..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 iulie 2014

Social-democratul german Martin Schulz, reales presedinte al Parlamentului European


Corespondenta de la Strasbourg
Categorie: politica europenă.
de Claudiu Zamfir, HotNews.ro
Marţi, 1 iulie 2014



Eurodeputatul german Martin Schulz, candidat din partea Socialistilor si Democratilor europeni (S&D), a fost ales presedinte al Parlamentului European, marti, la Strasbourg, in prima sesiune a plenului. Alegerea lui Schulz era asteptata, in conditiile in care, in 24 iunie, primele doua grupuri ca marime din PE, Partidul Popular European (PPE) si S&D, s-au inteles si de data aceasta sa-si imparta presedintia Parlamentului European.  
In urma protocolului, in primii doi ani si jumatate din aceasta legislatura europeana, presedintia PE va fi asigurata de socialisti si democrati (prin Martin Schulz),  iar in cealalata jumatate a legislaturii, incepand din ianuarie 2017, un reprezentant al PPE va detine sefia Parlamentului European.

Contracandidatii lui Schulz au fost conservatorul britanic Sajjad Karim (desemnat de Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni - ECR), stangistul spaniol Pablo Iglesias, membru al partidului Podemos - "Putem" din Spania (desemnat de Grupul European al Stangii Unite - Stanga Verde Nordica), precum si Ulrike Lunacek, de la Partidul Verde din Austria (desemnata de Grupul european al Verzilor - Alianta Europeana Libera).
  • Cine este Martin Schulz
Martin Schulz a fost candidatul nominalizat de Partidul Socialist European (PES) pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, in alegerile europarlamentare, pe asa-numitul sistem "Spitzenkandidat". Socialistii Europeni nu au obtinut cele mai multe mandate in noul Parlament European, cei care au castigat alegerile fiind popularii europeni, motiv petru care Spitzenkandidat -ul PPE a fost desemnat de Consiliul European sa formeze viitoarul executiv de la comunitar.

Martin Schulz s-a nascut la data de 20 decembrie 1955, la Hehlrath, Germania de Vest, landul Renania de Nord-Westfalia, in familia unui politist local.

El nu are studii superioare. Schulz a facut scoala primara (4 ani), dupa care, in perioada 1962-1966, a urmat cursurile scolii de gramatica de la Broinch, apartinand Congregatiei romano-catolice Sfantul Duh, fara sa-si ia "Abitur-ul", echivalentul german al bacalaureatului. Dupa ce a urmat o scoala de specialitate, tanarul Martin a lucrat ca librar, dupa care, in 1982, si-a deschis propria librarie, pe care a condus-o pana in 1994.

In politica, a intrat la varsta de 19 de ani, alaturandu-se Tineretului Socialist. In 1987, a fost ales primar al orasului Wurselen, o localitate care are 37.000 de locuitori in prezent. Astfel, la varsta de 31 de ani, Martin Schulz a devenit cel mai tanar primar din landul Renania de Nord-Westfalia. Din anul 1994 este europarlamentar, iar din ianuarie 2012 este presedinte al Parlmanetului European. In plan politic, in anul 1999, Schulz a devenit membru al Biroului executiv federal al Partidului Social Democrat (SDP) din Germania.

In 2003, Martin Schulz a intrat in conflict cu premierul italian Silvio Berlusconi (afiliat Partidului Popular European), care l-a "facut" pe europarlamentarul german "supraveghetor in lagarele naziste". "Domnule Schulz, cunosc un producator care face un film despre lagarele de concentrare naziste. V-as recomanda pentru rolul de kapo (detinut insarcinat cu supravegherea celorlalti detinuti)", i-a spus Berlusconi lui Schulz.

Martin Schulz, care a fost foarte deranjat de acest incident, avea sa-l puna la punct pe colegul sau, premierul roman Victor Ponta, vicepresedinte al PES, in ianuarie 2014. Atunci, premierul Ponta l-a acuzat pe eurodeputatul german Elmar Brok (din randul adversarilor de la PPE) de "gandire nazista", dupa ce acesta ceruse ca persoanele din alte state membre UE, printre care si romanii si bulgarii, care vin in Germania pentru a cere ajutoare sociale sa fie amprentati, pentru a putea fi identificati ulterior, astfel incat sa nu li se acorde si a doua oara aceste beneficii. In plenul Parlamentului European, Schulz i-a cerut lui Victor Ponta sa-si prezinte scuze fata de Brok: "Nu pot sa fiu de acord cu astfel de declaratii facute de un premier al unei tari europene". Ulterior, Victor Ponta si-a prezentat scuze si a dat vina pe faptul ca presa ar fi tradus gresit declaratia initiala a lui Elmar Brok privind imigrantii.

In iulie 2012, in perioada in care presedintele Traian Basescu era suspendat din functie de catre USL, Martin Schulz a avut o discutie urgenta cu premierul Victor Ponta, la Bruxelles. Dupa intrevedere, Ponta s-a vazut nevoit sa anunte ca respecta toate deciziile Curtii Constitutionale, inclusiv privind referendumul de demitere a sefului statului. Basescu s-a intors la Cotroceni, dupa invalidarea referendumului, ca urmare a neindeplinirii cvorumului.

In martie 2011, europarlamentarul PSD Adrian Severin s-a vazut nevoit sa demisioneze din partid si din randul europarlamentarilor S&D, la cererea imperativa a lui Martin Schulz, care era atunci liderul grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European. Solicitarea lui Schulz venea dupa ce Severin a fost prins acceptand bani de la niste jurnalisti britanici care se predideau lobby-isti.

Martin Schulz a primit numeroase distinctii, printre care si Colanul Camerei Deputatilor din Romania si titlul de Doctor Honoris Causa al Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative din Bucuresti (2012).
  • Alte mize ale sesiunii inaugurale a Parlamentului European
Tot marti, europarlamentarii reuniti in plenul constitutiv urmeaza sa aleaga si cei 14 vicepresedinti si 5 chestori ai PE. Romancele Corina Cretu (PSD/S&D) si Adina Valean (PNL/ Partidul Popular European) au fost desemnate de grupurile lor europarlamentare drept candidate pentru cate o functie de vicepresedinte al Parlamentului European.

In prima sesiune de la Strasbourg, urmeaza sa se decida si sefii comisiilor de spcialitate ale Parlamentului European.

Pe agenda sesiunii inaugurale de la Strasbourg mai figureaza dezbaterea pe marginea rezultatelor Consiliului European din 26-27 iunie. La dezbatere participa presedintele in exercitiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, precum si presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Cu ocazia incheierii presedintiie elene a Uniunii Europene si a inceputului presedintiei rotative italiene, Parlamentul European va face miercuri  un bilant al presedintiei grecesti, iar premierul italian Matteo Renzi (Partidul Democrat - centru-stanga) va prezenta prioritatile presedintiei italiene a Consiliului UE, din al doilea semestru al anului 2014.
------------------------------------------------------------------------------

Intr-o noua postare pe blogul personal, europarlamentarul PDL Monica Macovei abordeaza cazul imunitatii fostului eurodeputat Ovidiu Silaghi, in care il acuza pe presedintele grupului Socialistilor si Democratilor (S&D), Martin Schulz, ca l-a protejat pe Silaghi de ridicarea imunitatii, prin ignorarea cererii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in acest sens.
“Ca urmare a comunicatului de presă din 23 iunie 2014, publicat de Biroul de presă al Parlamentului European, prin care se afirmă ca ați acționat “prompt și rapid” pentru rezolvarea cererii procurorilor anticorupție români privind ridicarea imunității fostului europarlamentar român Ovidiu Silaghi și că v-ați îndeplinit obligațiile “la timp și într-o manieră corectă“, vă rog să-mi comunicați următoarele informații:
1. În ce zi exact ați informat plenul Parlamentului European cu privire la: (i) primirea cererii procurorilor români pentru ridicarea imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi și (ii) trimiterea cererii la Comisia pentru Afaceri juridice (JURI), așa cum erați obligat conform regulamentului Parlamentului European.
2. În ce zi exact ați trimis la Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) cererea de ridicare a imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi.
3. Vă rog să faceți publice documentele referitoare la acțiunile dumneavoastră, din cuprinsul întrebărilor 1 și 2”, scrie Macovei pe blogul personal.
Totodata, eurodeputatul democrat-liberal arata ca “am verificat și arhivat toate procesele verbale ale președintelui din fiecare plenară a Parlamentului, începând cu 13 decembrie 2013, când cererea a fost trimisă către dumneavoastră de procurorii români, și nu există niciun anunț din partea dumneavoastră cu privire la primirea cererii de ridicare a imunității fostului europarlamentar Ovidiu Silaghi”.
Macovei isi incheie argumentatia cerand “transparență și onestitate” din partea lui Martin Schulz.
Este imperativ să arătați transparență și onestitate în acest caz, așa încât cetățenii europeni să aibă încredere că dumneavoastră, ca fost președinte al Parlamentului European, nu ați protejat un membru al Parlamentului suspectat de corupție și că nu ați blocat o investigație penală privind fapte de corupție, mai scrie europarlamentarul PDL.
 

Monica Macovei: Martin Schulz protejeaza politicienii corupti de justitie
Europarlamentarul PDL scria, intr-o postare recenta: “Pe 13 decembrie 2013, Parlamentul European a primit o solicitare din partea DNA să îi fie ridicată imunitatea lui Ovidiu Silaghi pentru a fi urmărit penal pentru acuzația de trafic de influență”.
In aceste conditii, “până la demisia sa din data de 19 iunie 2014, Martin Schulz, fostul președinte al Parlamentului European (1) nu a anunțat în Plen primirea cererii DNA de ridicare a imunității de deputat a lui Ovidiu Silaghi și trimiterea acesteia la Comisia pentru afaceri juridice (JURI) și (2) de fapt nu a trimis cererea la Comisia pentru Afaceri Juridice a PE. Martin Schulz era obligat să transmită Comisiei JURI <>, potrivit articolului 7 al Regulamentului de procedură al PE, explica Monica Macovei.
I-am trimis lui Martin Schulz o scrisoare deschisă în luna mai 2014 în care i-am cerut să spună opiniei publice ce a făcut cu solicitarea DNA în cazul Silaghi (aici). Nu a răspuns, pentru că în realitate a ținut cererea DNA la sertar. Astfel, Martin Schulz, prin încălcarea atribuțiilor de președinte al PE, l-a protejat pe europarlamentarul român Ovidiu Silaghi și a blocat timp de 5 luni de zile ancheta DNA. Martin Schulz a procedat în Parlamentul European, așa cum procedează Ponta și PSD în Parlamentul României: îi protejează pe politicienii corupți de justiție”, sustine Macovei.
  Sursa:http://www.revista22.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu