..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 14 aprilie 2016

14 INTREBUINTARI NEASTEPTATE ALE BICARBONATULUI DE SODIU PENTRU FRUMUSETE SI SANATATE


de  la 12 apr. 2016
14 intrebuintari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu pentru frumusete si sanatateIntrebuintarile bicarbonatului de sodiu sunt nenumarate. Bicarbonatul de sodiu nu este toxic si este extrem de folositor.

Permite-mi sa-ti impartasesc 14 utilizari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu pe care, mai mult ca sigur, vei dori sa le incerci:
 
1.    Foloseste bicarbonatul de sodiu pentru o piele mai fina
Inainte de a-ti face baie, adauga in cada o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu. Acesta iti va face pielea mai fina si mai neteda.
2.    Una dintre intrebuintarile neasteptate ale bicarbonatului: poate fi utilizat ca deodorant
Pune 3 linguri de bicarbonat intr-un vas si adauga 3-5 picaturi din uleiul esential pe care il preferi (eu prefer uleiul esential de trandafir sau de lavanda), amesteca-le si deodorantul este gata. Aplica-l cu buretele de la pudra de fata sau cu o pensula, la subrat. Acesta va neutraliza in mod eficient mirosul neplacut.
3.    Poti folosi bicarbonatul de sodiu ca exfoliant pentru ten
Amesteca in palme 1 lingura de bicarbonat cu 2-3 linguri de apa si maseaza-ti usor tenul cu pasta obtinuta timp de 1 minut, cu miscari circulare si apoi clateste. Acest exfoliant delicat iti va face pielea mai fina si mai neteda. Mie imi place sa folosesc acest amestec o data sau de doua ori pe saptamana. 
4.    Bicarbonatul de sodiu, exfoliant pentru corp
Amesteca 3 linguri de bicarbonat cu 1 lingura de fulgi de ovaz si 3 linguri de apa. Vei obtine un exfoliat uimitor, hidratant si revigorant. Freaca-te cu aceasta pasta pe tot corpul, cu miscari circulare, si apoi spala-te cu apa calduta. Acest exfoliant te va ajuta sa indepartezi celulele moarte de la suprafata pielii, iar pielea ta va deveni ca cea a unui bebelus, moale si foarte fina. Poti folosi acest exfoliant si pentru fata, dar ai grija sa nu freci prea tare. 
 5.    Sampon
Pune bicarbonat de sodiu in samponul preferat si vei obtine un sampon purificator uimitor, care iti va curata parul de resturile pe care produsele de styling le lasa in urma lor. Amesteca o lingura de bicarbonat cu o lingura din samponul preferat si spala-ti parul cu amestecul obinut. Dupa ce il vei clati cu atentie, vei observa ca parul tau va deveni foarte curat si mai usor de aranjat. Cu toate acestea, nu este un sampon pe care il folosesti zilnic. Este bine sa-ti speli parul cu acest sampon cu bicarbonat de sodiu o data sau de doua ori pe luna. Pentru un rezultat similar te poti spala doar cu bicarbonat si apa – asta este una dintre cele mai populare utilizari ale bicarbonatului de sodiu. 
6.    Apa de gura
Pentru a obtine usor o apa de gura cu bicarbonat de sodiu, amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu 3 picaturi de ulei esential de menta (sau de eucalipt) intr-un pahar de apa. Apa ta de gura este gata! Iti va improspata respiratia si va inlatura bacteriile.
7.    Cum sa-ti albesti natural dintii?
Ei bine, sunt doua modalitati prin care ne putem albi dintii in mod natural. Poti pur si simplu sa pui bicarbonat pe periuta de dinti si sa te speli ca de obicei, insa eu prefer o varianta usor diferita, si anume: pune pasta ta preferata de dinti pe periuta, presara putin bicarbonat de sodiu deasupra (acesta se va lipi de pasta de dinti) si spala-te pe dinti cu acest amestec. Perie-ti dintii delicat, cu miscari circulare timp de 2 minute. Acest amestec nu se foloseste zilnic. Poti sa-l folosesti 2-3 zile pentru a-ti albi dintii, apoi revin-o la ritualul obisnuit. De asemenea, tine cont ca aceasta pasta nu e buna daca ai dinti sensibili. Este bine sa ceri sfatul unui profesionist daca vrei sa-ti albesti dintii.
8.    Inca un exfoliant facial     
Amesteca o lingura de miere organica (insa asigura-te ca nu esti alergica la ea) cu o lingura de bicarbonat, mixeaza-le pana se obtine o pasta (daca este prea lipicioasa, adauga putina apa); apoi, delicat, maseaza-ti fata cu miscari circulare cu acest amestec, timpt de 1-2 minute. Acest exfoliant iti va curata tenul, eliminand celulele moarte; de asemenea, are proprietati antibacteriene datorita mierii.
9.    Poti curata pensulele de machiaj cu ajutorul bicarbonatului
Acesta te va ajuta sa elimini uleiurile si surplusul de la produsele cosmetice. Amesteca o lingurita de bicarbonat cu o ceasca de apa. Inmoaie pensulele de make-up in solutia obtinuta, apoi clateste-le cu apa si lasa-le la uscat.
10.    Creeaza-ti propriii saculeti parfumati pentru a improspata aerul
Amesteca 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 3-5 picaturi de ulei esential dupa preferinte (lavanda, iasmin, trandafir etc) si pune acest mixt intr-un saculet. Apoi, asaza-le oriunde doresti si bucura-te de mirosul placut. Daca alegi uleiul esential de lavanda, plaseaza saculetul in dormitor – lavanda iti va oferi un somn placut si relaxant.
11.    Una dintre cele mai cunoscute utilizari ale bicarbonatului de sodiu – spala fructele si legumele cu el. Este natural, usor si eficient.
12.    Adauga o lingurita de bicarbonat in vaza cu flori, acesta va pastra florile proaspete mai mult timp.
13.    Daca ai o eruptie cutanata pe piele, o muscatura de insecta sau o intepatura de albina, freaca locul cu bicarbonat de sodiu, si iti va trece.
14.    Daca ai maseaua inflamata, foloseste bicarbonatul de sodiu ca apa de gura (o lingurita de bicarbonat + o jumatate de cana de apa). Durerea se va diminua.   
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu