..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 30 aprilie 2016

ALIMENTATIA ALCALINA, CHEIA PENTRU O VIATA SANATOASA

de  la 08 feb. 2016
Alimentatia alcalina, cheia pentru o viata sanatoasa


Starea de sanatate a corpului tau, chiar viata ta, este influentata in mod direct si decisiv de ceea ce mananci. In graba si stresul vietii de zi cu zi, nu mai ai timp sa analizezi ce mananci. Nu ai destul timp sa cauti anumite alimente sanatoase, iti propui mereu ca de maine, de luni sau de la inceputul lunii viitoare sa te ocupi serios de acest aspect al vietii tale.

Pretul platit este uneori dureros! Celulele au nevoie in fiecare clipa de combustibilul optim cu care functioneaza, ca, impreuna, sa iti intretina sanatatea si sa iti impiedice imbolnavirea. Pentru ca orice imbolnavire, ingrasare, imbatranire si deteriorare a starii de bine porneste de la celula. Iar celula nu poate ramane sanatoasa daca traieste intr-un mediu acid.
Corpul uman este un mediu preponderent alcalin. Cand consumam preponderent alimente acide, deci opusul celor alcaline, dereglam balanta pH a corpului, ceea ce ne arunca in bratele bolilor, oboselii si ingrasarii. Apar probleme pe care le cunoastem sub numele de cancer, diabet, boli de inima, migrene, nevroze, artrita, reumatism, boli ale stomacului si multe altele. Excesul de alimente acide poate duce la diverse boli, unele cronice si degenerative.
Alimentele acide obosesc organele si altereaza functionarea lor. Pentru a le neutraliza, corpul are nevoie de o dieta bogata in alimente alcaline, care compenseaza astfel efectele alimentelor acide. Rezultatele dietei alcaline sunt rapide: greutatea revine la normal, organismul isi recapata gradat sanatatea si se amplifica bucuria de a trai. Regula este simpla: trebuie sa avem grija sa includem in hrana noastra zilnica 75-80% produse alcaline si restul alimente acide.
Printre cele mai indicate alimente alcaline se numara: lamaile, castravetii, usturoiul, mierea, sfecla, morcovii, semintele de chia, smochinele si curmalele uscate.
Daca urmati dieta alcalina, feriti-va de consumul urmatoarelor alimente foarte acide: paine alba rafinata, paste, produse de patiserie, produse cu continut ridicat de zahar, indulcitori artificiali, muraturi. Tutunul, bauturile alcoolice, cafeaua, precum si sucurile carbogazoase se afla tot pe lista produselor foarte acide.
Un super-aliment pe care din ce in ce mai multi nutritionisti si medici il recomanda pentru sanatate, atat in dietele de slabit, cat si in regimurile alimentare pentru anumite afectiuni, este reprezentat de semintele de chia. Acestea au un continut ridicat de nutrienti si antioxidanti extrem de valorosi pentru buna functionare a organismului.
Consumul regulat al semintelor de chia ajuta la reglarea nivelului glicemiei (zaharului) din sange si la combaterea riscului de aparitie a diabetului, o boala atat de raspandita la ora actuala in lume.
Acest lucru este posibil deoarece semintele de chia au o proprietate interesanta: in momentul in care ajung in stomac, in reactie cu sucurile gastrice ele formeaza un fel de gel care incetineste procesul de digerare a alimentelor si reduce ritmul in care enzimele digestive descompun carbohidratii in zahar simplu. Glicemia se mentine astfel la un nivel echilibrat.
Semintele de chia – alimentul perfect – contin:
• de 5 ori mai mult calciu decat laptele integral
• de 3 ori mai mult fier decat spanacul
• de 13 ori mai mult magneziu decat broccoli
• de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele proaspete
• de 8 ori mai multi acizi Omega 3 decat somonul
• de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele
• mai multe fibre decat semintele de in (cu care sunt adesea comparate)
• mai multe proteine decat soia.
Semintele de chia reprezinta o sursa excelenta de energie, previn bolile cardiovasculare, sunt bogate in fibre, au efect detoxifiant si previn imbatranirea.
Alcalinizeaza-ti corpul daca vrei sa traiesti o viata sanatoasa, plina de energie!
Respecta regula 75-25: 75% din hrana de peste zi trebuie sa fie din lista alimentelor alcaline si 25% din lista alimentelor acide. Astfel, rezervele alcaline nu se vor diminua.
Daca vrei sa ai parte de mai multa energie, daca vrei ca trupul tau sa aiba capacitatea de a se repara repede atunci cand apare o afectiune, daca vrei sa te simti plin de vitalitate si sanatate, diminueaza aportul de alimente acide in favoarea alimentelor alcaline. Urmeaza, chiar de azi, o alimentatie sanatoasa, bogata in alimente alcaline. Nu uita de semintele de chia, super-alimentul secolului!
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu