..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 iulie 2014

Pomi care fac 40 de soiuri diferite de fructe, creaţi de un artist american


                                                          Pomii hibrizi rodesc în perioade diferite şi au fructe multă vreme

Sam Van Aken, un artist și, în acelaşi timp, om de știință american, de la Universitatea din Syracuse (New York), a creat pomi fructiferi care produc o multitudine de soiuri de fructe cu sâmburi - caise, cireșe, piersici, prune, nectarine sau migdale.
Până acum, cercetătorul a creat 16 pomi care produc câte 40 de soiuri de fructe diferite. Ideea proiectului a fost aceea de a favoriza cultura diversității și de a păstra soiuri vechi de fructe, iar avantajul pomilor hibrizi este că rodesc în perioade diferite şi au fructe multă vreme, a explicat cercetătorul, potrivit agerpres.ro.
Sam Van Aken a crescut la o fermă din Pennsylvania, iar la maturitate a împletit arta cu agricultura. Artistul spune că s-a inspirat mereu din natură și din relația om-natură. A creat până acum 16 pomi, care se află în muzee, centre comunitare și colecții de artă din toată țara. Newton (Massachusetts), Pound Ridge (New York), Short Hills (New Jersey), San Jose (California) sunt câteva dintre orașele care dețin lucrări ale lui Van Aken.

SURSA: https://ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu