..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 3 noiembrie 2015

Ghimbirul cu miere, un preparat simplu, perfect natural ce prezintă unele efecte extraordinare

Un tonic miraculos ce ameliorează și vindecă diverse probleme de sănătate, de la răul de mașină până la cancer
de Crina Calek

Ghimbirul cu miere este un amestec tonic tradițional foarte popular în medicina tradițională indiană. Atât mierea, cât și ghimbirul sunt produse naturale ce au efecte terapeutice benefice extraordinare. Atunci când sunt combinate, datorită faptului că își potențează unul altuia efectele benefice, dau naștere unui remediu naturist fără efecte secundare, foarte eficient în tratarea şi prevenția a numeroase afecțiuni.
Combinaţiile şi asocierile între produsele apicole şi unele plante medicinale, condimente, fructe şi alte substanţe naturale au fost folosite, începând cu secole în urmă, atât în medicina ayurvedică, cât şi în cea orientală. Cercetările moderne au constatat eficienţa acestor combinaţii şi asocieri în scopuri nutritive, preventive şi curative.
Cunoscută de peste 7000 de ani – de când sunt datate unele picturi rupestre din Spania, care ne arată că omul descoperise mierea și practica apicultura – mierea a fost și rămâne un aliment miracol cunoscut și prețuit în toate culturile omenirii. În vechime era oferită ca jertfă zeilor şi folosită ca monedă de schimb. Mierea este un simbol al iubirii și, conform unor legende, zeul Cupidon îşi înmuia săgeata în miere.
În compoziția sa intră vitaminele B2, B3, B5, B6 și B9, C, D şi PP, fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu şi zinc. Mierea mai conţine şi cantităţi mici, foarte apropiate de nevoile organismului, de beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu şi argint. Factorul de aciditate al mierii de albine este situat între 3,2 şi 4,5, ceea ce face imposibilă dezvoltarea bacteriilor. Bogăţia nutriţională a mierii de albine vine din conţinutul excepţional de enzime şi aminoacizi, proporţia acestora variind în funcţie de tipul mierii, regiune şi tipul florei din care a fost recoltată.
Ghimbirul este un antibiotic natural, în componenţa lui găsindu-se nu mai puţin de 500 de substanţe active, printre care și o cantitate însemnată de vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar şi minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu şi zinc. Proprietăţile multiple ale ghimbirului, printre care faptul că este antiinflamator și anticancerigen, au făcut să fie folosit cu succes în diverse tratamente naturiste ce au dat rezultate uimitoare chiar și în cazuri în care medicina convențională afirmă că nu se mai poate face nimic. Ca precauție în administrare este bine de știut că ghimbirul poate afecta coagularea sângelui și poate interacționa cu medicamentele anticoagulante.
Amestecul de miere şi ghimbir este renumit mai ales pentru tratarea eficientă și rapidă a problemelor respiratorii și a problemelor digestive. Pe lângă puternicele sale efecte antibiotice, acest amestec foarte gustos, dulce și picant, acționează ca un antibacterian cu spectru larg, antiviral și antiparazitar. Este o sursă bogată de antioxidanți și este un valoros analgezic.
Stările de greaţă și vomă, inclusiv răul de maşină sau de avion, pot fi foarte ușor ameliorate prin consumarea ghimbirului cu miere. Durerile și întinderile musculare pot fi calmate prin consumul de ghimbir cu miere, precum și prin aplicarea locală de comprese în zona afectată. Dacă ne confruntăm cu o răceală, o gripă ori un guturai, ghimbirul cu miere – un excelent expectorant – ne poate ajuta să eliminăm rapid simptomele bolilor specifice sezonului rece şi să ne vindecăm mai repede. Tot acest tratament naturist, datorită proprietăţilor carminative ale ghimbirului, ajută să eliminăm şi durerile abdominale cauzate de acumularea de gaze în interiorul intestinelor. O lingură din acest amestec poate fi consumată după fiecare masă pentru îmbunătățirea digestiei. Atunci când este luat înainte de declanșarea menstruației, ghimbirul cu miere este eficient în eliminarea durerilor menstruale, datorită proprietăților antispasmodice ale ghimbirului. Totuși nu este indicat să fie luat de femei la menstruație, deoarece datorită efectului său emenagog poate amplifica sângerările menstruale. Femeile însărcinate pot consuma moderat acest amestec și chiar le poate fi de un real ajutor în diminuarea simptomelor digestive din sarcină cum sunt voma sau greaţa.
Și lista este doar la început: acest amestec magic este folosit în tratarea diverselor afecțiuni cum ar fi: tuse cronică, sinuzită, bronşită, febră, congestii respiratorii, astm bronşic. Este calmant în inflamaţii ale gâtului (amigdalită, faringită, răguşeală) și dureri abdominale. Tratează indigestia, constipația și balonarea, bolile ficatului, favorizează secreţia bilei şi mobilitatea vezicii urinare. Ajută în diverse probleme oculare, cum ar fi cataractă. Este, de asemenea, adjuvant în tratarea bolilor cardiovasculare precum hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, ateroscleroză, infarct miocardic și în boli ale sistemului neuropsihic cum sunt cefalee, migrenă, depresie, tulburări de memorie, agitaţie. Combinaţia de miere şi ghimbir este sedativă şi calmantă. Stimulează imunitatea și în plus are și un efect de înfrumusețare pentru piele, unghii, păr şi dinţi. Crește vitalitatea și are efect afrodiziac.
Consumul de miere cu ghimbir este un puternic anticancerigen. Acest amestec, foarte simplu în aparență, a dat rezultate uimitoare în diverse tipuri de cancer. Diverse studii au arătat că mierea combinată cu ghimbirul proaspăt reduce tumorile prin două acțiuni distincte: prin apoptoză (moartea programată a celulelor), adică determină celulele canceroase să comită „suicid” prin autodistrugere, lăsând celulele sănătoase din jur neatinse; și prin autofagie, caz în care ghimbirul și mierea le determină pe celulele canceroase să se mănânce între ele. Pe lângă proprietățile anticancerigene, ghimbirul prezintă, de asemenea, și proprietăți antiinflamatoare, prin care previne formarea tumorilor precanceroase, fiind o sursă bogată de antioxidanți. Pentru cei care suferă de cancer acest amestec miraculos mai are și un alt efect benefic: ameliorează până la dispariție stările de vomă și greață cauzate de efectele secundare ale diverselor medicamente, ale radioterapiei și chimioterapiei.
Cazul croatului Ante Kresich a șocat lumea medicală. Diagnosticat în 2001 cu unul dintre cele mai periculoase tipurile de cancer – cancer pulmonar, acesta a fost informat de medici că nu va mai avea mult timp de trăit. Folosind un amestec de miere și ghimbir, el a reușit să se vindece complet, popularizând apoi acest remediu naturist foarte prețios în diverse emisiuni TV și pe internet.
Am plecat de la spital în luna aprilie, iar în vară eram deja un om aproape sănătos. Când m-am dus la consultaţie, doctorii mei nu puteau crede că sunt încă în viaţă. Datorită mierii şi a ghimbirului, cancerul pulmonar a dispărut complet, iar rezultatele analizelor au arătat doar mici urme ale bolii”, relata acesta.
Astăzi, sănătos şi plin de energie, Ante are un nou hobby: apicultura. „Ființe cu probleme de sănătate au venit la mine şi eu le-am repetat mereu povestea mea, agonia prin care a trebuit să trec precum şi modul prin care m-am vindecat. Exemplul meu le oferă speranţă”, mărturisește croatul, care consideră că este de datoria sa să ajute acum și alţi oameni să se vindece.
Un alt caz grăitor este cel al unei femei din Bosnia care a fost diagnosticată cu cancer endocrin şi a petrecut 20 de zile la terapie intensivă. Nimeni nu a crezut că va rămâne în viaţă. Cu toate acestea, după ce a auzit de cazul lui Ante, ea a început să folosească ghimbir combinat cu miere şi în doar câteva zile a revenit la viaţă, fără chimioterapie, fără alte metode clasice, în ziua de azi fiind mai sănătoasă ca niciodată.
Pentru a prepara acasă acest amestec simplu și extraordinar de eficient avem nevoie doar de ghimbir proaspăt și miere de albine naturală. Două rădăcini mari de ghimbir (circa 500 g) se curăță de coajă, apoi se rad pe răzătoarea mică. Ghimbirul ras se introduce apoi într-un borcan mare de sticlă, și deasupra se toarnă aproximativ 500 g de miere de albine. Se amestecă cu o lingură de lemn, până când rezultă un preparat perfect omogen. Se ia câte o lingură de ghimbir cu miere, de 3-4 ori pe zi. Acest tratament trebuie continuat cu perseverență pentru o perioadă cât mai lungă de timp pentru a stabiliza efectele sale terapeutice. Efecte terapeutice extraordinare ale acestui amestec sunt mult diminuate dacă acest produs este preparat termic, sub formă de ceai, de exemplu.
yogaesoteric; 2 noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu