..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 15 octombrie 2014

Cine trebuie să apere interesul naţional în scandalul „Ponta- agent acoperit al SIE”

de Gabriel Bejan , 14 octombrie 2014 

G.B.
Dezvăluirea făcută de Traian Băsescu despre faptul că, între 1997 şi 2001,Victor Ponta a fost, concomitent, ofiţer acoperit al SIE şi procuror ar trebui să atragă, în mod obligatoriu, o anchetă penală rapidă. Înainte de a-l alege preşedinte, românii ar trebuie să ştie dacă premierul a săvârşit sau nu o infracţiune pe vremea când era magistrat sau, ulterior, când a încercat să-şi ascundă trecutul printr-o hotărâre de guvern. Acesta este adevăratul subiect. Restul e deja diversiune, răzbunare şi o campanie electorală pe faţă a lui Traian Băsescu pentru Elena Udrea.
Preşedintele a urmărit un interes politic evident atunci când a aruncat în spaţiul public această adevărată bombă atomică, cu câteva zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Băsescu şi-a jucat inteligent cartea, solicitându-i mai întâi „agentului acoperit” să se demaşte singur, lăsând apoi să treacă ceva vreme, ca subiectul să fie frăgezit bine în spaţiul public, pentru ca, luni seară, să lovească năprasnic în doi contracandidaţi ai Elenei Udrea. În paranteză fie spus, nu este clar încă ce rol a jucat în această piesă Robert Turcescu, care s-a autodenunţat în intervalul de timp ales special de Băsescu pentru pregătirea terenului, lăsând totuşi în urma sa o sumedenie de întrebări fără răspuns.
În emisiunea de la Realitatea TV, Traian Băsescu a vorbit în mod explicit despre încălcarea legii, atât de către Victor Ponta, care timp de patru ani s-a aflat într-o incompatibilitate evidentă, dar şi de către Teodor Meleşcanu, fostul şef al SIE, care a încercat să ascundă acest lucru.
În cazul premierului lucrurile sunt clare. Art 132 din Constituţie spune explicit: "Funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior". Despre Teodor Meleşcanu, Băsescu afirmă că „a târât SIE într-o acţiune ilegală” pentru că ar fi refuzat accesul preşedintelui la informaţii clasificate, atunci când nu i-a comunicat acestuia, în 2013, faptul că unul dintre membrii guvernului ar fi fost agent acoperit. De asemenea, tot la ilegalităţi a inclus şi mascarea acestei acţiuni printr-o hotărâre de guvern, fără acordul CSAT.
Aparatul de propagandă din jurului premierului încearcă acum cu toate mijloacele să acopere acest scandal într-un nor de fum, vorbind despre interesul electoral al preşedintelui de a zdrobi contracandidaţii Elenei Udrea şi despre ticăloşia lui Băsescu care a dezvăluit, în mod ilegal, identitatea unui agent, a unui „patriot”, Victor Ponta.
Este evident că dezvăluirile lui Băsescu exced cu mult cadrul unei bătălii electorale şi ar fi chiar periculos dacă acestea ar rămâne în coordonate politice. Din acest motiv, este mai mult decât necesar ca, în cel mai scurt timp, procurorii să se sesizeze, pentru că aici avem de-a face cu suspiciuni clare de încălcare a legii. Dacă Traian Băsescu are dreptate şi Victor Ponta a fost agent acoperit în perioada în care a lucrat ca magistrat la Parchetul General, atunci s-a aflat într-o incompatibilitate definită explicit de Constituţie şi trebuie să plătească penal pentru asta. Mai mult chiar, o eventuală anchetă ar trebui să lămurească şi în privinţa „interesului naţional” servit de Ponta în perioada respectivă şi dacă este un obicei răspândit în România ca Serviciul de Informaţii Externe să aibă agenţi acoperiţi printre procurorii din ţară. O anchetă penală trebuie să vadă şi în ce condiţii a fost emisă hotărârea de guvern, invocată de preşedinte.
Evident există şi varianta ca Traian Băsescu să mintă, mai ales că nu a oferit decât dovezi privind încercarea lui Meleşcanu de a acoperi numele unor foşti ofiţeri, cu un act normativ, dar nu şi despre dubla calitate a premierului. O investigaţie specializată ar lămuri dacă ne aflăm în faţa unei minciuni electorale odioase iar, în acest caz, Traian Băsescu este acela care ar trebui să dea explicaţii în faţa judecătorilor.
În perioada următoare vom asista probabil la cea mai concertată încercare de îngropare a acestui scandal, iar mulţi vor invoca „interesul naţional” pentru că, vezi Doamne, un agent acoperit îşi serveşte patria, indiferent unde activează, în justiţie, guvern, parlament sau chiar presă. S-a ajuns însă mult prea departe pentru a mai fi eficiente astfel de diversiuni. Cu o asemenea minciună în CV, Ponta are în acest moment o credibilitate pe plan extern făcută praf. Cel puţin până când o anchetă a justiţiei nu va lămuri dacă acuzaţiile preşedintelui sunt adevărate sau nu. Pe plan intern, românii au primit acum o nouă dovadă că nu sunt decât nişte spectatori ai unei piese de teatru, iar multe decizii importante nu se iau transparent, eventual la vot, ci în culise, de către agenţi secreţi, acoperiţi în politicieni.
Este momentul deci ca a treia putere în stat să intervină şi să arate că apără într-adevăr democraţia. Este momentul ca oamenii noi din justiţie să facă lumină în scandalul "Victor Ponta- ofiţer acoperit".  Acesta este adevăratul „interes naţional”.
 http://www.romanialibera.ro


Cum am adormit în România şi m-am trezit în Coreea de Nord. Un interviu cu Kim Pont-un
de Gabriel Bejan , 07 octombrie 2014 
 De ceva vreme, discursurile lui Victor Ponta au asupra mea efectul unui somnifer. Vorbele goale ale premierului, rostite pe acelaşi ton de ani de zile, seara, prin emisiuni cu moderatori prietenoşi, s-au transformat, în timp, într-un zgomot de fond pe care nu mai pot să-l urmăresc. Creierul a auzit de atâtea ori din gura premierului că „românii îl urăsc pe Băsescu”, „ţara are nevoie de un preşedinte care să unească, nu să dezbine”, „băsiştii fac ticăloşii (în timp ce el vrea să îndrepte lucrurile)” că a început să se revolte şi, dacă nu schimb canalul, în maxim zece minute adorm.
Din acest motiv, am ratat o bună parte din emisiunea „Sinteza Zilei” de luni seară, în care invitat special a fost „candidatul cu cele mai mari şanse să ajungă preşedinte”, aţi ghicit, Victor Ponta. Din fericire m-am trezit la timp pentru că, de data aceasta, nu era o emisiune obişnuită, ci una cu adevărat specială, în care alegătorii au putut asista la dezvăluiri senzaţionale despre premier şi despre minunata familie a acestuia. În a doua parte a interviului, alături de Victor Ponta, în studioul lui Mihai Gâdea s-au aflat soţia, Daciana, precum şi mama premierului, Cornelia Naum. Aş putea spune că cele două doamne au făcut bine că au venit la Antena 3 şi ne-au lămurit câteva chestiuni pe care, altfel, nu le-am fi ştiut despre tânărul candidat la preşedinţie.
Am aflat astfel că Daciana „ a fost impresionată încă din tinereţe de Victor care a avut întotdeauna curaj şi a spus lucrurilor pe nume”. „A avut mare curaj să candideze chiar la preşedinţia TSD”, ne-a mai lămurit soţia premierului, când noi ştiam însă- în mod greşit, se pare- că Adrian Năstase, pe atunci premier şi şef al PSD, şi-a luat de mână favoritul şi l-a pus în fruntea tineretului social-democrat, fără să îndrăznească nimeni să-i încurce planurile. Un alt lucru pe care l-am aflat luni seara este acela că nu doar premierul a avut un trecut revoluţionar, ci şi mama acestuia care a participat şi ea, alături de fiul său, la protestele din Piaţa Universităţii.
Dar să lăsăm acum trecutul şi să ne întoarcem în prezent pentru că, dacă nu ar fi fost emisiunea de la Antena 3, am fi rămas cu impresia- greşită, normal- că doar premierul este un om deosebit nu şi oamenii din jurul său. Asta cu toate că istoria ne-a învăţat că marii conducători se nasc şi dau la rândul lor naştere doar la familii excepţionale.
Daciana ne-a mărturisit astfel că are în România o asociaţie care promovează alimentaţia sănătoasă pentru copii, iar la Bruxelles se bate pentru agricultura eco de la noi din ţară dar şi din Europa. „Daciana luptă pentru ca România să nu mai aibă copii obezi”, o completează şi Victor Ponta, iar moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, pune punctul pe i: „Este într-adevăr extraordinar ce face doamna Ponta!”.
Deşi luptă pentru sănătatea copiilor graşi din România şi din Uniunea Europeană, Daciana Ponta nu poate totuşi să-şi ajute şi soţul în lupta cu kilogramele pentru că „Victor este stresat şi obosit (muncă de premier ce să-i faci?), ajunge târziu acasă şi nu mai poate mânca sănătos”. Tot din cauza muncii pentru binele ţării, „Victor se culcă târziu şi se trezeşte devreme”, dar nu uită niciodată să fie un soţ şi un tată model. Şi tot despre sacrifiul pentru ţară este vorba şi atunci când premierul ne mărturişeşte că "omul îşi doreşte ceea ce nu are. Pentru mine fericirea înseamnă micul dejun în familie".
O familie conducătoare nu poate avea decât copii campioni astfel încât, aflăm tot cu această ocazie, că fiul premierului, Andrei, este campion naţional la Formula 1 pentru copii- „este mai bun decât mine”, spune Ponta- iar fiica, Irina, cântă la pian, „cu talent” şi a participat chiar şi la un concurs. Deşi are doar 6 ani, fiica premierului ştie totuşi multe lucruri, unul dintre acestea fiind acela că „Băsescu este un om rău”.
Ar fi păcat ca un asemenea om de succes să rămână doar premier, aşa că atunci când moderatorul emisiunii le-a întrebat pe cele două doamne de ce vor ca Victor Ponta să ajungă preşedinte nici că se putea să primească un răspuns mai potrivit. „ Când Victor va ajunge preşedinte, acela va fi momentul în care vom urî mai puţin şi vom iubi mai mult”, ne-a explicat Daciana. Un răspuns pe placul moderatorului care, în finalul emisiunii, a exclamat cu duioşie: „în acest birou al preşedintelui se poate întâmpla o minune!"
Într-adevăr, de ce nu ne-am gândit până acum? Ţara asta are nevoie de mai multă iubire! 
Şi noi care aşteptam de la viitorul şef de stat lucruri fără valoare, precum respectarea statului de drept, consolidarea democraţiei, domnia legii... De bună seamă, ne-am înşelat.
  http://www.romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu