..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 17 august 2014

CINCI ALIMENTE DE BAZĂ PENTRU UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS


de Cristina Borbely , 01 iunie 2014 

Corpul tău este ca o maşinărie care necesită „combustibil” pentru a putea funcţiona la capacitate maximă. Acest 
„combustibil” este reprezentat de diferite alimente pe care ar trebui să le includem in dieta noastră zilnică pentru a da randament maxim. Iată câteva ingrediente care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic.
1. Broccoli
Broccoli este inamicul numărul unu al cancerului datorită conţinutului său de sulforafani. Această substanţă distruge bacteria Helicobacter Pylori, răspunzătoare pentru gastrite şi inhibă răspândirea celulelor canceroase. Consumă broccoli pentru a-ţi înjumătăţi riscul apariţiei de cancer pulmonar, mamar sau de colon.
2. Iaurt

 Iaurtul este o sursă bogată de calciu, dar adevărata sa valoare constă în aşa numitele „probiotice”, care sunt bacterii bune ce ajută intestinul să digere mâncarea. Consumul de iaurt ajută în tratarea ulcerului, infecţiilor tractului urinar sau infecţiilor vaginale. Pentru un plus de gust poţi adăuga fructe proaspete sau cereale integrale.
3. Usturoi

Deşi cunoaştem proprietăţile benefice ale usturoiului şi rolul pe care acesta îl joacă în sănătatea noastră, adesea îl evităm din cauza mirosului. Cu toate acestea, usturoiul are efect antibacterial, antifuningic şi antiviral. Este considerat un „antibiotic” natural şi reduce apariţia cancerului de colon, prostată sau de stomac.
4. Coacăze

Aceste fructe minune conţin foarte mulţi antioxidanţi ce ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, ale infecţiilor tractului urinar şi contribuie la creşterea capacităţii memoriei. Le poţi găsi sub diferite forme precum sirop, gem sau vin.
5. Ceai
Ceaiul verde, negru, alb, oricare este pe gustul tău, ceaiul este o sursă majoră de antioxidanţi ce combat accidentele vascular-cerebrale, cancerul şi infarctul miocardic. Persoanele care consumă o ceaşcă sau două de ceai pe zi au un risc cu 46% mai scăzut în a dezvolta boli cardiovasculare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu