”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 17 februarie 2016

Șase beneficii mai puțin cunoscute ale dovleacului

Plăcintă de dovleac, supă de dovleac, dovleac la cuptor, alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfârşite şi, cu adevărat, delicioase!
Pe lângă aroma şi gustul puternic, dovleacul are şi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutorul pe care îl oferă organismului în lupta împotriva bolilor de inimă.
Aşadar, dacă încă nu l-ai luat în considerare, iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să îl incluzi în dieta ta.
Îţi ascute vederea
O porţie de piure de dovleac, de exemplu, conţine mai mult de 200% din aportul zilnic necesar de vitamina A recomandat de specialişti, vitamină care ajută la îmbunătăţirea vederii, în special în cazul persoanelor care au probleme cu adaptarea vederii la întuneric sau lumină slabă.
Dovleacul este, de asemenea, bogat în carotenoide, compuşii care îi oferă culoarea portocalie, inclusiv beta-caroten, pe care organismul îl transformă tot într-un tip de vitamina A, oferind o protecţie în plus organismului.
Te ajută să slăbeşti
Dovleacul este o sursă excelentă de fibre, dar are un conţinut extrem de scăzut de calorii, oferindu-ţi astfel saţietate fără costul kilogramelor în plus.
O dietă bogată în fibre ajută la diminuarea poftei de mâncare, un studiu realizat în 2009 arătând faptul că persoanele care au consumat o porţie mică de dovleac înainte de prânz nu numai că au mâncat mai puţin, dar au reuşit să îşi menţină silueta la nivelul dorit.
Are grijă de inima ta
Nucile şi seminţele, inclusiv cele de dovleac sunt extrem de bogate în produşii chimici pe bază de plante numiţi fitosteroli, recunoscuţi de către medicii specialişti ca fiind benefici în reducerea colesterolului „rău”, numit şi LDL.
Poate să reducă riscul de cancer
Potrivit Institutului Naţional al Cancerului, la fel ca şi camarazii săi portocalii morcovul şi cartoful dulce, dovleacul conţine beta-caroteni antioxidanţi, benefici în prevenirea cancerului. Conform medicilor, alimentele care conţin beta-caroteni par să ajute organismul în lupta cu cancerul mult mai mult decât un supliment alimentar. De asemenea, seminţele de dovleac au fost şi ele legate de rezultate benefice în lupta cu anumite tipuri de cancer.
Are grijă de frumuseţea pielii tale
Aceeaşi putere a antioxidanţilor care te protejează de cancer te ajută şi să-ţi menţii frumuseţea pielii, prevenind apariţia ridurilor şi a petelor care apar odată cu înaintarea în vârstă.
Te ajută să te antrenezi şi să scapi de febra musculară
Ați auzit vreodată că bananele sunt supranumite „batonul natural de energie”? Ei bine, se pare că dovleacul ia acest titlu de acum înainte, deoarece s-a descoperit faptul că o porţie de dovleac conţine de două ori mai mult potasiu decât o banană.
De ce este important acest mineral? Pe lângă energia pe care ne-o oferă, potasiul ajută la restabilirea organismului după efort fizic, păstrând muşchii funcţionali la nivel maxim chiar şi după finalizarea unui antrenament şi scutindu-ne de durerile musculare de a doua zi.

yogaesoteric
15 februarie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu