..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Cine îl plăteşte pe Zaharescu în Africa de Sud? Aroganţa Sa Victor Ponta?



Aroganţă sfidătoare din partea premierului Victor Ponta faţă de contribuabilul român. Întrebat vineri ce îl recomandă pe fostul cititor de prompter al lui Felix, Andrei Zaharescu, pentru funcţia de consul general al României în Africa de Sud, Ponta a răspuns dispreţuitor “Eu”.
La o asemenea reacţie apare în mod legitim întrebarea “cine îl plăteşte atunci pe Zaharescu în Africa de Sud”. Tot “Eu”, adică Victor Ponta? Prompteristul va fi consulul personal al lui Victor Ponta la capătul lumii, plătit din veniturile personale ale premierului pentru a tăcea inteligent şi pe acolo? Evident, este o întrebare prostească, cel care o să platească o să fie într-adevar “eu”, dar eu contribuabilul roman.
Acelaşi “eu” care vineri mi-am luat o smetie peste ochi de la premierul ţării mele pentru că am avut o curiozitate firească în legatură cu banii mei. Se arată că “eu”, contribuabilul, care muncesc pentru salariul, cazarea, trasportul şi mâncarea lui Andrei Zaharescu nu prea contez. Sunt bun să trudesc ca boul şi să plătesc cuviincios taxe şi impozite în continuă crestere, dar mai mult de atât nu cumva să îndrăznesc să pun la îndoială capacitatea lui Victor Ponta de a-şi face treaba corect şi onest în administrarea intereselor mele.
Guvernarea lui Victor Ponta nu mai este caracterizată doar de minciună şi incompetenţă, aroganţa devine din ce în ce mai mult o trăsătură definitorie. Replicile sfidătoare şi batjocoritoare ale premierului funcţionează ca agenţi patogeni prin care aroganţa se întind întinde ca o molimă prin PSD, infestând nu numai baronaşi şi parlamentari, dar si alţi slujbaşi ai statutului. Să vă dau câteva exemple, foarte recente.
Citesc prin presa din Braşov nişte întâmplări de rămâi năuc. Un grup de tineri protestatari Roşia Montana a fost invitat la sediul PSD pentru discuţii. Modul în care aceşti tineri au fost trataţi de parlamentarii plătiţi din banii lor depăşeşte orice imaginaţie. Puteau să protesteze pentru dreptul pinguinilor de a-şi păstra penele, ei sunt în primul rând cetăţeni ai statului român şi trebuie respectaţi. Deputaţii PSD Emil Niţă şi Ioan Adam au avut tot timpul o atitudine superioară şi dispreţuitoare, modalitatea preferată de adresare către interlocutori fiind golănescul “prietene”. “Prietene, dacă mai vorbeşti o dată peste mine...”, “prietene, o să ne pierdeţi”, “băi, eu sunt educat”, “domnişoară, nu ştiu ce şcoală ai. Eu am scris cărţi în materie, cum adică ştii?”, şi multe altele asemenea. Nicio clipă vreunul dintre tineri nu s-a adresat altfel decât cu politicosul “dumneavoastră”. Mai că n-au fost luaţi şi la bătaie de cei doi aleşi, aceiasi care în campania electorală promiteau că o “să dispară aroganţa din mediul ăsta de politicieni”. Aveţi AICI o variantă video prescurtată a acestei întâlniri halucinante.
La câteva zile după ce au fost batjocoriţi de liderii PSD, aceiaşi tineri au fost umiliţi şi de forţele de ordine. “Tu eşti fată sau băiat?”, s-a rânjit un interlop în uniformă de jandarm la unul dintre protestatari, după care a cerut imperios să i se adreseze cu “domnule”. Contribuabilii au fost apoi alungaţi cu lovituri şi înjurături, “dă-te dracu' de aici”. Erau în număr de şapte, din care patru fete, nu blocaseră nimic, pur şi simplu stăteau în faţa Prefecturii conduse de pesedistul Mihai Mohaci.

Conducerea PSD Braşov nu a avut nicio reacţie la comportamentul celor doi deputaţi, după cum şi şefii jandarmilor interlopi au considerat că aceştia nu au greşit cu nimic.


Se tot dezbate ce îi îndeamnă pe tineri să iasă pe străzi cu Roşia Montana. Este evident că nu sunt numai preocupări ecologiste la mijloc. L-am întrebat şi pe un amic, implicat în protestele de la Bucureşti. “Vreau să fiu respectat, vreau să nu îşi mai bată ăştia din politică joc de noi, să se ştie că existăm şi să nu ne mai considere proşti”, a răspuns el incrâncenat.
Amicul lucrează la o agenţie de publicitate şi munceste intre 10-12 ore pe zi. Şi el şi tinerii umiliţi la Braşov plătesc taxe şi impozite din care se imbracă şi îşi iau salariile jandarmii, din care parlamentarii îşi întreţin sediile, maşinile şi secretarele şi din care ajunge şi Andrei Zaharescu să vadă Africa de Sud. Dacă toţi tinerii şi oamenii ăştia dispreţuiţi se duc “dracu' de aici” cine o să mai finanţeze toate astea? Aroganţa Sa, “Eu”?




(C.M.)


Un comentariu:

  1. societatea romaneasca ,politicienii mai ales au ajuns de pomina cu minciunile si modul de comportament,odata ajunsi in fruntea statului isi fac legi numai pentru ei ceilalti nu mai contam santem buni de dat impozite si dari la stat ca sa-i mentinem pe ei in putere , hai sa vedem la viitoarele alegeri ,HAI SA CASCAM BINE OCHII ,PE CINE MAI ALEGEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere