarbonat
4 linguri miere de albine
O lamaie
½ lingurita scortisoara
150 grame miez de nuca
150 grame rahat
Hartie de copt
Preparare:
Amesteca bine zaharul cu uleiul si toarna deasupra apa minerala in care, in prealabil, ai dizolvat bicarbonatul de sodiu. In compozitia obtinuta adauga mierea, coaja de lamaie rasa mic, scortisoara si miezul de nuca pisat, apoi incorporeaza incet faina si ai grija sa nu formezi cocoloase.
Separat, taie rahatul in cubulete mici si amesteca-l cu aluatul de turta dulce. Daca vrei sa iti usurezi munca, poti opta pentru rahat cu nuca, caz in care poti renunta sa adaugi miezul si te scutesti de efortul spartului si pisatului.
Intinde compozia obtinuta pe blatul de bucatarie presarat cu faina si decupeaz-o in formele preferate. Asaza fiecare bucata de turta dulce intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptorul preincalzit pana cand acestea incep sa se rumeneasca (aproximativ 15-20 de minute).
2. Cornulete
Ai nevoie de:
250 grame margarina
150 mililitri apa minerala
2 linguri suc de lamaie
2 esente vanilie
½ kilogram faina
200 grame rahat
50 grame zahar pudra
Hartie de copt
Preparare:
Amesteca margarina cu apa minerala, sucul de lamaie si esentele de vanilie, in compozitia obtinuta incorporeaza usor faina fara a forma cocolose si framanta bine. Modeleaza aluatul obtinut sub forma unui cilindru plin si taie-l in 10 bucati egale, pe care le dai la frigider peste noapte.
A doua zi, scoate aluatul din frigider, lasa cuptorul la incalzit si taie rahatul in cubulete mici. Pe blatul de bucatarie tapetat cu faina intinde fiecare bucata de aluat si taie-o in opt patrate egale, fiecare patrat se umple cu bucatele mici de rahat si se impacheteaza sub forma de cornulete.
Se asaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Cornuletele coapte se scot din cuptor si se pudreaza fierbinti, fara a le muta din tava.
3. Salam de biscuiti
Ai nevoie de:
500 grame biscuiti populari
50 grame cacao
300 grame zahar
O esenta de rom
200 grame margarina
Un pahar apa plata
Folie alimentara de plastic
O lingura ulei
Preparare:
Rupe biscuitii in bucatele mici si amesteca-i cu margarina si esenta de rom.
Topeste zaharul in apa plata la foc mic pana cand incepe sa clocoteasca, apoi adauga cacaoa si lasa pe foc pentru inca trei minute. Lasa la racit pentru alte trei minute compozitia obtinuta, apoi rastoarn-o peste biscuiti si amesteca bine.
Intinde pe blatul de bucatarie o bucata de folie alimentara de plastic si intinde pe ea lingura de ulei, apoi rastoarna amestecul obtinut, da-i forma de salam, inveleste-l bine in folie si lasa-l la frigider patru ore.
4. Gogosi
Ai nevoie de:
500 grame faina
300 grame zahar
Un plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
O lamaie
200 mililitri lapte de migdale
50 grame zahar pudra
Un varf cutit sare
500 mililitri ulei pentru prajit
Preparare:
Zaharul se topeste in laptele de migdale incalzit, apoi se incorporeaza faina. Mixeaza compozitia adaugand treptat praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa pe razatoarea mica si sarea.
Intinde aluatul obtinut intr-o foaie de aproximativ un centimetru grosime si decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Prajeste acum gogosile pe ambele parti in ulei incins si scoate-le intr-o tava tapetata cu prosoape de bucatarie. Asaza gogosile racite si scurse de surplusul de ulei pe un platou si pudreaza-le.
5. Prajitura cu gem
Ai nevoie de:
150 grame zahar
250 mililitri apa minerala
150 mililitri ulei
1,5 kilograme faina
Un borcan gem
O lingura bicarbonat
O lamaie
2 pliculete zahar vanilat
O esenta de rom
150 grame miez de nuca pisat
Un varf cutit de sare
Hartie de copt
Preparare:
Rade coaja de lamaie pe razatoarea mica, separat stoarce si zeama acesteia si ai grija sa o separi de samburi. Stinge apoi bicarbonatul de sodiu in zeama de lamaie.
Intr-un bol separat amesteca bine faina cu uleiul, apa minerala si zaharul, adauga apoi coaja rasa de lamaie, bicarbonatul, esenta de rom, zaharul vanilat, sarea si amesteca energic pana cand compozitia se omogenizeaza.
Incorporeaza acum gemul si miezul de nuca pisat, apoi omogenizeaza din nou.
Intreaga compozitie se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.
Pofta buna!
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu