..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 30 iunie 2013

NIVEL DE CIVILIZAȚIE ȘI SPIRITUALITATE DIFERIT.



1)Demonstraţie yoga cu 16.000 de participanţi în centrul New York-ului


de Traian Nicoară
Acum câteva zile, pe 21 iunie 2013, în una dintre cele mai mari intersecţii din lume, Times Square din New York, s-au strâns peste 16.000 de oameni pentru a face o demonstraţie de exerciţii yoga. Organizatorii au declarat că scopul acestei manifestaţii, realizată tocmai într-un loc atât de aglomerat, este acela de a arăta că yoga te poate ajuta să îţi găseşti pacea şi liniştea interioară chiar şi în mijlocul agitaţiei şi stress-ului cotidian. 

 Evenimentul a purtat un titlu sugestiv în acest sens: „Mintea, mai presus de nebunie”.

Sub coordonarea unor instructori profesionişti, au fost realizate posturi corporale, exerciţii de respiraţie şi meditaţii specific yoghine. Mii  de trecători s-au oprit curioşi pe marginea spaţiului special amenajat pentru a privi, fotografia şi filma evenimentul.
Această manifestare se desfăşoară în fiecare an pe data de 21 iunie, cu ocazia solstiţiului de vară, atunci când ambianţa subtil energetică prezintă anumite caracteristici deosebit de binefăcătoare. Conform mărturiilor participanţilor, totul a debordat de o intensă energie pozitivă, care genera o stare de echilibru şi entuziasm. 
Într-un mod semnificativ, una dintre participante spunea: „Deşi aici este atât de mult zgomot, atât de multă agitaţie şi se întâmplă atât de multe în jurul tău, atunci când faci yoga eşti unificat, îţi găseşti centrul, pacea interioară. Cred că yoga este ceva extraordinar pentru că te ajută să poţi face toate aceasta şi te duce la o mare putere de control”. Un alt practicant yoga intervievat declara că „Yoga este unul dintre lucrurile care îţi pot transforma cel mai mult viaţa şi pe care oricine poate să îl facă. Eu pur şi simplu iubesc yoga, viaţa mea s-a transformat în mod uimitor. Doresc să împărtăşesc aceasta cu cât mai mulţi oameni posibil”.
Având în vedere că acum 11 ani, la prima ediţie a acestui eveniment, în afară de organizatori au participat doar trei persoane, iar acum s-a ajuns la o participare de 16.000 de oameni, putem spune că interesul americanilor pentru practica yoga a crescut enorm în ultimii ani. O deschidere de o asemenea anvergură este prin ea însăşi o dovadă că yoga este cu adevărat extrem de eficientă prin multiplele sale efecte benefice, care se adecvează perfect şi la viaţa tumultoasă din cele mari mari metropole ale lumii.
Deşi evenimentul yoga de la New York a fost menţionat şi în media românească, niciun jurnalist nu a făcut minima observaţie că acest gen de manifestaţii sunt organizate public şi de către Şcoala de yoga MISA, de ani de zile, în toate marile oraşe din România. Este vorba despre exact acelaşi gen de exerciţii, realizate în centrul unor oraşe, şi care au fost apreciate de către mulţi dintre spectatorii care în felul acesta au înţeles ce înseamnă yoga. Inventând tot felul de acuze fantasmagorice, care nu au putut fi demonstrate de nimic, jurnaliştii din România sunt în mod evident mult mai preocupaţi să îndepărteze opinia publică de această practică milenară decât să-i recunoască beneficiile. Considerăm că acest gen de promovare din mass-media americană ar mai putea deschide autorităţile din România şi către o altă perspectivă.

SURSE: http://www.himalayanyogainstitute.com

              http:// Yogaesoteric, 27 iunie 2013



COMPATAȚI cu ceea ce s-a întâmplat pe 9 oct. 2012 la noi



2) Demonstraţie de posturi yoga în linişte, în Bucureşti, de Ziua Internaţională YOGA
Forţele de ordine au făcut tot posibilul pentru a bloca desfăşurarea acestui eveniment

de Cătălin Dobrescu

Ziua internaţională YOGA nu s-a desfăşurat, pentru yoghinii din Bucureşti, aşa cum ar fi trebuit, şi aceasta pentru că forţele de ordine au interzis desfăşurarea demonstraţiei publice de asane care trebuia să aibă loc cu ocazia acestui eveniment. Deşi aveau toate aprobările necesare şi au fost prezenţi la ora 17 pentru a face toate pregătirile, yoghinii au fost nevoiţi să aştepte o oră jumătate până să primească asentimentul bodyguarzilor din Parcul Tineretului pentru a începe această acţiune.
Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei şi ai Administraţiei parcurilor au confirmat legalitatea aprobărilor şi i-au asigurat pe organizatori de tot sprijinul lor pentru derularea acestui eveniment. Chiar şi aşa, forţele de ordine au tergiversat cât au putut de mult, interzicând montarea staţiei, a bannerelor, a ecranului pe care ar fi trebuit să fie proiectate filmele de prezentare ale organizatorilor.
[În ciuda asigurărilor „diplomatice” ale oficialilor, posibil să fi existat şi alte comenzi, mai puţin oficiale şi nu atât de favorabile, căci într-o replică imprudentă, dar care părea sinceră, unul dintre cei mai îndârjiţi dintre poliţişti-jandarmi-bodyguarzi s-a văicărit că îşi vor pierde slujba dacă evenimentul respectiv va avea loc.]

În timp ce reprezentanţii yoghinilor negociau cu jandarmii, poliţiştii şi bodyguarzii, participanţii au început totuşi o demonstraţie ad-hoc de posturi yoga. O parte dintre yoghinii care veniseră pentru a participa la Ziua Internaţională YOGA au preferat însă să rămână, prudenţi, pe margine – probabil au fost speriaţi de ameninţările bodyguarzilor, care încercau să-i facă pe yoghini să înceteze demonstraţia şi să se împrăştie. Situaţia nu a luat însă o turnură conflictuală (nici măcar când s-au apropiat şi jandarmii călare pentru a interveni) şi aceasta mai ales datorită calmului şi seninătăţii yoghinilor care făceau liniştiţi posturi yoghine, cu ochii închişi, „dezarmând” astfel intenţiile agresive ale acestora.
Demonstraţia practică a posturilor yoga s-a desfăşurat în linişte, fără staţie şi microfon, fără muzică, şi în absenţa oricăror bannere. Astfel că, foarte probabil, cei care au trecut prin zonă sau au rămas câteva minute să privească grupul de yoghini nu au priceput mare lucru. Exact la ora 18.30, când trebuia să se încheie programul de asane, a fost pornită şi sonorizarea! După o scurtă prezentare, spectatorii au fost invitaţi să se alăture meditaţiei în spirală care a încheiat acest eveniment.

Răspunsul final al autorităţilor a fost cel puţin hilar: pentru a compensa aceste neajunsuri, am fost rugaţi să reluăm evenimentul peste câteva zile. Ca şi cum Ziua Internaţională YOGA s-ar putea muta după bunul lor plac (aceasta seamănă cu celebrul banc: „în caz de ploaie, eclipsa se va organiza în sală.”)! Pe de altă parte, reprezentanţii Poliţiei i-au sfătuit pe organizatorii acestui eveniment să dea în judecată firma de securitate în cauză.  

 

yogaesoteric
9 octombrie 2012




















 Fotografii de:

Costică Cojocaru

Alin Mândru

Mălin Oloier

Costin Tiță



Comentarii:
Sa stiti ca si printre politisti sunt practicanti yoga.Ceea ce nu stiti unii dintre dvs este ca cel putin unul, pe care eu personal il cunosc, a fost chemat de seful lui si i s-a zis ca ori alege serviciul, ori practica yoga.NU mai stiu ce a ales dar in mod cert politistii sunt si ei oameni.Unii chiar foarte buni.Sistemul ii obliga la reactii care de nenumarate ori sunt neconforme cu ceea ce ei simt si gandesc.Am vazut intr-un spital multi politisti cu simplu sau dublu accident vascular cerebral in jurul varstei de 40 de ani datorita comenzilor de multe ori aberante pe care ei le primesc in cadrul serviciului.Daca ma intelegeti cu adevarat si ii veti mentaliza si trata exact ca pe niste oameni si nu ca pe unelte ale sistemului veti avea multe surprize placute.Dar trebuie sa treceti aceasta bariera a gandului tuturor relelor pe care le-au facut UNII DINTRE EI.Altfel, imaginile de mai sus m-au facut sa imi dea lacrimile.Din mai multe motive.

6/28/2013 12:48:00 AM



Anca:
Ultima fotografie le cuprinde pe toate ....extrem de profunda. Felicitari:*!

10/15/2012 12:11:00 AM



catalin : foarte frumoasa manifestare
nu va lasati. aratati lumii beneficiile sistemului YOGA. perseverenta invinge prostia si obtuzitatea sistemului. Succes!

10/13/2012 12:38:00 AM



Marius : yoga
Foarte frumoasa prezentarea acestui eveniment, felicitari celor care nu s-au last indimidati! Sa o tineti tot asa!

10/11/2012 2:53:00 PM



: asortate
foarte dragut imbracate yoghinele, asortate; sosetele cu hanoracul, esarfa cu izoprenul... :) ne place!

0/9/2012 9:09:00 PM



traian : felicitari si continuati. nu va lasati
Foarte frumoase imaginiile. Cat despre reactia militienillor particulari sau de stat ce pot zice decat ca traim in continuare intr-un comunism mascat.

10/9/2012 7:06:00 PM

joi, 27 iunie 2013

PROBLEMELE INTREGIRII.



Un mesaj de la Arhan. Mihail/ Ashtar Sheran


(23 iune 2013: channeler Ariel DeAngelis)

Iubiți frați și surori, am înțeles cât de mulți dintre voi ați avut dificultăți în aceste ultime zile, când ați pășit pragul în noua stare de BE-ING (Nota C.M.: stare existențială?) Realizarea planurilor pe care vi le-ați stabilit înainte de a veni în acestă viață, au devenit, în multe cazuri, o provocare. Un aspect al acestor provocări îl constituie lipsa de discernământ în adoptarea unor aspecte de integritate.
V-ar prinde bine dacă nu ați pune la îndoială existența sufletelor surori (gemene). Ar trebui să înțelegeți că, de fapt, reunificarea cu sufletele gemene aduce integritate ființei și posibilitatea ascensionării în planurile superioare [Nota C.M.: În vederea unei mai bune clarificări, îmi permit să reamintesc unele aspecte. Ființa umană, aflată în corp fizic în acest moment, este doar un aspect al ființei totale căreia-i aparține. Fiecare dintre noi poate avea pe Pământ, în acest moment, un suflet geamăn care viețuiește în alt corp și care alătuiește o entitate separată, independentă de noi, cei care ne cunoaștem și ne putem privi în oglindă. Dar nu numai atât: aspecte ale sufletului nostru cumulativ pot exista în alte planuri și în alte spații (din această galaxie sau univers). Când se pune problema ca un aspect al Sufletului Cumulativ să facă un salt calitativ într-o dimensiune superioară (ca urmare a unor acumulări cantitative obținute în timp) se impune cu necesitate ca acea entitate (să spunem că este cazul ființei noastre actuale, încarnată pe Pământ) să-și adune esența tuturor celorlalte aspecte răspândite în univers pentru a le recunoaște și a le reevalua la momentul prezent. 
Ashtar

Fără această reconsiderare, aspectul care suntem noi, nu va putea face saltul de vibrație pentru care s-a pregătit. De ce este necesară această regrupare de aspecte? Deoarece toate schimbările ”de poziție” ale unui aspect afectează, într-un fel sau altul, TOATE componentele Sufletului Cumulativ căruia-i aparținem. Aceasta înseamnă că, deși fiecare entitate, fiecare aspect, are o existență separată și independentă de a celorlalte, va rămâne legat pe vecie de Sufletul Global (sau Cumulativ). Deși rare, există situații în care Sufletul Rădăcină, care a stat la bază formării și diversificarii a tot ceea ce ”a crescut” din el, devine ”un suflet pierdut”- doritorii pot afla mai multe despre acest aspect al creației în seria de cărți scrise de Neale Donald Walch intitulată”Conversații cu Dumnezeu”. În această situație, și numai în acest caz, procesul resorbirii sufletului pierdut implică absolut toată descendența, chiar dacă unele suflete derivate din el au avut comportamente care nu au condus la încălcarea Legilor Divine. Altfel spus, în cazul în care un suflet rădăcină (creat inițial) devine”suflet pierdut”, toate ființele care au derivat din el își vor înceta existența. Cu această ocazie, fac precizarea că la” momentul zero”, toate sufletele au fost create odată, devenind ”suflete rădăcină”. Ulterior, prin procese de co-creare, s-au născut și alte suflete, create de Dumnezeii universurilor sau alte forțe autorizate de Creator, cum ar fi arhanghelii, de exemplu)]

Voi vreți să fiți iluminați pentru a înțelege procesul și scopul reunificării și al ascensionării, și totuși, foarte mulți dintre voi mai țineți la canoanele dualității și încercați să nu vă despărțiți de practicile dimensiunii înferioare, pe care spuneți că doriți să o abandonați. În acest scop, sunteți gata să ascultați ceea ce vă spun cei mai evoluați, după care, în viața cotidiană, în gândirea și acțiunile voastre vă reluați vechiul comportament.
Dragilor, fiecare dintre voi este, în esența lui, parte a TOT CEEA CE ESTE.

Pășirea în noua dimensiune nu înseamnă sfărșitul ființei voastre, chiar dacă unii dintre voi alegeți, conf. programului propriu să treceți prin moartea corpului fizic. Procesul ascensiunii voastre este mai degrabă o echilibrare și o înțelegere că ” ceea ce este jos este și sus” și că toți aparținem unei Grandioase Singularități. Ascensiunea înseamnă apropierea de acea Singularitate din care v-ați desprins cândva și ați hotărât să explorați necunoscutul, pentru ca, la revenire, să depuneți la picioarele Creatorului toate ”comorile” adunate.
V-ați aflat în această călătorie o lungă perioadă de timp, iar după numeroase incursiuni v-ați rătăcit, ați uitat de unde ați venit și cu ce scop. Descumpăniți și înfricoșați, v-ați considerat pierduți și frica a pus stăpânire pe voi. Ați parcticipat la procesul co-creației dar dintr-o poziție care nu vă avantaja. Atitudinea și disperarea voastră au făcut ca în structura formulei voastre intime să apară componenta morții corpului vostru fizic, deși voi erați crați pentru veșnicie. Desigur, esența voastră nu a fost atinsă, dar ceea ce ați putut face de la nivelul joaselor frecvențe în care căzuserăți, v-a afectat corpurile fizic, mental și emoțional. Frica a născut ura și invidia, dorința de a acumula cât mai multă materialitate, care vă dădea o falsă impresie de securitate. V-ați îndepărtat tot mai mult de iubire. 

Pe scara valorilor, ați început să vedeți numai treptele care vă duceau în jos. S-au născut în voi dorințe degradante care au invitat energiile forțelor malefice să vă preia destinele. 

Permanent ați fost vegheați de scânteia divină care nu s-a stins niciodată. Mereu ea v-a arătat calea de întoarcere. Experiențele triste v-au ajutat să acumulați cunoaștere și să ajungeți să vă puneți întrebări existențiale.
 
Cu câțiva zeci de ani în urmă, într-un moment de Grație, Dumnezeu a decis să vă trimită Lumină, ca urmare a cererii disperate a Mamei Gaia care anunța o iminentă dezagregare a sistemului planetar. Știți ce a urmat, desigur.
 Ați început să vă reveniți, ați asimilat din ce în ce mai multă lumină care v-a crescut cunoașterea și conștiința. Astfel, ați început să vă redescoperiți ca ființe create de Creator din Ființa Sa Divină. Ajutați de cei care trecuseră cândva prin ceea ce treceați și voi acum, și despre care aveau o deplină cunoaștere și o înaltă conștiință, ați revigorat viața pe Pământ și, împreună cu planeta voastră, ați hotărât să părăsiți joasele vibrații, planurile inferioare, și să începeți cursa ascensionării spre dimensiuni superioare. Nu este o competiție, sau este cu voi înșivă. Pentru ceea ce ați obținut sunteți aplaudați de cei care permanent vă supraveghează și vă ajută.
DeAngelis
Dragilor, această călătorie se apropie de sfârșit. Când o veți încheia, veți înțelege că nu a fost decât o etapă a unei călătorii nesfârșite. O altă călătorie vă va aștepta, spre noi și noi dimensiuni, tot mai aproape de SURSĂ. Și când veți ajunge acolo, ca ființe minunate, omnipotente și omniștiente, probabil, că vă veți decide să începeți o altă călătorie, care va fi o nouă verigă a unui lanț nesfărșit de existențe. 

Ar fi minunat ca aceste călătorii să le puteți înfăptui în deplină cunoaștere, conștienți fiind că fiecare etapă vă apropie tot mai mult de scopul existenței voastre,  revenirea ACASĂ, adică reunirea cu SURSA.
Adevărul Absolut este cunoscut de toți la nivel conștient sau nu, și anume că TOȚI SUNTEM UNA ȘI UNA SUNTEM TOȚI. Acest adevăr este indubitabil și stă la baza întregii CREAȚII.
 
EU SUNT Arhanghelul Mihail întrupat în Ashtar Sheran.
Fiți buni unii cu alții! Iubiți-vă unul pe altul, așa cum și Eu v-am iubit și vă iubesc!



SURSA: http://thefederationoflight.ning.com

(C.M.)


marți, 25 iunie 2013

Comercianţii de boli inventate Buyology - Ştiinţa manipulării consumatorilor.



Mai întâi, o glumă: Doi amici mergeau pe o starda. Unul dintre ei, intra intr-o farmacie sa cumpere medicamente.
Iese afara si arunca medicamentele la canal.
Celalalt il intreaba consternat:
- De ce ai aruncat medicamentele ?
- Am fost la doctor, la un consult. Mi-a dat o reteta de medicamente. L-am platit ca trebuie sa traiasca si el. Am intrat la farmacie, am platit medicamentele ca trebuie sa traiasca si farmacistul....
- Si atunci.... de ce le-ai aruncat ?
- Pai, citind contra-indicatiile am decis ...ca trebuie si eu sa traiesc...

 =========================================

Comercianţii de boli inventate
Buyology - Ştiinţa manipulării consumatorilor.

Cu treizeci de ani în urmă, părea o glumă. În pragul pensionării, Henry Gadsden, managerul colosului farmaceutic "Merck", se confesa revistei "Fortune", arătându- şi dezamăgirea că uriaşul potenţial de producţie al firmei sale este destinat doar bolnavilor. El visa ca "Merck" să devină un fel de "Wrigley" şi, după modelul marelui producător şi distribuitor de gumă de mestecat, să "vândă la toată lumea". Inclusiv oamenilor sănătoşi. Trei decenii mai târziu, visul răposatului Gadsden a devenit realitate.
Strategiile de marketing ale marilor firme farmaceutice ţintesc din ce în ce mai agresiv cătreoamenii sănătoşi. Suişurile şi coborâşurile vieţii devin tulburări mentale; slăbiciuni sau stări mai proaste, altminteri dintre cele mai obişnuite, sunt transformate în afecţiuni înfricoşătoare, şi din ce în ce mai mulţi oameni normali ajung bolnavi peste noapte.
Într-o carte din 2005, "Selling Sickness. How Drug Companies Are Turning Us All Into Patients", Alain Cassels (cercetător în politica medicamentelor, la Universitatea Victoria din Canada) şi Ray Moynihan (journalist specializat în sănătate) fac o radiografie necruţătoare a strategiilor de marketing cinice, atunci când nu sunt pur şi simplu criminale, ale producătorilor de medicamente. Cei doi cercetători dezvăluie cum, prin campanii de promovare concertate, industria farmaceutică mondială, cu o cifră de vânzări de circa 500 miliarde dolari annual,exploatează perfid temerile cele mai profunde ale omului: de moarte, de şubrezire fizică, de boală ... etc.
Pe măsură ce, în ţările dezvoltate, majoritatea locuitorilor se bucură de o viaţă mai lungă, mai sănătoasă, mai dinamică, cu atât campaniile publicitare îi transformă pe cei grijulii cu sănătatea lor, în panicaţi pur şi simplu. Probleme minore sunt descrise ca tulburări extrem de grave, care necesită îngrijiri grabnice. Astfel, timiditatea se transformă în "anxietate socială", iar tensiunea premenstruală devine "tulburare disforică premenstruală". Simplul fapt de a fi expus la un risc patologic devine patologie în sine.
Epicentrul acestui tip de comerţ sunt Statele Unite. Americanii reprezintă 5% din populaţia lumii, dar primesc 50% din medicamentele prescrise pe glob. Cheltuielile populaţiei cu sănătatea s-au dublat în ultimii şase ani, din cauză că preţurile la medicamente cresc dramatic, dar mai ales pentru că doctorii prescriu din ce în ce mai mult.
Aceeaşi maladie cu altă pălărie.
Americanul Vince Parry este un guru al acestui tip de marketing. Într-un articol intitulat uluitor "Arta de a cataloga starea de sănătate" (The Art of Branding a Condition - în Medical Marketing & Media, Londra, mai 2003), Parry explică metodele prin care firmele sale "favorizează crearea" tulburărilor medicale:
- reevaluarea stării de sănătate;
- redefinirea unor boli cunoscute de mult şi rebotezarea lor;
- crearea unor disfuncţii din nimic; (preferatele lui Parry sunt disfuncţia erectilă, deficitul de atenţie la adulţi şi sindromul disforic premenstrual).
Cu o sinceritate dezarmantă, Vince Parry descrie modul în care companiile farmaceutice definesc condiţiile pentru crearea pieţei pentru produse precum Viagra sau Prozac.
Sub patronajul firmelor de marketing, experţi medicali şi guru precum Parry se aşază la aceeaşi masă pentru a descoperi "idei noi despre boli şi stări de sănătate".
Totul este ca acestea să li se prezinte potenţialilor clienţi într-o manieră nouă, inedită. Un raport al Business Insights, destinat conducătorilor de multinaţionale din sectorul farmaceutic este încă şi mai clar:
Capacitatea de "a crea pieţe pentru boli noi" se traduce în cifre de vânzare de miliarde de dolari.
Una dintre strategiile cele mai performante, potrivit raportului, este de a schimba modul în care oamenii privesc afecţiunile banale. Ei trebuie "convinşi" că "probleme acceptate până acum ca uşoare disconforturi" necesită "intervenţia medicului". Acelaşi raport are şi o concluzie optimistă pentru viitorul industriei farmaceutice: "Anii care vor veni vor fi martorii creării bolilor năşite de firme".
Este evident dificil să trasezi o linie între omul sănătos şi omul bolnav. Dar este la fel de evident că, cu cât se extinde aria de definire a unei patologii, cu atât ea va atinge mai mulţi bolnavi potenţiali. Şi cu atât mai mult vor creşte vânzările de medicamente.
Deseori, afirmă Cassels şi Moynihan, experţii medicali care redactează protocoalele de tratament (acestea cuprind suma tehnicilor ce trebuie aplicate în funcţie de cazul aflat sub îngrijire) sunt în acelaşi timp plătiţi de industria farmaceutică. Iar industria prosperă dacă protocoalele Le favorizează vânzările. Potrivit acestor experţi, 90% dintre americani suferă de o tulburare numită... Hipertensiune arterială"; aproape jumătate dintre americance suferă de disfuncţia botezată FSD (disfuncţie sexuală feminină); iar 40 de milioane de americani ar trebui urmăriţi atent din cauza nivelului ridicat al colesterolului. Bineînţeles, toate aceste maladii sunt vindecabile cu medicamente. Iar metodele de prevenţie sunt trecute în plan secundar.
Racolarea medicilor agenţi publicitari
Medicul generalist Des Spence povesteşte în "British Medical Journal" din iulie 2008 cum a fost contactat pentru a participa la o specializare care ar fi trebuit să facă din el un expert într-o maladie născocită de imaginaţia industriei.
Universitatea la care preda i-a transmis lui Spence oferta unei firme în care scria: " căutăm lideri de opinie (...) a căror muncă va trebui să influenţeze gestionarea şi terapia viitoare ale disfuncţiei sexuale feminine (...) prin dorinţă hipoactivă."
Firmele care au o boală de inventat pentru a crea o piaţă pentru un anumit medicament racolează medici pe care îi folosesc într-o schemă  de marketing cu scopuri stabilite dinainte şi în care slujitorii lui Hipocrate nu au nici un fel de libertate de mişcare.
Totul, evident, în schimbul unor avantaje financiare, dar şi al prestigiului, notorietăţii, pecare o asemenea campanie o aduce. Dar, "partea cea mai neplăcută în toată această poveste", continuă Spencer, "este lipsa oricărei legitimităţi medicale a disfuncţiei sexuale feminine prin dorinţă hipoactivă. (...) Industria trebuie să transforme această disfuncţie bănuită, în boală gravă. Iar pentru aceasta e important să existe o acoperire mediatică, mărturii ale celebrităţilor, dar mai ales sacrosancţi experţi medicali care legitimează totul. ,Experţii' estimează că 40% dintre femei ,suferă' de această ,boală'. Iată un exemplu de simplificare numai bună pentru a fi citată peste tot!
Uneori această ,problemă' este prezentată ca un aspect al luptei feministe, când, de fapt, e vorba doar de manipulare cinică. Deşeurile pe care le produce acest tip de activitate farmaceutică otrăvesc viaţa prin mesajul pe care-l vehiculează:slăbiciunea dvs. 
(tristeţe, calviţie, libido în scădere etc.) este automat simptom de boală", conchide medicul din Glasgow .
Epidemia de marketing
În best-seller-ul "Die Krankheitserfinder" (Inventatorii de boli), Jorg Blech, biochimist german, stabilit în America şi corespondent pentru Der Spiegel, New Scientist şi The Guardian, explică în ce mod industria farmaceutică în colaborare cu experţii de marketing a impus scăderea arbitrară a nivelului normal al colesterolului pentru ca indivizi perfect sănătoşi să devină peste noapte bolnavi; explică de ce de vreo două decenii femeile la menopauză sunt terorizate cu spectrul osteoporozei pentru a favoriza vânzările la medicamentele care ar preveni fracturile; explică tehnicile de manipulare a opiniei publice cu scopul de a crea o piaţă impresionantă a pilulelor care tratează impotenţa.
Între 1984 şi 1987, "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder" (DSM 4), care este biblia psihiatrilor americani, a introdus 77 de noi boli mentale, scrie Jean-Claude St-Onge în "Reversul pilulei", publicată la Montreal, Ecosocietes, în 2004. 
Pentru a introduce aceste noi boli a trebuit schimbată definiţia bolnavului.
Oricine resimte la un moment dat o stare de rău devine automat bolnav. Şi, bineînţeles, comentează maliţios St-Onge, pentru fiecare boală există un medicament. Iată câteva exemple de "boli noi":
- timiditatea este reciclată sub numele de "anxietate socială"
- naturala regurgitare la bebeluşi devine "reflux esofagian patologic"
- omeneasca senescenţă se transformă în "insuficienţă circulatorie cerebrală"
- până şi stresul de la loterie este legat de "traumatismul biletului necâştigător"
În aprilie 2004, o anchetă extrem de bine documentată şi aprofundată, realizată de Lisa Cosgrove, cercetător la University of Masachussets Boston, şi publicată în prestigioasa revistă "Psycho-Therapy and Psychosomatics", a demonstrat că mai bine de jumătate dintre psihiatrii care au lucrat la redactarea DSM 4 au fost plătiţi de firmele care fabrică exact medicamentele care tratează aşa-zisele boli noi introduse în manual.
Impresia de depresie
Numărul persoanelor depresive de pe mapamond a crescut de şapte ori din 1970 până în 1996, relevă St-Onge. În Statele Unite numărul de consultaţii în urma cărora sau prescris antidepresive s-a dublat între 1980 şi 1989. O tendinţă similară s-a înregistrat în tot Occidentul. Numărul femeilor care iau antidepresive este triplu faţă de cel al bărbaţilor, iar milioane de copii americani le iau cu regularitate. Cu toate că antidepresivele nu sunt indicate în tratamentul depresiilor uşoare la adulţi, ele sunt prescrise masiv. Două sunt motivele pentru care medicii o fac totuşi:
1. În 1990, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pus la punct un program de formare rapidă, cu durata de o jumătate de zi, care să permită medicilor să pună un diagnostic într-un timp scurt, pornind de la ghidurile clinice. Permisiunea acordată, astfel, medicilor generalişti de a trata depresia a dus la multiplicarea de câteva ori a vânzărilor de antidepresive.
2. Societăţile farmaceutice au culpabilizat medicii, acuzându-i în mod repetat că rata crescândă a sinuciderilor este vina lor, pentru că nu prescriu suficiente antidepresive.
Lobby-ştii au lansat chiar ideea că 60-70% dintre sinucideri sunt cauzate de depresiile netratate. Potrivit lui Jean-Claude St-Onge, femeile sunt în mod deosebit vizate de eforturile de "medicalizarea" a vieţii. Altădată, ele mergeau la medic când erau gravide, acum îl consultă în chestiuni de contracepţie şi de menopauză. De altfel, se vorbeşte deja şi de "perimenopauză" (perioada de dinainte de instalare a menopauzei şi până la instalarea ei propriu-zisă), o nouă afecţiune care se încearcă a fi popularizată. Ca urmare, femeile devin mari consumatoare de pastile pe perioade mari de timp.
Cherchez la femme malade!
Hormonoterapia substitutivă este un un pas uriaş pentru "medicalizarea" vieţii femeii. Cu toate că 75% dintre femei nu manifestă nici un simptom deranjant când ajung la menopauză, producătorii farmaceutici şi experţii lor de marketing apelează la frica de îmbătrânire a femeilor pentru a-şi vinde produsele. Şi asta în ciuda deselor efectesecundare ale tratamentului: dureri de cap, greţuri, infecţii genito-urinare, varice la picioare, sensibilitate mamară etc.
Cu atât mai mult cu cât comunitatea medicală nu ajuns la un consens privind eficienţa hormonoterapiei substitutive, mulţi avertizând asupra utilizării iresponsabile a tratamentului.
Osteoporoza, procesul normal de scădere a densităţii osoase odată cu vârsta, face şi el o ţintă de marketing din femeia de vârsta a doua. Dar, probabil, cel mai sfruntat tertip al firmelor de farmaceutice este deja pomenita disfuncţie sexuală la femei (DSF). Peste 40% dintre femeile între 18 şi 59 de ani ar suferi de ea. De unde această cifră? St-Onge ne lămureşte. Un studiu făcut în Statele Unite cerea unui număr de 1500 de femei să răspundă cu da sau nu la 7 întrebări. Dacă răspundeau cu da fie şi numai la una dintre întrebări, erau catalogate ca suferind de DSF. Printre ele, se numărau cele care declarau că vreme de mai mult de două luni în ultimul an nu au simţit dorinţă sexuală, au simţit anxietate faţă de propria performanţă sexuală sau au avut probleme de lubrifiere. (Journal of the American Medical Association, 1991)
Farmacoterapia fricii
Cea mai eficientă strategie de marketing pentru "vânzarea"bolilor" este frica.Pentru a vinde femeilor la menopauză hormonul de substituţie s-a mizat pe frica de criza cardiacă. Pentru a vinde părinţilor ideea că cea mai mică depresie necesită un tratament greu şi îndelungat s-a mizat pe teama de sinucidere a tinerilor. Pentru a vinde medicamente anticolesterol s-a mizat pe teama morţii premature. Şi asta în pofida faptului că de multe ori medicamentele promovate furibund produc efecte inverse celor scontate. În noul limbaj de marketing se vorbeste deja de "farmacoterapia fricii".

Alături de "mongering disease", negoţul cu boli.
"Dacă altădată puteam spera să găsim un tratament pentru fiecare boală, negustorii de sănătate, astăzi, mai mult ca niciodată, par să vrea a găsi o boală pentru fiecare medicament fabricat", constată medicul Martin Winkler în postafaţa lucrării lui Jorg Blech, "Inventatorii de boli". "Manipulând membrii influenţi ai comunităţii medicale, lobby-urile industriei farmaceutice au modificat încet, încet normele anumitor valori biologice (colesterol, tensiune arterială etc.) pentru a obţine astfel creşterea numărului pacienţilor susceptibili a fi trataţi".
Căci, conchide Winkler, "a-i face pe nişte oameni perfect sănătoşi să creadă că trebuie să se îngrijescă pe viaţă, reprezintă pentru fabricanţi o veritabilă rentă viageră."

  Primit pe mail, C.M.

vineri, 21 iunie 2013

Încălcând grav normele CNA, postul B1TV difuzează afirmaţii calomnioase despre yoghinii MISA



Dispreţuind adevărul şi bunul simţ, un realizator TV instigă public la ură şi discriminare


Către Redacția B1 TV
În atenția Redactorului șef

Biroul de presă al MISA, în temeiul „Dreptului la replică şi la rectificare” statuat de Decizia nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, vă solicită difuzarea următorului drept la replică, în condiții similare de apariție (egalitate de timp de emisie și conținut) față de următoarele:

1. Ştiri B1 TV din data de 14.06.2013, ora 13.21 – 13.25, secţiunea „Un magistrat a fost ameninţat de membri M.I.S.A. cu aparate psihotronice, în contextul în care urma să se judece cazul lui Gregorian Bivolaru ”. Știrea a fost însoțită de imagini de arhivă cu Gregorian Bivolaru după gratii din 2004, precum și cu imagini cu yoghini la spirală.
2. Știri B1 TV din data de 14.06.2013, ora: 15:15 – 15:17 şi ora 20:33 – 20:35, în cadrul cărora sintagma „ameninţat de membri M.I.S.A.” a fost eliminată, dar ştirea a continuat să fie ilustrată cu imagini cu yoghini dintr-un film numit „Arta binecuvântării”, care sugestionează în mod evident telespectatorii că autorii respectivei scrisori ar fi practicanţii yoga ai Şcolii MISA.
3. Emisiunea „Lumea lui Banciu”, B1 TV din data de 14.06.2013 ora 23:29 – 23:34 în cadrul căreia realizatorul emisiunii, Radu Banciu, a făcut o serie de afirmaţii deosebit de injurioase la adresa persoanelor înscrise la cursurile MISA. Redăm în continuare o parte dintre acestea:
„Rog justiţia din România, rog presa de calitate, rog tabloizii, rog pe cine se poate sesiza să intervină şi să-i pună pe ăştia de la MISA cu botul pe labe cât mai repede. A fost desfiinţată în România porcăria asta? Sau încă mai au drept să emită? Da, doar la Ceauşescu a fost desfiinţat. Nu ştiu, rog domnul prim ministru, fac o rugăminte şi la viitorul preşedinte al României – dom-le nu putem să scăpăm de bandiţii ăştia? Dar Indignaţii cică semnează, nu MISA.”
„Sper să nu ne lăsăm şantajaţi de aceşti nesimţiţi dar care până la urmă iată, tot ei sunt cu gura mare. Cum să faci, bă aşa ceva? E o sectă care trebuia să fie scoasă în afara legii de mult. Dar oare n-aţi avut curajul, ăştia 600 câţi sunteţi acolo de parlamentari, oare n-are nimeni curajul să vină şi să-i pună pe ăştia cu botul pe labe, ce trăim în Evul Mediu, mă sau ce-i aicea? Terminaţi-i, mă, cine sunt ăştia? Ne e frică de ăştia de la MISA sau care-i problema? Daţi-i dom-ne, să-i băgaţi pe toţi la puşcărie! Ăştia nici nu mai trebuie judecaţi, îi luaţi după scrisoarea asta. Vreau şi eu nişte stenograme, să-i auzim să ne distrăm un pic, că n-am vorbit niciodată despre ăştia. S-au dus acolo toţi ăia, hipnotizaţii, de zici că suntem în Cartea Junglei că tot am vorbit de India. Duceţi-vă bă în India, acolo în jungla aia indiană. Duceţi-vă să vă luptaţi cu tigrii ăia, să vedem, pe ăia reuşiţi să-i hipnotizaţi?”
Față de știrile difuzate și menționate la pct. 1 și pct. 2, în care se afirmă că ”Un magistrat al Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost amenințat de membri MISA înainte de a se pronunța soluția în dosarul care îl privește pe Gregorian Bivolaru”, ţinem să subliniem că nici magistratul în cauză (Ionuţ Matei) şi nici Președinta instanței (Livia Stanciu) nu au susținut că membrii MISA sunt autorii acestei scrisori de amenințare, respectiva informaţie fiind exclusiv invenţia jurnaliştilor. 
Ştirea a fost însoţită de imagini cu yoghini care participă la o spirală, sugerându-se în mod evident că ameninţarea din scrisoare vine din partea MISA. În condiţiile în care scrisoarea nu este semnată explicit şi nu s-a soluţionat nicio anchetă în acest sens, prin aceste afirmaţii se prejudiciază grav imaginea şcolii de yoga MISA, a cursanţilor şi simpatizanţilor ei, pentru că nu există nicio dovadă fermă care să ateste că aceştia au într-adevăr vreo legătură cu această scrisoare de ameninţare. 
În plus, conform normelor audiovizualului, ar fi fost normal să fie precizată şi poziţia MISA, care era deja cunoscută prin declaraţia purtătorului de cuvânt al MISA, care a negat categoric orice legătură a şcolii şi cursanţilor ei cu această scrisoare, declaraţie care a şi fost preluată de alte televiziuni. Chiar dacă în ştirile de la ora 15 şi, respectiv, de la ora 20, s-a renunţat la afirmaţia „ameninţat de membri MISA”, ştirea a continuat să fie ilustrată cu imagini cu yoghini dintr-un film numit „Arta binecuvântării”, ceea ce întreţine aceeaşi sugestie că autorii respectivei scrisori ar fi yoghinii MISA. Repetăm faptul că în opinia noastră acea scrisoare de ameninţare a fost o încercare de influențare a magistraților de către un grup de persoane care au dorit să insufle în realitate o reacție adversă a magistraților față de Gregorian Bivolaru. 
Ca un argument, este facil să constatăm că membrii MISA nu au cum să fie în posesia unor dosare juridice soluționate greșit de magistratul Ionuț Matei, așa cum se arată în scrisoarea de amenințare. Calea prin care Şcoala MISA a ales să arate abuzurile strigătoare la cer făcute de judecătorul Ionuţ Matei este aceea a sesizării autorităţilor competente (Președinția României, C.S.M., Ministerul Justiției etc.), precum şi aceea a realizării unor proteste publice paşnice, autorizate, în faţa instituţiilor în cauză care nu au luat măsurile cuvenite unui stat de drept.
În legătură cu aspectele menţionate la pct. 3, considerăm foarte grave alegațiile realizatorului Radu Banciu, care sub pretextul complet nefondat şi interpretat de dânsul că „Adepţii MISA au încercat să-l intimideze pe judecătorul Ionuţ Matei. Nu este bine să vă jucaţi – i-a transmis MISA judecătorului” se pretează la o instigare publică şi la calomnii incalificabile faţă de practicanţii yoga ai Şcolii MISA. Astfel, el îi prezintă în bloc pe yoghinii MISA ca fiind persoane infame, degradate, care trebuie înlăturate cu orice preț din societate: ”aceşti nesimțiți, … hipnotizați,… bandiți, … MISA este o porcărie”, „E o sectă care trebuia să fie scoasă în afara legii de mult ”, „Terminaţi-i, mă !” „Rog pe cine se poate sesiza să intervină şi să-i pună pe ăştia de la MISA cu botul pe labe cât mai repede”, ”Băgați-i pe toți la pușcărie…nici nu mai trebuie judecați…să ne distrăm un pic”.
Toate aceste invective difuzate pe un post TV se constituie ca o deosebit de gravă instigare publică la ură si discriminare, aducându-se astfel atingere libertăţilor şi drepturilor fundamentale a mii de persoane. Această situaţie este cu atât mai serioasă cu cât nu este prima dată când același realizator Radu Banciu denigrează, calomniază şi jigneşte membrii, cursanţii şi simpatizanţii MISA. Astfel, în data de 9.08.2011 B1 TV tot în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, intervalul orar 23:27 – 23:29, Radu Banciu i-a etichetat ca „proști și cretini” pe cei trei sute de participanți la tabăra internaţională yoghină de la Costineşti:

“Trei sute de yoghini din țară, băi proști au fost și o să fie întotdeauna. Trei sute de cretini din țară și din străinătate, așadar s-au adunat la Costinești într-o nouă tabără spiritual M.I.S.A., pentru prima spirală Yang din această vară. Au intrat în comuniune spirituală cu Bivolaru prin mijloacele specifice, l-au găsit pe Facebook, cât şi cu restul yoghinilor din Europa…Cei care n-aveţi nicio orientare, nicio pasiune, nu v-aţi gândit niciodată la nimic, duceţi-vă după Bivolaru ăsta până-n mormânt…”.
Puteţi accesa aici emisiunea din 9.08.2011.
Pentru aceste aspecte calomniatoare şi discriminatoare pe care vi le-am semnalat şi care încalcă în mod flagrant termenii de reglementare a conţinutului audiovizual prevăzuţi de Decizia nr 220 din 24 februarie 2011, vă solicităm sancționarea realizatorului Radu Banciu şi difuzarea acestui drept la replică.

Biroul de Presă MISA
19 iunie 2013

------------------------------------------------------------------------
Comentarii: Alexandrina: massmedia sau lumea prostiei fara margini
Un asemenea individ de talia acestui radu banciu, cu litere mici,daca n-ar fi angajatul unui instrument massmedia care isi tavaleste numele in noroi,nici macar nu ar veni considerat,sau ar fi cosìnsiderat mai putin ca un caine care latra aiurea.Problema Romaniei este ca asemenea frustrati si prost crescuti ajung in posturi in care pot intiga si calomnia in loc sa faca meseria pentru care sunt platiti adica sa lumineze mintile oamenilor care si asa orbecaiesc.Unui stat de drept i-ar fi cel putin rusine sa promoveze aasemenea bipezi dar nu si Romaniei.Asta da evul mediu.

6/20/2013 8:34:00 PM

  Fericitul Ghitza: Subcultural
Este uluitor, inca, faptul ca un asemenea realizator TV cu limbaj subcultural poate sa se numeasca ziarist. Comportamentul si limbajul degradant, lipsit de inteligenta si bun simt il descalifica pe acest personaj din orice categorie jurnalistica. Poate, eventual, la televiziunea de mahala... Este uluitor ca producatorii de la B1TV permit existenta unei asemenea emisiuni, care nu le face cinste. Acest Banciu ar trebui dat in judecata! Sa-i fie rusine!

6/20/2013 3:33:00 PM

 violeta a:
este uluitor cum asemenea emisiuni apar la o televiziune .cum e posibil ca asemenea birjari ca acest reporter sunt lasati sa vorbeasca in public .este naucitor si jalnic ca in tzara noastra asemenea oameni sunt ascultati, cu asemenea amenintzari la adresa unor oameni pe care nu i cunoaste si care nu au facut rau nimanui .Doamne suna de parca am fi pe vremea inchizitiei .este incredibil,un asemenea om ar trebui anchetat de politie daca indrazneste sa instige opinia publica in asemenea hal de vandalism si violenta ...

6/19/2013 10:46:00 PM


joi, 20 iunie 2013

Ne răspunde Dumnezeu la rugăciuni?



Ce putem face pentru ca Dumnezeu să ne asculte rugăciunile?

Cum să ne rugăm… în aşa fel încât să ne fie ascultate rugăciunile

Ai cunoscut vreodată pe cineva care să se încreadă în Dumnezeu din toată inima? Când nu credeam în Dumnezeu, aveam o prietenă bună care se ruga adesea lui Dumnezeu. Ei bine, în fiecare săptămână îmi spunea despre o dificultate 

sau un lucru din viaţa ei pe care îl încredinţa în grija lui Dumnezeu. Şi, invariabil, în fiecare săptămână eram martoră la un lucru neobişnuit făcut de Dumnezeu ca răspuns la rugăciunea ei din acea săptămână. Nici nu-ţi poţi închipui cât de greu îi este unui ateu să fie nevoit să constate acest lucru săptămână de săptămână! După o vreme, nu mai merge să argumentezi că totul este o „coincidenţă”…
Dar de ce îi asculta Dumnezeu rugăciunile prietenei mele? Motivul principal: fiindcă ea avea o relaţie cu El şi voia să facă voia Lui. Şi, într-adevăr, ea asculta ce îi spunea Dumnezeu. Considera că El are dreptul de a o îndruma în viaţă şi ea chiar se bucura că aşa stau lucrurile! De aceea atunci când se ruga în legătură cu diferite lucruri, făcea ceva firesc, dată fiind legătura ei cu Dumnezeu. Venea la Dumnezeu cu toată încrederea şi-I vorbea despre nevoile, despre îngrijorările ei şi despre orice altceva se întâmpla în viaţa ei. În plus, din ceea ce citise în Biblie, se convinsese că Dumnezeu dorea ca ea să se bizuie pe El în acest mod.
Mai exact, viaţa ei demonstra ceea ce spune versetul acesta din Sfânta Scriptură: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.”1 „Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniţi, şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor…”2

Atunci cum se face că Dumnezeu nu ia aminte la rugăciunile tuturor oamenilor?

Poate deoarece nu toţi oamenii au o legătură personală cu El… Or fi ştiind ei că există Dumnezeu, poate chiar I se închină din când în când. Cât despre cei care nu par să primească niciodată răspuns la rugăciunile lor… probabil că lucrurile stau astfel din cauză că nu au o relaţie personală cu Dumnezeu şi, mai mult, niciodată nu au primit de la Dumnezeu iertarea completă pentru păcatele lor. Te întrebi ce legătură are una cu alta?! Îţi explic imediat. „Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte!”3
Este destul de normal să simţim această despărţire de Dumnezeu. Ce se întâmplă de obicei când oamenii încep să-L roage ceva pe Dumnezeu? Îşi încep rugăciunea astfel: „Doamne, am mare nevoie să mă ajuţi cu problema asta…” Apoi fac o pauză şi reiau: „Sunt conştient de faptul că nu sunt o persoană perfectă… că, de fapt, nu am nici un drept să Te rog acest lucru…” Iată, oamenii îşi dau seama că sunt păcătoşi… şi îşi mai dau seama că nu doar ei îşi dau seama de acest lucru, ci şi Dumnezeu! Şi atunci se gândesc: „Hei, pe cine caut eu să păcălesc?” Însă ceea ce s-ar putea să nu ştie ei… este cum pot primi de la Dumnezeu iertarea pentru toate păcatele. E posibil să nu ştie că pot începe o relaţie cu Dumnezeu şi că atunci Dumnezeu îi va auzi… Va lua aminte la rugăciunile lor.

Pe ce se bizuie rugăciunile noastre?

Mai întâi trebuie să ai o relaţie cu Dumnezeu. Închipuie-ţi că un student se duce la rectorul universităţii sale (pe care nici nu-l cunoaşte, de altfel) şi îl roagă să îl gireze pentru un împrumut bancar. Ce şanse de reuşită ar avea? ZERO. (Bine, pornim de la premiza că rectorul nu este un iresponsabil!) Dar dacă fiica rectorului şi-ar ruga tatăl s-o gireze pentru un împrumut bancar, totul s-ar rezolva. De ce? Fiindcă se cunosc şi, mai mult chiar, au o relaţie. Relaţiile pe care le avem cu ceilalţi schimbă totul.
Cum stau lucrurile cu Dumnezeu? Ei bine, când persoana respectivă este un copil al lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu o cunoaşte şi ia aminte la rugăciunile sale. Iisus a spus: „Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele şi ele Mă cunosc pe Mine… Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea.”4
Aşadar, Îl cunoşti pe Dumnezeu cu adevărat? Dar El te cunoaşte? Ai o relaţie cu El, care să îţi garanteze că ia aminte la rugăciunile tale? Sau pentru tine Dumnezeu este departe; există mai degrabă la nivel teoretic decât practic? Dacă Dumnezeu este departe de tine sau dacă nu eşti sigur(ă) că Îl cunoşti, citeşte aici cum poţi începe o relaţie cu El chiar acum.

Precis îmi va asculta Dumnezeu rugăciunea?

Iisus Hristos le face o ofertă extrem de generoasă acelora care Îl cunosc cu adevărat şi se bizuie pe El: „Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da.”5 Sintagmele „a rămâne” în El şi „dacă rămân în voi cuvintele Mele” înseamnă să ne ducem viaţa luându-L şi pe El în calcul, bizuindu-ne pe El, ascultând ce are să ne spună. Atunci putem să-L rugăm orice dorim. Iată o altă condiţie: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.”6 Dumnezeu ne ascultă rugăciunile potrivit voii Sale (şi pe măsura înţelepciunii, a sfinţeniei Sale, a dragostei pe care ne-o poartă etc.).
Ştii care este punctul în care ne împotmolim? Când ne închipuim că ştim ce vrea Dumnezeu… fiindcă nouă ni se pare că un anumit lucru este foarte firesc! Noi presupunem că la fiecare rugăciune este doar un singur „răspuns” potrivit, gândindu-ne desigur că ACELA este cel dorit de Dumnezeu. Şi atunci lucrurile se complică. Noi, oamenii, nu suntem stâpâni pe timp şi nu ştim toate lucrurile. Noi deţinem doar anumite informaţii despre o situaţie şi despre efectele din viitor pe care o anumită acţiune le va avea asupra situaţiei respective. Dar Dumnezeu ne înţelege pe deplin situaţia. Numai El ştie ce efect va avea o anumită acţiune asupra vieţii noastre sau în mersul istoriei. Iar scopurile Sale s-ar putea să depăşească cu mult ideile noastre cele mai îndrăzneţe. Prin urmare, Dumnezeu nu Se va apuca să facă ceva pur şi simplu fiindcă am ajuns noi la concluzia că asta trebuie să vrea.

Ce doreşte Dumnezeu să facă pentru noi?

Aş putea umple pagini întregi cu intenţiile lui Dumnezeu în ceea ce ne priveşte. Toată Biblia ne descrie ce fel de relaţie doreşte Dumnezeu să aibă cu noi şi ce fel de viaţă vrea să ne dăruiască. Iată mai jos doar câteva exemple:
„Totuşi Domnul aşteaptă să Se milostivească de voi şi Se va scula să vă dea îndurare, căci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toţi cei ce nădăjduiesc în El!”7 Ai auzit? „Domnul aşteaptă să Se milostivească de tine.” „Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite… El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.”8 Domnul iubeşte pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui.”9
Şi totuşi, cea mai mare dovadă de dragoste şi de devotament pe care ne-a arătat-o Dumnezeu este aceasta, descrisă de Iisus: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi”10 – adică exact ceea ce a făcut Isus pentru noi. Şi atunci: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?”11

De ce unele rugăciuni nu sunt „ascultate”?

Unii oameni se îmbolnăvesc şi chiar mor; alţii au probleme financiare; alţii se pot confrunta cu diferite alte dificultăţi. Ce se poate face atunci?
Dumnezeu ne spune să ne lăsăm grijile în seama Sa. Chiar şi când o situaţie rămâne apăsătoare: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi.”12 Chiar dacă situaţia pare scăpată de sub control, totuşi nu este… Chiar atunci când lumea întreagă pare să se prăbuşească, Dumnezeu ne poate ajuta să rămânem în picioare. În acele clipe omul poate fi foarte recunoscător că Îl cunoaşte pe Dumnezeu.
„Domnul este aproape. Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Iisus.”13 Soluţiile, rezolvările pe care le poate găsi Dumnezeu la problema respectivă depăşesc cu mult tot ce am crede noi că este cu putinţă. Probabil că orice persoană care-L urmează cu adevărat pe Hristos ar putea da exemple de acest gen din viaţa sa. Însă chiar dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, în ciuda problemelor cu care ne confruntăm, Dumnezeu ne poate da pace. Iisus Hristos a spus: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”14
În această clipă (când situaţia este încă încâlcită), Dumnezeu ne cere să ne încredem în El în continuare – să „umblăm prin credinţă, nu prin vedere”, după cum spune Biblia. Dar nu este vorba de credinţă oarbă. Ci este vorba că ne bizuim pe caracterul lui Dumnezeu. Maşina care merge pe un pod solid se sprijină în totalitate pe soliditatea podului; nu contează ce crede şoferul, ce gândeşte sau ce discută cu pasagerul de lângă el. Maşina ajunge în siguranţă la celălalt capăt al podului datorită solidităţii podului, în care şoferul a ales să creadă de la bun început.
În mod asemănător Dumnezeu ne cere să ne încredem în integritatea şi în caracterul Său… în îndurarea, în dragostea, în înţelepciunea Sa. El spune: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea.”15 „Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.”16

În concluzie… Cum să ne rugăm

Merilyn
Dumnezeu ascultă rugăciunile copiilor Săi (adică ale acelora care L-au primit în viaţa lor şi caută să-L urmeze). El ne roagă să aducem în rugăciune orice ne preocupă şi El se va ocupa de problema respectivă cât mai bine, potrivit voii Sale. Când ne confruntăm cu dificultăţi, trebuie să ne aruncăm îngrijorările asupra Sa şi vom primi pace de la El, în ciuda situaţiei neprielnice. Credinţa şi nădejdea noastră se bizuie pe caracterul lui Dumnezeu: cu cât Îl cunoaştem mai bine, cu atât ne putem încrede mai mult în El.

Dacă doreşti detalii despre caracterul lui Dumnezeu, te rog să citeşti articolul „Cine este Dumnezeu?” sau alte articole de pe acest site. Motivul pentru care ne rugăm este acela că ne încredem în caracterul lui Dumnezeu. Iar prima rugăciune la care ia aminte Dumnezeu este rugăciunea prin care începi o relaţie cu El.

Articol de Marilyn Adamson

(1) 1 Ioan 5:14
(2) 1 Peter 3:12
(3) Isaia 59:1,2
(4) Evanghelia după Ioan 10:14,27-28
(5) Evanghelia după Ioan 15:7
(6) 1 Ioan 5:14,15
(7) Isaia 30:18
(8) Psalmul 18:30
(9) Psalmul 147:11
(10) Evanghelia după Ioan 15:13
(11) Epistola către Romani 8:31, 32
(12) 1 Petru 5:7
(13) Epistola către Filipeni 4:5-7
(14) Evanghelia după Ioan 14:27
(15) Ieremia 31:3 (rsv)
(16) Psalmul 62:8


(pentru conf. C.M.)