”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 17 aprilie 2014

PUTEREA RUGĂCIUNII Fenomenele „mistice" cum erau denumite pana de curand, 
au suport stiintific dat de ultimele cercetari in domeniu. Tot mai multi cercetatori din intreaga lume, s-au axat in ultimul timp pe experiente si cercetari specifice.

        Oamenii pot să se  vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din  Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul  "material" al acestui fenomen divin..[1]

          "O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri  Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al  Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg.  
          "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei."[2]
           Profesorul Slezin a  făcut ceva de necrezut - a  masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electro-encefalogramele unor călugări în timp ce se rugau  şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea"  completă a cortexului cerebral.
            Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă  mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uşoară în rugăciune" şi  a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
           Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică. Slujbele bisericeşti  ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii.
Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la  Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în  biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui. Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a  instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea  radiaţiilor era normală.
          Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea,  proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
            Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
            Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A.  Malakovskaia.
Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ: omoară  microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu  numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu  radiaţie magnetică.
          Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.
             A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală ci şi una  preventivă.
        Apa sfinţită nu este  numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura,  devine  inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se  poate dovedi cu aparate speciale.
         Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
         Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
         Singura  limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.
        "Apa "distinge" nivelul de credinţă al  oamenilor", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai  mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
        (Tradus din rusă în engleză de Julia  Bulighina
        Trad.din engleză în română Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru"
           
De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice  actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind  divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti. 
Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru  şi a rugăciunii, în  general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în  programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon  (pentru familii afectate de alcoolism).
       Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă.
Pentru a-şi menţine această stare, ei continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv anestezia la dentist. Părintele  Ortodox Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Paşi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)
 
            Am deosebita rugăminte la dumneavoastră, să multiplicaţi prezenta şi să o oferiţi cunoscuţilor şi chiar necunoscuţilor.
         Sa fie azi pace inlauntru tau! 
Ai incredere ca esti acolo unde îți este locul, și unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti.
Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si dă in countinuare altora dragostea pe care o primesti.
Fii multumit de felul in care esti tu, asa cum esti.
Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, până in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi.
Asta este posibil pentru noi toti."

(primit pe net; C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu