..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 20 octombrie 2014

De ce avem nevoie de yoga? Ce ne poate oferi yoga?

de instructor yoga Monica Dascălu.

Putem considera pe bună dreptate că yoga este un imens tezaur, o comoară spirituală a umanității, pe care fiecare dintre noi suntem invitați să o descoperim și să o fructificăm. Yoga este un sistem eminamente practic care, prin profunzimea și dezvoltarea sa, nu are termen de comparație pe această planetă. Acest sistem cuprinde metode specifice care ne permit să ne armonizăm trupul, să dobândim o perfectă stare de sănătate, să ne relaxăm, să ne încărcăm cu energie, să ne antrenăm diferite capacități și abilități fizice, psihice, mentale, sufletești și spirituale. 

În zilele noastre, foarte mulți dintre noi avem mare nevoie de yoga. De ce? 
  -) Pentru că unii dintre noi nu știm să ne bucurăm de viață sau pur și simplu nu mai apucăm să ne gândim la așa ceva, fiind prinși în iureșul treburilor cotidiene, al grijilor zilei de mâine și al planurilor de viitor.
-) Pentru că suntem adeseori obosiți, stresați, agitați, nemulțumiți, bolnavi, nefericiți, influențabili, rigizi.
-) Pentru că uneori avem senzația că nu avem deloc control asupra vieții noastre și că nu știm încotro ne îndreptăm (sau intuim acut că nu ne îndreptăm în direcția cea bună).
-) Pentru că fericirea noastră depinde de evenimente exterioare și de alte ființe și, în rarele ocazii când o trăim, pare că ne scapă printre degete.
-) Pentru că nu avem repere valorice și nu știm care sunt lucrurile esențiale.
-) Pentru că nu știm cum să ne transformăm și să ne orientăm viața în sensul dorit, pentru că nu ne este prea clar care este rostul vieții noastre și vrem să găsim ceea ce ne lipsește pentru a fi împliniți, sănătoși, fericiți și armonioși.
-) Pentru că atunci când în fine ne decidem să ne apucăm să căutăm informații și metode care ne pot ajuta să ne îmbunătățim viața, suntem asaltați de oferte care mai de care mai extravagante și nu avem niciun criteriu de selecție... De ce să ne apucăm mai întâi? De dietă, de exerciții fizice, de vreo practică meditativă, de terapii naturiste, de tehnici de relaxare, de metode de trezire a sufletului sau chiar de astrologie? 


Cursurile de yoga ne oferă din toate exact atât cât avem nevoie, într-un ansamblu coerent care nu neglijează niciun domeniu al vieții noastre și niciun aspect al ființei noastre. 

Ce ne poate oferi yoga?

-)Yoga ne oferă fiecăruia dintre noi o viziune înțeleaptă și echilibrată care ne poate ajuta să ne organizăm mult mai bine viața, astfel încât aceasta să fie din ce în ce mai armonioasă și împlinită.

-)Yoga ne oferă fiecăruia dintre noi un set de metode simple și eficiente care, atunci când sunt aplicate corect și perseverent, ne ajută să dobândim o stare de sănătate deplină pe care apoi o vom putea menține cu ușurință.

-)Yoga ne oferă fiecăruia dintre noi exerciții accesibile cu ajutorul cărora ne vom armoniza trupul atât ca estetică și armonie, cât și ca tonus, energie și putere.

-)Yoga ne oferă fiecăruia dintre noi tehnici de relaxare, de meditație și de concentrare care ne ajută să eliminăm definitiv oboseala, stresul, insomnia, să depășim anumite probleme emoționale și să compensăm în mod inteligent suprasolicitarea cu care ne confruntăm adeseori.

-)Yoga ne oferă fiecăruia dintre noi un sistem eminamente practic, extrem de eficient, de dezvoltare personală, care ne permite să dobândim succesul în tot ceea ce ne propunem să realizăm și care este benefic.

-)Yoga ne oferă fiecăruia dintre noi cunoștințe esențiale și repere valorice care ne vor transforma radical viziunea asupra propriei ființe și asupra celoralți, asupra relațiilor personale sau profesionale și ne vor ajuta să ne armonizăm aceste relații.

-)Yoga este atât de eficientă în atât de multe direcții importante deoarece ea este în primul și în primul rând un sistem spiritual, bazat pe cunoștințe ezoterice străvechi despre lume și viață, despre alcătuirea ființei umane. 
-) La modul fundamental, yoga ne oferă o cale spirituală autentică care ne permite să-L descoperim pe Dumnezeu în propria noastră ființă și să atingem starea de desăvârșire spirituală. Pe parcursul acestei căi de redescoperire interioară, vom beneficia din plin de beneficiile practicii yoga, căci vom avea o viață din ce în ce mai fericită și plină de sens.


SURSA: yogaesoteric
14 octombrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu