..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 mai 2013

Arhanghelul Metatron




 



Idee-forţă: ”Sunt legat de izvorul bunătăţii, al iubirii şi al creativităţii”.
Arhanghelul Metatron este considerat drept cel mai
pământesc dintre arhangheli, deoarece el a fost mai întâi un om înţelept şi virtuos pe care, apoi, Dumnezeu l-a luat în Cer. Sufletul său a fost toată viaţa plin de credinţă, de iubire pentru oameni şi a fost foarte atent la înţelesurile faptelor, nutrind convingerea că numai acela care învaţă permanent din ceea ce petrece în el şi în afara lui este capabil să-şi ajute cu adevărat semenii. Astfel, el a urmat de la sine calea înţelepciunii şi a bunătăţii inimii.
Misiunea lui cerească: El consemnează în Cartea Vieţii toate faptele noastre, ca nimic din experienţa umană să nu se irosească, ci ca marii îndrumători de oameni să aibă unde să caute învăţăturile care ne salvează în timpuri tulburi.
Misiunea lui pe Pământ: Ne ajută să avem măsura corectă în tot ceea ce facem, apărând ca martor al acţiunilor noastre. Graţie lui, noi conştientizăm puterea noastră de a iubi şi sensul existenţei noastre.
În timpul vieţii sale pământeşti, ca fiinţă umană, Metatron a fost cunoscut sub numele de Henoch şi a fost al şaptelea patriarh după Adam. 
Povestirile ni-l redau ca „plimbându-se cu Dumnezeu”, după moartea sa fiind primit în Cer printre arhangheli. El a fost atât de bun, atât de blând, atât de înţelegător şi de îngăduitor, încât a întruchipat, la vremea sa, virtuţi divine, care au atras asupra sa harul Tatălui. Mai mult chiar, el a ştiut să asculte glasul inimii şi a trăit smerit şi abandonat total Voinţei Supreme, asemenea tuturor marilor iluminaţi.
Scrierile iudaice presupun că el ar fi fost Schechina, îngerul care conduce copiii rătăciţi prin pădure, şi că tot el a fost cel care l-a oprit pe Abraham din săvârşirea jertfa, atunci când Dumnezeu, pentru a-i încerca credința,  i-a cerut să îi jertfească pe fiul său, Isaak.

Metatron este întâlnit sub diferite ipostaze: arhivar a lui Dumnezeu, înger al legăturilor şi rege al îngerilor. El susţine totodată viaţa oamenilor, fiind o punte între Dumnezeu şi om. Este foarte bine să-i cerem sfatul pentru fiecare acţiune pe care o avem de făcut, mai ales atunci când ştim că ne lipseşte simţul măsurii sau că, fiind implicaţi emoţional într-o chestiune, nu deţinem măsura corectă a raţiunii ori a acţiunii noastre. Vom putea astfel obține echilibrul şi discernământul necesar în orice întreprindem. Rezultatul va fi claritatea a ceea ce realizăm, iar această înţelepciune ne va conferi o mare siguranţă, atât de necesară atunci când vrem să ne angrenăm cu succes în oricare dintre planuri (material, afectiv, spiritual etc.)
Tot Metatron ne conduce către starea de armonie în iubire, pentru ca noi să ducem o viaţă solară, sănătoasă, echilibrată şi calmă. El este, astfel, martorul faptelor noastre bune şi al tuturor acelor acte ale vieţii şi ale iubirii pe care nimeni, în afara lui, nu ni le cunoaşte.
 Îl vom ruga pe arhanghelul Metatron să ne conducă şi să ne susţină în orice moment al vieţii, ca să avem întotdeauna măsura corectă a faptelor şi a sentimentelor noastre. Tot astfel, îl putem ruga, în timpul meditaţiilor, să ne indice când „destul-ul e destul”, dar şi când trebuie să mai facem ceva pentru noi înşine sau pentru ceilalţi.

(C.M.)

Un comentariu: