..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 martie 2016

DURERILE IN PIEPT VORBESC CU TINE. STII SA LE ASCULTI?

de  la 16 mar. 2016
Durerile in piept vorbesc cu tine. Stii sa le asculti?

Durerile in piept nu apar, asa cum cred unii oameni, doar in zona inimii. Durerile in piept pot aparea de la baza gatului pana la partea superioara a abdomenului.
De asemenea, majoritatea acestor dureri nu sunt provocate de catre inima. De fapt, ele sunt adesea cauzate de plamani, de problemele gastrointestinale, ale oaselor, muschilor sau de atacuri de panica. 

Daca durerea in piept:
- dureaza mai mult de 15 minute fara a-si pierde din intensitate
- se extinde catre alte parti ale corpului, cum ar fi brate, picioare, barbie, spate
- prezinta si alte simptome (greutate atunci cand respiri, transpiratie, urme de sange in sputa)
Atunci trebuie sa suni imediat la 112, sa iei o aspirina si sa te asezi cat mai confortabil pana vin echipajele medicale. 

Durerile provocate de inima
 
  • Anghina: afectiune caracterizata prin accese de sufocare si prin dureri in regiunea inimii. Anghina este destul de comuna, dar poate fi greu de identificat dintre celelalte tipuri de durere. Anghina poate fi provocata de exercitii fizice, emotii puternice si stres si este diminuata prin relaxare si somn.
     
  • Atacul de cord (infarctul miocardic): de obicei, oamenii cred ca durerea care se instaleaza este semnul unui atac de cord, dar de multe ori se insala. Un atac de cord se manifesta prin intreruperea fluxului sangvin la nivelul unei portiuni a cordului, ce determina moartea celulelor miocardice, o durere stransa in piept si greutate in respiratie. Durerea este adeseori localizata in centrul sau partea stanga a pieptului, cateodata extinzandu-se spre brate. 
     
  • Miocardita: este o inflamatie a muschiului inimii. Miocardita poate fi identificata daca prezinta urmatoarele simptome: febra, tahicardie, dureri articulare, dureri in cosul pieptului, dispnee (respiratie grea, modificarea ritmului respiratiei). 
     
  • Pericardita: o inflamatie sau infectie in jurul sacului inimii. In mod normal, in sacul pericardic se afla o cantitate de lichid de 15-40 ml, dar in timpul miscarilor inimii cantitatea poate creste. Durerile care insotesc pericardita sunt asemanatoare celor ale anghinei. 

Durerile provocate de plamani
 
  • Pleurita: o inflamatie a pleurei, membrana care inveleste plamanul. Se manifesta prin dureri acute in zona pieptului atunci cand respiri, stranuti sau tusesti. Cele mai comune cauze ale pleuritei sunt infectiile virale. 
     
  • Embolism pulmonar: obstructia unei artere pulmonare. Embolismul pulmonar se manifesta prin bataile rapide ale inimii si greutatea la respiratie si poate provoca febra si o stare de soc. 
     
  • Pneumotorax: rezultatul acumularii de aer in spatiul dintre plamani si peretele toracic. Cand prea mult aer este acumulat in cavitatea pleurala se petrece colapsul plamanilor. Colapsul determina scurtarea inspiratiei si expiratiei, provocand junghiuri. 


Durerile provocate de problemele gastrointestinale
 
  • Boala de reflux gastroesofagian: afectiune digestiva cronica in care acidul din stomac ajunge in esofag. Simptomele includ tusea seaca, gustul amar in gura, durerile si arsurile in piept, dificultate la inghitire. 
     
  • Spasmul esofagian: o contractie esofagiana neregulata, necoordonata si uneori puternica. Aceasta afectiune este rara. 

     
Anxietatea si atacurile de panica

Unele dureri in piept sunt provocate de anxietate si atacuri de panica. Un astfel de atac este o stare de panica aparuta brusc, insotita de respiratii scurte si rapide, palpitatii ale inimii, ameteala si transpiratie. Majoritatea atacurilor de panica dureaza intre 5 si 20 de minute. Ca sa te calmezi in timpul unui atac, inspira usor pe nas, numarand pana la 3, sincronizand numaratoarea cu bataile inimii, apoi expira pe gura tot in trei timpi. Repeta inca o data acest circuit, apoi inspira numarand 4 batai ale inimii si expira numarand 5. Procedeaza astfel pana ajungi la inspiratul cu 8 batai si expiratul cu 9 batai. 
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu