”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 octombrie 2015

10 alimente care vindeca pancreasul

Pancreasul are un rol foarte important in ceea ce priveste digestia. Avand o lungime de aproximativ 15 centimetri si fiind situat in spatele stomacului, acest organ este responsabil de secretia de enzime digestive care ajuta la descompunerea alimentelor si asimilarea nutrientilor. Pancreasul produce si insulina, un hormon care regleaza nivelul zaharului in sange.
Deoarece acest organ este susceptibil imbolnavirii, cele mai des intalnite boli fiind pancreatita si cancerul pancreatic, este important sa consumi in mod regulat alimente care au rolul de a proteja, a hrani si a intari pancreasul. Iata cateva din acestea.
Usturoiul
Alicina, un compus bioactiv care se gaseste in usturoi, are proprietati antioxidante care ajuta la prevenirea cancerului de pancreas si a inflamarii acestui organ.
Iaurtul
Datorita miliardelor de culturi active din iaurt, consumul acestui aliment este o metoda buna de a-ti intari sistemul imunitar si de a preveni bolile de pancreas. Alege mai degraba iaurtul simplu, neindulcit.
Broccoli
Consumul de broccoli si de alte legume crucifere, precum conopida, varza, varza de Bruxelles, varza kale, frunze de mustar si macris, este benefic pentru prevenirea bolilor de pancreas. Aceste legume sunt surse excelente de compusi sulfurici care previn mutatiile celulare si multiplicarea celulelor canceroase.
Strugurii negri
Resveratrolul, compusul care se gaseste in coaja strugurilor negri, are proprietati antioxidante care previn efectele nocive ale radicalilor liberi asupra celulelorpancreatice. Poti, de asemenea, sa bei vin rosu pentru a beneficia de aceasta substanta, insa nu si in cazul in care ai deja pancreatita.
Afinele
Cand vine vorba de continutul de antioxidanti, afinele, precum si ciresele, se situeaza in top. Consumul acestor fructe ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor si tine departe cancerul de pancreas, deoarece cantitatile mari de antioxidanti pe care le contin nu permit radicalilor liberi sa isi faca de cap.
Rosiile si sucul de rosii
Rosiile contin cantitati mari de vitamina C, un antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi, reducand riscul de dezvoltare a cancerului pancreatic.
Spanacul
Fierul si complexul de vitamine B din spanac sunt necesare pentru asigurarea unei sanatati optime a pancreasului. Consumul de alte legume cu frunze verzi, precum salata iceberg, varza kale, varza furajera, frunzele de nap si frunzele de mustar, este de asemenea indicat pentru sanatatea pancreasului.
Ciupercile reishi
Ciupercile reishi sunt folosite pentru combaterea inflamatiei cronice, o afectiune care afecteaza pancreasul.
Cartofii dulci
Beta-carotenul care se gaseste in cartofii dulci ajuta la prevenirea cancerului pancreatic, fiind un antioxidant foarte puternic. Alte surse excelente de beta-caroten sunt legumele si fructele de culoare portocalie, precum morcovii, caisele, pepenele galben, porumbul si dovleacul.
Tofu
Proteinele sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii pancreasului. Tofu este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, fara sa contina grasimi nesanatoase care pot cauza sau agrava afectiunile pancreasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu