..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 30 iulie 2014

Rezolvare inedită a problemei şomajului, într-o comună din Gorj


29 iulie 2014

Un primar gorjean are o soluţie inedită pentru problema şomajului în judeţ. Sătenii dornici să muncească vor fi sprijiniţi de autorităţile locale pentru a scăpa de sărăcie.
  

 Cătunele este o comună gorjeană cu 2.500 de locuitori, compusă din şase sate. Majoritatea oamenilor trăiesc din agricultură (în comunism, comuna era renumită pentru legumele produse aici) şi minerit, iar şomajul este la cote extrem de ridicate. În aceste condiţii, primarul Florinel Ţuilă s-a gândit la un proiect prin care să ajute sătenii cu poftă şi putere de muncă să înceapă o afacere.
Primăria va achiziţiona din bani proprii 20 de solarii, pe care le va da sătenilor dornici să muncească. Pentru a-şi putea vinde legumele, primăria Cătunele va amenaja o piaţă de desfacere în apropierea oraşului Motru, cu 19.000 de locuitori.

"Va fi un parteneriat între noi, ca primărie, și cetățeni. Cei care vor primi aceste solarii vor trebui să le cultive, să se ocupe de legumicultură și apoi să își vândă legumele. Banii vor fi ai lor. Oamenii din Cătunele nu au locuri de muncă, au nevoie de ajutor și cred că această idee este numai bună", spune primarul, citat de Gorj Domino.

După acest proiect, primăria plănuieşte să înceapă un altul. 20 de vaci cumpărate din bani din bugetul local vor fi date unor familii sărace din sat. Singura condiţie care va fi impusă acestora este să dea unei alte familii din sat prima viţică născută. Astfel, în fiecare an, tot mai multe familii vor putea deveni crescătoare de animale.

SURSA: https://ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu