..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 31 martie 2016

ALIMENTATIA CORECTA IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA

de  la 29 Mar. 2016 Exclusiv
Alimentatia corecta in functie de grupa sanguinaRegimul alimentar in functie de grupa sanguina a inceput sa fie tot mai popular in ultimii 20 de ani. Sustinatorii acestui tip de alimentatie sugereaza ca tipul de sange determina ce alimente sunt potrivite pentru sanatatea ta.
De asemenea, respectand un orar fix pentru principalele mese ale zilei si consumand alimentele indicate poti pierde usor kilogramele in plus.

Unii nutritionisti considera ca felul in care organismul uman proceseaza nutrientii este determinat de grupa sanguina a individului si ca fiecare aliment consumat provoaca o reactie chimica in organism, aceasta fiind diferita in functie de grupa sanguina a individului. Reactia are loc in urma consumului de proteine ce se regasesc in alimente sub forma de lectine. Acestea pot deternima strangerea in grupuri sau chiar unirea celulelor sanguine. Lectinele incompatibile cu antigenul grupei sanguine pot afecta organele interne si pot deternima aglutinarea (unirea) celulelor sanguine.

Sistemul nostru imunitar are capacitatea de a ne proteja de majoritatea lectinelor consumate, totusi, un procent mic din acestea ajunge in sistemul sanguin si poate provoca reactii adverse in diferite parti ale corpului. Astfel, fiecare grupa sanguina are antigene unice ce reactioneaza negativ in contact cu anumite substante, acest lucru influenteaza organismul si poate determina diferite probleme de sanatate sau greutate.

Astfel, alimentatia in functie de grupa sanguina ne ajuta sa facem alegeri constiente in privinta alimentelor, ceea ce determina pierderea kilogramelor in plus, imbunatatirea sau chiar disparitia problemelor digestive si un nivel ridicat de energie pe durata intregii zile.

Cum influenteaza organismul alimentatia in fuctie de grupa sanguina?
Fiecare grupa sanguina reactioneaza diferit la anumite alimente, astfel, consumul alimentelor potrivite ajuta organismul sa lupte impotriva multor boli si sa piarda mai usor in greutate. Daca incluzi si exercitii fizice in programul tau zilnic, rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Mai jos iti oferim o scurta descriere a grupelor sanguine, principalele caracteristici ale fiecareia si alimentatele indicate.

Grupa O
A fost prima grupa de sange umana, identificata ca fiind a stramosilor nostri. Dieta zilnica a acestora era formata din proteine, carne si mult exercitiu fizic.
Astazi este inca cea mai raspandita grupa sanguina, 44% din populatie avand grupa O.

Persoanele cu grupa de sange O au un metabolism destul de lent, acumuland rapid cateva kilograme in plus in urma consumului unor cantitati mari de alimente sau a alimentelor nepotrivite. Cu toate acestea ei au o rezistenta fizica ridicata, activitatile recomandate fiind inotul sau mersul pe jos pe distante lungi.

Dieta perfecta pentru persoanele cu grupa sanguina O include carne rosie, pe cat posibil, se recomanda consumul zilnic al acesteia. Totusi, se poate alterna cu carne de pasare si peste de apa rece, precum macroul deoarece este bogat in continutul de omega 3. Celor cu grupa sanguina O le sunt recomandate lactatele obtinute din lapte de oaie sau de capra, organismul lor fiind predismus sa acumuleze mai mult grasimea din laptele, branza si iaurtul de vaca.

In ceea ce priveste consumul de oua, cei ce au grupa sanguina O trebuie sa se asigure ca sunt proaspete si ca provin de la rata sau gaina si nu le sunt recomandate mai mult de 6 intr-o saptamana.
Aceste persoane sunt predispuse la constipatie, fiindu-le recomandat sa elimine, pe cat posibil, din alimentatie graul si produsele lactate (in special cele de vaca).
Dieta persoanelor cu grupa sanguina O
Alimente recomandateAlimente de evitat
carne rosiecarne de porc, carne de prepelita
macrou, heringscoici (in special calamar),cod
untulei de arahide, ulei de floarea soarelui
branza de capranuci braziliene, caju
oua de rata, oua de gainafasole rosie, linte
nuci, nuci pecan, nuci macadamiaciuperci
soiamasline
ovaz, quinoa, hrisca, seminte de inavocado, pepene, kiwi, nuca de cocos, banane
orezcastane
 porumb

Grupa A
Oamenii au dezvoltat cea de-a doua grupa sanguina in perioada in care au inceput sa practice agricultura, alimentatia devenind preponderent vegetariana. Astazi, 42% din totalul populatiei au grupa sanguina A, fiind a doua cea mai raspandita in lume.

Pentru a-si ingriji sanatatea a-si proteja organismul, persoanele cu grupa sanguina A, vor  consuma multe legume, fructe, seminte si cereale. Pe cat posibil vor evita carnea si lactatele.
De asemnea, persoanele cu grupa sanguina A sunt cele mai sensibile la stres, ceea ce are un puternic impact atat asupra obiceiurilor alimentare, cat si asupra greutatii. Daca doresc sa slabeasca vor trebui sa combine dieta zilnica cu exercitii. Acestor persoane le sunt recomandate activitati sportive relaxante, unde nu trebuie sa depuna prea mult efort precum yoga, pilates, golf.

Dieta ideala pentru persoanele cu grupa sanguia A aduce vesti proaste pentru iubitorii de carne, recomandarea fiind de a restrictiona consumul acesteia. Cu toate acestea, nutritionisti atrag atentia ca organismul are nevoie de proteine si recomanda consumul carnii albe de pui sau peste gras, precum somonul. In cazul in care doriti sa eliminati cu totul carnea din alimentatie, puteti aduce aportul necesar de proteine organismului din plante precum soia, nuci, leguminoase, fructe si legume.
Dieta persoanelor cu grupa sanguina A
Alimente recomandateAlimente de evitat
carne de pui, carne de curcancarne de vita, carne de rata, carne de miel, carne de vitel, carne de vanat, carne de oaie
macrou, peste pescar, somon, pastravfructe de mare, somon afumat, hamsie
ouaunt
nuci braziliene, caju, fisticchili
fasole rosie, fasole alba, nautpepene, babane, nuca de cocos
grau, seminte de inmasline
branza ricotta, branza de capralapte de vaca
ulei de maslinecartofi dulci

Grupa B
Aceasta grupa sanguina a aparut datorita nomazilor ce se mutau in mod constant dintr-un loc in altul. Astazi 10% din populatia globului are grupa sanguina B.
Asemeni celor cu grupa A, si in cazul persoanelor cu grupa sanguina B, stresul joaca un rol important in lupta cu kilogramele, insa metabolismul este mai rapid si pot descompune majoritatea alimentelor relativ usor.

Persoanele cu grupa sanguia B au un sistem imunitar puternic, iar sistemul digestiv este tolerant, astfel incat pot consuma majoritatea alimentelor. Aceste persoane au rezistenta si in fata bolilor cronice grave, astfel le sunt recomandate activitati sportive cu intensitate moderata precum ciclism, inot si tenis.

Datorita metabolismului rapid, persoanele cu grupa sanguina B pot consuma carne fara probleme, totusi le este indicat sa se axeze mai mult pe cea de miel sau fazan. Spre deosebire de alte tipuri de sange, cei cu grupa B tolereaza destul de bine lactoza, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa isi faca griji in privinta consumului de lactate.
Dieta persoanelor cu grupa sanguina B
Alimente recomandateAlimente de evitat
carne de vita, carne de miel, carne de curcancarne de pui, carne de rata, carne de gasca, carne de porc, carne de prepelita
cod, macrou, somoncaracatita, moluste comestibile, crab, homar, creveti
migdale, nuci brazilienebranza cu mucegai
branza de capra, Mozzarellacaju, alune, arahide
lapterosii
ouaavocado, dovleac
linte, fasole neagramasline
castaneporumb dulce
grau, ovaz, quinoaanghinare
oreznuci de pin

Grupa AB
Dintre toate grupele sanguine, AB este cel mai recent aparuta, adaptata mai degraba timpurilor moderne. Doar 4% din populatia globului au aceasta grupa sanguina. 
In privinta alimentatiei, persoanele cu grupa sanguina AB se pot bucura de toate avantajele grupelor A si B, ceea ce inseamna ca pot consuma aproape toate alimentele, cu mici restrictii. In ceea ce priveste activitatile sportive, persoanele in cauza sunt nevoite sa combine nevoile grupelor A si B,  recomandarea fiind de a alterna activitatile relaxante cu cele de intensitate moderata.

Persoanele cu grupa sanguina AB vor avea cele mai mici probleme cu alergiile, riscurile medicale pentru ei fiind anemiile si maladiile cardiace.
Regimul alimentar ideal pentru persoanele cu grupa sanguina AB contine proteine usor de digerat, precum soia si carne slaba, insa se recomanda limitarea consumului de carne grea precum rata, miel si fazan, dar si al carnii de peste uleioase precum somonul, macroul si tonul. In momentul in care  doresc sa piarda in greutate, persoanele cu grupa sanguina AB sunt nevoite sa scoata graul din alimentatie, insa poate fi cu usurinta inlocuit. Branzeturile pot fi consumate fara probleme, insa vor evita branza brie si cea cu mucegai.
Dieta persoanelor cu grupa sanguina AB
Alimente recomandateAlimente de evitat
carne de curcan, carne de miel, carne de vitel, carne de oaiecarne de vita, carne de pui, carne de rata, carne de gasca, carne de vitel, carne de vanat
ficathamsie, pastrav
cod, macrou, somon, sardine, toncrustacee, stridii, caracatita
branza fetabranza cu mucegai, branza brie, branza camembert
lapte de capraunt
oua de gaina, oua de prepelitalapte de vaca
migdale, nuci, nuci braziliene, caju, arahideoua de rata
soiaalune
quinoa, ovazfasole rosie
chiliavocado, nuca de cocos
masline negre 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu