..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 17 februarie 2016

5 lucruri noi pe care grupa de sange le dezvaluie despre tine

grupe_sangeExista multe lucruri pe care sangele ti le poate dezvalui si multe altele pe care ti le poate ascunde. Cercetari solide au descoperit o legatura intre grupele sanguine si diferite boli. Exista, astfel, moduri subtile in care tipul de sange va poate afecta viata.
1. Atractia țânțarilor
Un studiu al Japan Institute of Pest Control Technology a descoperit ca e mult mai probabil ca persoanele cu grupa sanguina 0 sa atraga diferite specii de țânțari decât persoanele cu alta grupa de sânge. Dar nu sunt doar vesti proaste pentru cei de tip 0. Alte studii arata ca e mult mai putin probabil ca cei cu sange din grupa 0 sa sufere de cea mai grava forma a malariei – o boala transmisa de tantari – probabil deoarece proteinele malariene ucigase nu se ataseaza de celulele de sange 0 in acelasi fel in care se ataseaza de celelalte celule apartinand altor grupe de sange.
2. Bacteriile din intestine
Oamenii tot vorbesc despre probiotice, despre microbii intestinali si despre multele feluri in care bacteriile traiesc in sistemul digestiv si care le pot afecta sanatatea. Cercetatori europeni au descoperit ca speciile de bacterii care traiesc in intestinele oamenilor se impart de obicei in trei mari categorii. Cercetatorii au emis ipoteza – dar nu au dovedit – ca aceste categorii ar avea o conexiune cu grupa sanguina. De atunci, o echipa separata din Finlanda a gasit corelatii intre tipurile de sange si tulpinile specifice de bacterii intestinale. Aceste descoperiri sunt destul de importante, deoarece, astfel, daca un doctor ar afla ce fel de bacterie exista in intestinele pacientilor bazandu-se pe grupa sanguina, ar putea, de asemenea, sa prescrie o dieta mai buna si sa recomande un tratament eficient. Totusi, cercetatorii finlandezi au precizat ca aceste corelatii mai trebuie studiate.
3. Predispozitia spre alcoolism
Cateva studii au descoperit o asociere intre grupa sanguina A si o incidenta mai mare a alcoolismului. Alte cercetari leaga componente specifice ale sangelui, numite antigeni, de aceasta boala. Aceste studii sugereaza ca tipul A de antigeni ar putea sa altereze reactia sistemului imunitar la alcool, intr-un mod care favorizeaza intoxicarea. De asemenea, factorii genetici reprezinta 50% din riscul de a deveni alcoolic, conform NIH (National Institutes of Health).
4. Lupta cu stresul
Nivelele ridicate ale hormonului de stres numit cortizol au fost asociate cu multe, de la imbatranirea prematura, pana la apetitul exagerat pentru junk food, conform unor studii. Prezenta unui nivel ridicat de cortizol in corpul tau pentru mult timp – asociat cu stres cronic – poate fi daunatoare, sugereaza cercetarile. Acestea ar putea fi vesti proaste pentru cei cu grupa de sange 0. Un studiu al U.S. Department of Veterans Affairs indica faptul ca un nivel ridicat de cortizol in tipul de sange 0 se poate mentine astfel pentru mai multa vreme dupa un eveniment stresant.
5. Tendintele obsesive
Persoanele care au grupa de sange A sunt mai predispuse sa dezvolte tulburari obsesiv-compulsive, conform unui studiu publicat de revista elvetiana Neuropsychobiology. In vreme ce studiile care au urmat nu au reusit sa demonstreze legatura dintre OCD (Obsessive-Compulsive Disorder) si diferitele tipuri de sange, un nou studiu al oamenilor de stiinta japonezi a gasit o corelatie intre tipul de sange A si asa-numita „persistenta”, pe care autorii o definesc ca fiind o „harnicie, sarguinta si stabilitate in pofida obsesiei si a frustrarii”.
Clara Vasilescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu