..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 26 octombrie 2015

Alimente si bauturi de evitat daca suferi de artrita

Medicamentele antiinflamatorii care nu contin steroizi pot ajuta la tratarea diverselor simptome asociate artritei, cum ar fi durerile de articulatii si inflamatia. Este important sa ai grija ce alimente consumi, pentru a evita agravarea problemelor.
artritaNu exista niciun leac pentru artrita sau o dieta specifica pentru tratarea acestei boli. Totusi, exista anumite alimente care inrautatesc simptomele artritei.
Daca suferi de artrita, ar trebui sa nu consumi niciodata urmatoarele alimente si bauturi:
Produsele lactate
Chiar daca produsele lactate sunt bogate in proteine, aceste proteine agraveaza artrita, deoarece au un efect iritant asupra tesuturilor din jurul articulatiilor. Din fericire, exista numeroase legume bogate in proteine, cum ar fi fasolea, spanacul si boabele de soia.
Carnea rosie
Carnea rosie este o sursa buna de fier si de proteine. Insa aceasta contine acizi grasi Omega 6, care agraveaza durerile de articulatii si umflaturile.
Legumele care cresc pe timp de noapte
Legumele care cresc pe timp de noapte, cum sunt cartofii albi, rosiile, vinetele, ardeii rosii si ardeii iuti, chiar daca sunt sanatoase, nu sunt recomandate pentru consum persoanelor care sufera de artrita si de boli autoimune, deoarece provoaca inflamatii.
Alimentele prajite
Daca suferi de artrita, ar trebui sa eviti consumul de alimente prajite, chiar si pe cele prajite in uleiuri vegetale. Uleiurile vegetale sunt bogate in acizi grasi Omega 6, care inrautatesc simptomele artritei. Dintre toate uleiurile vegetale, uleiul de masline contine cea mai redusa cantitate de Omega 6.
Alimentele procesate
Chimicalele care se gasesc in alimentele procesate agraveaza inflamatia si simptomele artritei. Cand mergi la cumparaturi, stai departe de rafturile cu produse procesate si alege doar alimente proaspete.
Cafeaua
Chiar daca este greu sa renunti la cestile de cafea consumate zilnic, aceasta bautura este acida, dand nastere la inflamatii si accentuand simptomele artritei. Consuma ceai verde sau alte tipuri de ceaiuri in loc de cafea.
Bauturile dulci
Desi sunt bune la gust, bauturile indulcite agraveaza simptomele artritei. Bauturile dulci, inclusiv sucurile naturale din fructe care contin zahar natural, pot cauza inflamatii in corp. Opteaza pentru apa plata si ceaiuri din plante. Sucurile naturale din fructe diluate cu cantitati egale de apa pot fi consumate, cu exceptia sucului de portocale.
Bauturile alcoolice
Consumul excesiv de bauturi alcoolice are un impact negativ asupra sanatatii. Alcoolul da nastere inflamatiei, accentuand simptomele artritei. Chiar daca nu suferi de artrita, este indicat sa reduci consumul de alcool pentru a evita riscul de a suferi de guta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu