..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 13 iunie 2013

Arhanghelii - prietenii ideali


Arhanghelii sunt prietenii noștri spirituali, darul lui DUMNEZEU pentru noi. Ei sunt ființe celeste extrem de puternice, având drept scop să ne ajute pe noi, oamenii, să ne simțim mai împăcați și să readucă pacea pe Pământ. Ei intervin de fiecare dată când sunt invocați și chiar așteaptă cu nerăbdare să primească un semn de la noi, fie printr-o rugăciune, fie printr-un strigăt de ajutor, fie prin exprimarea unei dorințe, a unei vizualizări, afirmații sau a unui simplu gând. Singurul secret pe care trebuie să îl știm este că ei nu încalcă niciodată liberul nostru arbitru, deci nu ne ajută fără permisiunea noastră directă.
Nu trebuie să ne facem probleme în ceea ce privește maniera de apelare a arhanghelilor. Nu avem nevoie de niciun antrenament și de nicio instrucțiune pentru a le atrage atenția și ajutorul. Orice strigăt sincer de ajutor este suficient în acest scop, căci tot ce le trebuie arhanghelilor este cererea noastră expresă.
Mesageri principali ai lui DUMNEZEU, așa cum o arată și originea cuvântului (din grecescul „archi”, care înseamnă „cel dintâi, principal” și din „angelos” care înseamnă „mesagerul lui DUMNEZEU”), arhanghelii reprezintă una dintre cele mai sigure modalități de conectare directă cu iubirea și înțelepciunea divină.
Am putea să ne întrebăm: de ce nu ne-am adresa direct lui DUMNEZEU toate cererile și întrebările noastre? Ne putem adresa și direct lui DUMNEZEU însă deoarece arhanghelii, având vibrațiile mai condensate, pot fi simțiți și auziți mult mai ușor în momentele noastre de restriște. Arhanghelii ne amintesc de DUMNEZEU, așa cum se petrece când privim un răsărit de soare sau un curcubeu.
Arhanghelii pot ajuta simultan oricât de mulți oameni, indiferent de situațiile în care se află aceștia. Mai mult, ei doresc sincer să se implice în viața noastră, în toate aspectele acesteia, inclusiv în cele minore, astfel încât să ne bucurăm de pace interioară în fiecare moment.
Să facem cunoștință cu unii dintre ei, și de ce nu, să ni-i facem chiar foarte buni prieteni – prietenii pe care ni i-am dorit dintotdeauna. 

Arhanghelul Mihail 
Este arhetipul puterii și al forței. Numele său înseamnă „Cel care este la fel ca DUMNEZEU”, el este ilustrat în iconografie cu sabia ridicată deasupra unui demon căzut la pământ, fapt ce face trimitere la principala menire a lui Mihail - anihilarea fricii și a egoului. Sabia lui este făcută din lumină fiind folosită pentru a tăia legăturile ce continuă să ne mențină în chingile fricii.
El intervine adeseori într-o manieră miraculoasă, pentru a salva vieți și pentru a ne proteja. Arhanghelul Mihail ne ferește de energiile inferioare. Un mod foarte bun de a-l simți este să îl invocăm direct ori de câte ori simțim nevoia de alinare sau mângâiere, dacă ne simțim obosiți, deprimați, mânioși, nesiguri, dacă avem schimbări bruște de dispoziție. El intervine adeseori într-o manieră miraculoasă, pentru a salva vieți și pentru a ne proteja, conferindu-ne curaj, încredere și siguranță.
Îl putem apela astfel: „Arhanghel Mihail, te rog purifică-mă de toate energiile negative”; „Arhanghel Mihail te rog asigură-mi un scut de lumină în jurul meu” sau cum ne simțim inspirați, putând chiar să îi strigăm doar numele. 

Arhanghelul Rafael 
Este medicul nostru angelic. Numele său derivă din cuvântul ebraic „Rophe” care înseamnă medic sau din expresia
„Ra-pach” care înseamnă „DUMNEZEU vindecă sufletul”.
Acest arhanghel emană o culoare verde strălucitor. Energia lui este energia iubirii pure și atotvindecătoare a lui DUMNEZEU.
Arhanghelul Rafael ne ghidează către anumiți medici sau terapeuți, ne poate ajuta prin reducerea sau dispariția unei dureri generate de o afecțiune acută sau cronică, ne poate vindeca spontan. Totuși, dintr-un motiv sau altul, nu toate bolile se vindecă rapid. Explicația ar putea fi greșelile acumulate și lecțiile neînsușite, opțiunea sufletului sau destinul. În acest caz, el poate oferi foarte multă mângâiere, reducând durerile și alinând sufletul.
Îl putem ruga pe arhanghelul Rafael să vindece o altă persoană. Aceasta nu înseamnă că el va încălca în vreun fel liberul arbitru al persoanei respective. Dacă sufletul acesteia nu dorește să fie vindecat, dintr-un motiv sau altul, arhanghelul Rafael îi va respecta decizia, dar va rămâne oricum alături de persoana în cauză (pentru că noi l-am rugat), și îi va transmite anumite influențe benefice. Putem rosti astfel: „Îți mulțumesc, Arhanghel Rafael, pentru că mă vindeci chiar în acest moment.”

Dacă suntem medici sau terapeuți, ne vom simți inspirați atunci când îi solicităm ajutorul, împărtășindu-ne astfel din înțelepciunea vindecătoare divină. Îi putem mulțumi în felul acesta: „Îți mulțumesc, Arhanghel Rafael, pentru că mă călăuzești în cariera mea vindecătoare și pentru că mă ajuți să aduc binecuvântare tuturor celor pe care îi tratez.”
Aflându-ne sub aripile luminoase ale arhanghelului Rafael putem accede la bunătatea divină.


Arhanghelul Gabriel 
Este mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu. Numele său înseamnă: „Dumnezeu este puterea mea”. Este cunoscut ca fiind cel mai mare ambasador al divinităţii pentru omenire,înger al revelaţiei, purtătorul veştilor bune, mesager al legilor divine şi al compasiunii.
El ajută oamenii să exprime adevărul deschis și sincer, să-și respecte propria individualitate, să-și asculte vocea interioară și să-și urmeze intuiția. Prin susţinerea lui, descoperim cele mai bune modalităţi de a ne exprima potenţialul interior.
Cea mai importantă misiune a Arhangelului Gabriel este aceea de a ne susţine să fim puternici şi să avem convingerea că aducem o preţioasă contribuţie la dezvoltarea spirituală a umanităţii fiind pur şi simplu ceea ce suntem.
Este și protectorul copiilor mici și se îngrijeşte plin de iubire și de copilul din fiecare dintre noi atunci când acesta este rănit sau uitat. Mâna sa protectoare este în permanenţă deasupra noastră pentru a proteja naturaleţea şi puritatea din noi.

Arhanghelul Gabriel este patronul celor care lucrează în domeniul comunicării (profesori, scriitori, artiști, actori) ajutând la transmiterea unor mesaje clare și importante, el oferă asistență inclusiv părinților în ceea ce privește concepția, nașterea, creșterea copiilor.
 
Arhanghelul Uriel 
Numele său semnifică „Lumina lui Dumnezeu”, este dătătorul de idei și inspirații sublime. Ne luminează mintea și ne transmite informații, idei, revelații și viziuni. Merită să fie 

invocat atunci când scriem o carte sau un articol, când studiem sau dăm un examen, în cadrul unei întâlniri de afaceri. El ne șoptește la ureche soluția corectă, pe care mintea noastră o traduce apoi în cuvinte, sub forma unor gânduri care apar „întâmplător”. Cu ajutorul arhanghelului Uriel putem scăpa de gândurile negative. Ne ajută să ne conectăm cu înțelepciunea infinită a lui Dumnezeu și ne asistă în toate demersurile noastre intelectuale. El ne dezvăluie sensul lucrurilor și ne ajută să avem încredere în planul divin al lui Dumnezeu, astfel încât, atunci când nu pare să ne meargă bine, când ne este mai greu, să descoperim că totul e spre binele și fericirea noastră. 


Arhanghelul Jofiel 
Mai este cunoscut sub numele de „Frumusețea lui Dumnezeu”. Misiunea sa este de a aduce frumusețe în toate domeniile vieții, în gândurile noastre (ne ajută să vedem întotdeauna partea frumoasă a vieții, a relațiilor și a
circumstanțelor în care ne aflăm), în sentimentele noastre (ne umple inima cu recunoștință și bucurie), în domeniul căminului și al locului de muncă (ne ajută să ne simțim confortabil și să lucrăm cu plăcere în ele), în domeniul înfrumusețării personale și al celorlalte aspecte asociate cu bunăstarea și sănătatea. Arhanghelul Jofiel are o paletă amplă de instrumente prin care ne poate ajuta să aducem mai multă frumusețe în viața noastră. Îl putem invoca ori de câte ori dorim să înfrumusețăm un aspect al vieții, oricare ar fi acesta.

Arhanghelul Zadachiel 
Este un înger al dezvoltării şi evoluţiei, al transformării, protecţiei şi iertării. Este îngerul transmutării, al justiţiei, al bunăvoinţei şi compasiunii. Numele său semnifică „Dreptatea lui Dumnezeu”.
Ne ajută să ne vindecăm corpul emoțional, să ne eliberăm de mânie și să renunțăm la ipostaza de victimă. Cu ajutorul său putem transforma toată energia negativă a fiinţei, de orice natură, în energie pozitivă, redând corpului nostru fizic şi emoţional, spiritului şi sufletului nostru puritatea originală. Problemele psihologice şi emoţionale vor fi astfel dizolvate, vom avea un mai mare grad de libertate şi evoluţia noastră va fi mai rapidă. Ne ajută să ne focalizăm numai asupra momentelor frumoase din viață. Ne călăuzește în sensul asumării responsabilității pentru propria noastră fericire.
Să ne lăsăm purtați în fiecare moment al vieții pe aripile îngerilor. Și să luăm aminte că, așa cum spunea Sfântul Pavel, îngerii, din multa lor iubire, pot lua uneori chiar formă omenească pentru a ne ajuta. „Există oameni care primesc în casa lor îngeri fără să știe.”

 (de Alina Dănăilă) 

Arhanghelul Metatron  
Idee-forţă: Sunt legat de izvorul bunătăţii, al iubirii şi al creativităţii.
Arhanghelul Metatron este considerat drept cel mai

pământesc dintre arhangheli, deoarece el a fost mai întâi un om înţelept şi virtuos pe care, apoi, Dumnezeu l-a luat în Cer. Sufletul său a fost toată viaţa plin de credinţă, de iubire pentru oameni şi a fost foarte atent la înţelesurile faptelor, nutrind convingerea că numai acela care învaţă permanent din ceea ce petrece în el şi în afara lui este capabil să-şi ajute cu adevărat semenii. Astfel, el a urmat de la sine calea înţelepciunii şi a bunătăţii inimii.
Misiunea lui cerească: El consemnează în Cartea Vieţii toate faptele noastre, ca nimic din experienţa umană să nu se irosească, ci ca marii îndrumători de oameni să aibă unde să caute învăţăturile care ne salvează în timpuri tulburi.
Misiunea lui pe pământ: Ne ajută să avem măsura corectă în tot ceea ce facem, apărând ca martor al acţiunilor noastre. Graţie lui, noi conştientizăm puterea noastră de a iubi şi sensul existenţei noastre.
În timpul vieţii sale pământeşti, ca fiinţă umană, Metatron a fost cunoscut sub numele de Henoch şi a fost al şaptelea patriarh după Adam. Povestirile ni-l redau ca „plimbându-se cu Dumnezeu”, după moartea sa fiind primit în Cer printre arhangheli. El a fost atât de bun, atât de blând, atât de înţelegător şi de îngăduitor, încât a întruchipat, la vremea sa, virtuţi divine, care au atras asupra sa harul Tatălui. Mai mult chiar, el a ştiut să asculte glasul inimii şi a trăit smerit şi abandonat total Voinţei Supreme, asemenea tuturor marilor iluminaţi.
Scrierile iudaice presupun că el ar fi fost Schechina, îngerul care conduce copiii rătăciţi prin pădure, şi că tot el a fost cel care l-a oprit pe Abraham din săvârşirea jertfei, atunci când Dumnezeu i-a cerut să i-L ofere pe fiul său, Isaak.
Metatron este întâlnit sub diferite ipostaze: arhivar a lui Dumnezeu, înger al legăturilor şi rege al îngerilor. El susţine totodată viaţa oamenilor, fiind o punte între Dumnezeu şi om. Este foarte bine să-i cerem sfatul pentru fiecare acţiune pe care o avem de făcut, mai ales atunci când ştim că ne lipseşte simţul măsurii sau că, fiind implicaţi emoţional într-o chestiune, nu deţinem măsura corectă a raţiunii ori a acţiunii noastre. Vom putea astfel să obţinem echilibrul şi discernământul necesar în orice întreprindem. Rezultatul va fi claritatea a ceea ce realizăm, iar această înţelepciune ne va conferi o mare siguranţă, atât de necesară atunci când vrem să ne angrenăm cu succes în oricare dintre planuri (material, afectiv, spiritual etc.)
Tot Metatron ne conduce către starea de armonie în iubire, pentru ca noi să ducem o viaţă solară, sănătoasă, echilibrată şi calmă. El este, astfel, martorul faptelor noastre bune şi al tuturor acelor acte ale vieţii şi ale iubirii pe care nimeni în afara lui nu ni le cunoaşte.
Îl vom ruga pe arhanghelul Metatron să ne conducă şi să ne susţină în orice moment al vieţii, ca să avem întotdeauna măsura corectă a faptelor şi a sentimentelor noastre. Tot astfel, îl putem ruga, în timpul meditaţiilor, să ne indice când „destul e destul”, dar şi când trebuie să mai facem ceva pentru noi înşine sau pentru ceilalţi.


SURSE:  www.venus.org.ro                    
               http://www.yogaesoteric.net 
               www.angelinspir.ro

(pentru conf. C.M.)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu