..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 24 noiembrie 2013

APĂRAȚI VIAȚA! APĂRAȚI DEMNITATEA!

Dragi prieteni,



O fetiță de 11 ani din Kenya, supraviețuitoare a unui viol brutal, a dat în judecată Guvernul pentru că nu i-a oferit protecție și a câștigat! Victoria Kaiei* ar putea marca începutul unei bătălii pentru apărarea drepturilor femeilor de pretutindeni, dar pentru a începe această luptă avem nevoie de sprijinul vostru. Dacă fiecare dintre noi va contribui cu doar lei15, exemplul Kaiei ar putea schimba destinul femeilor din întreaga lume:

Viața Kaiei s-a schimbat pentru totdeauna la doar 11 ani, când a fost atacată și violată în drum spre școală. Un profesor a dus-o pe micuță la spital, dar polițiștii au cerut mită chiar și pentru a-i lua o declarație.

Kaia a ripostat printr-un gest incredibil de curajos: a dat in judecată poliția pentru că nu i-a oferit protecție. Iar ceea ce a urmat a uimit înreaga lume.

In Kenya, țara unde trăiește Kaia, o femeie este violată la fiecare 30 de minute. Faptul că poliția locală închide ochii la aceste crime izolează supraviețuitoarele și întărește convingerea că violul nu este un delict.

Femeile din Kenya păreau a fi condamnate la rolul de victime, dar Kaia și alte zece tinere supraviețuitoare au avut curajul să lupte pentru a schimba această mentalitate criminală. In ziua procesului, ignorând amenințările cu moartea și încercările agenților de pază de a le opri, fetele au mărșăluit până in sala de judecată aclamând: “Haki yangu” - în traducere: “Îmi cer drepturile”. Apoi, judecătorul a anunțat decizia: Fetele au câștigat!  

Profesioniștii care au fost alături de Kaia - avocați și activiști pentru drepturile omulului - sunt gata să lanseze procese similare împotriva autorităților care nu își fac datoria, atât în Africa cât și pe alte continente - dar pentru a face asta au nevoie de susținere financiară. Nu vom procesa donațiile decât dacă ne vom atinge obiectivul: dacă doar 30.000 dintre noi vor contribui cu doar lei15 acum, această victorie istorică se poate repeta și în alte țări pentru a ne asigura că autoritățile locale vor trata de acum înainte violul ca pe o crimă și vor acționa în consecință. Este un mare pas înainte pentru apărarea drepturilor femeilor și trebuie să îl facem acum:

https://secure.avaaz.org/ro/take_kaias_win_global_loc_nd/?bcZUqeb&v=31318

Kaia ar fi putut fi doar una dintre nenumăratele victime ale violului infantil, ignorate de poliție. Dar avocatul kenyan pentru drepturile copilului Mercy Chidi și avocata canadiană pentru drepturile omului Fiona Sampson și-au unit forțele pentru a susține cauza Kaiei pe cale legală.

Alături de colegi din Canada, Kenya, Malawi si Ghana, au pus la punct un plan îndrăzneț. Chiar dacă a da în judecată poliția pentru neglijență părea la început o încercare zadarnică, ei au perseverat, și-au asumat toate riscurile și într-un final... au schimbat istoria! Dar acesta doar începutul. Avem nevoie de timp, eforturi susținute și resurse financiare pentru a ne asigura că legea începe sa fie cu adevărat respectată. Haideți sa folosim aceasta șansă pentru a opri o dată pentru totdeauna violența împotriva femeilor!

Dacă vom reuși să strângem fondurile necesare, iata cum putem transforma această victorie istorică pentru Kenya într-o victorie a continentului african și a întregii lumi: 

  • vom finanța procese similare, în Africa și în toată lumea
  • vom folosi cele mai eficiente strategii de campanie pentru a ne asigura că hotărârile tribunalelor vor fi respectate
  • vom susține lansarea unor campanii masive și eficiente pentru educarea populației, pentru a schimba mentalitățile legate de violența sexuală și a contribui la eradicarea ei
  • vom putea reacționa rapid în cazuri similare cu cel al Kaiei, folosind strategii inteligente pentru a opri războiul împotriva femeilor pentru totdeauna.
Garantează și tu o donație de lei15 acum, pentru a începe această campanie importantă. Contribuțiile vor fi primite doar dacă 30.000 de donatori vor răspunde acestui apel urgent:

https://secure.avaaz.org/ro/take_kaias_win_global_loc_nd/?bcZUqeb&v=31318

În calitate de cetățeni, apelăm deseori la politicieni si alți oficiali pentru a le cere să trateze cu cea mai mare seriozitate problema drepturilor femeilor. Este important să continuăm să facem asta, dar atunci când ei încetează să mai asculte îndemnurile noastre și glasul propriei conștiințe, e important să le amintim că principalul lor interes este să își facă datoria față de cetățeni, iar calea legală este de cele mai multe ori cea mai eficientă. Astfel de acțiuni transmit un mesaj puternic: autoritățile pot fi trase la răspundere pentru crimele lor, iar era misoginismului se apropie de sfârșit!

Cu speranță,

Ricken, Maria Paz, Emma, Oli, Nick, Allison, Luca și restul echipei Avaaz

*Kaia este un pseudonim, dar povestea ei este reala. Pozele nu o reprezintă. 


MAI MULTE INFORMAȚII

In Kenya, a Victory for girls and rights (The New York Times)
http://www.nytimes.com/2013/06/05/opinion/global/in-kenya-a-victory-for-girls-and-rights.html

Canadians force Kenyan police to answer for ‘inexcusably’ neglecting reports of sexual abuse against girls (National Post)
http://news.nationalpost.com/2013/05/31/kenyan-police-forced-to-answer-for-neglecting-reports-of-sex...

Chance meeting led to justice for rape victims (Toronto Star)
http://www.thestar.com/news/insight/2013/06/13/chance_meeting_led_to_justice_for_rape_victims_porter...

African women the worst off - report (iOl News)
http://www.iol.co.za/news/africa/african-women-the-worst-off-report-1.1537277#.UcqVaOthpFR

Africa: Violence Against Women Is Epidemic (AllAfrica)
http://allafrica.com/stories/201307160410.html

India’s Rape Crisis Undermines the Country (The Daily Beast)
http://www.thedailybeast.com/articles/2013/06/07/india-s-rape-crisis-undermines-the-country.html

SURSA: http://us.mg4.mail.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu