..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 7 iulie 2011

PĂMÂNTUL, a treia planetă de la Soare (17)


(ultima parte)                    

63-Dependenţa de poziţia socială a oamenilor aroganţi.
Mânia este un demon la fel de malefic ca şi dependenţa de poziţia socială, care stă de multe ori la baza mâniei. Un om umil şi cumpătat nu poate fi înfuriat prea uşor în timp ce unul cu nasul pe sus se înfurie imediat.
Tendinţa grandomaniei, a aroganţei poate fi detectată şi la vârste mai fragede când în unii copii începe să se nască dorinţa de a domina şi de a supune pe cei din jur. Din păcate, sunt frecvente cazurile când înşişi părinţii încurajează aceste atitudini prin protejarea odraslei chiar atunci când a greşit, prin împopoţonarea copilului (mai ales în cazul fetiţelor), prin acordarea diverselor obiecte copilului pentru a stârni invidia colegilor. Este uşor de imaginat cum se vor comporta aceşti copii în societate când vor fi maturi.Temelia existenţei omului trebuie sa fie UMILINŢA care trebuie vazută ca o mare virtute.

64/69-Ceremoniile bisericeşti, păcatele.
La ce folosesc toate aceste biserici pe care omul le frecventează şi care sunt pline de obiceiuri de idolatrizare şi care impun respectarea a tot felul de practici stupide de asceză ?

Căutaţi în voi iubirea de Dumnezeu şi lăsaţi-vă conduşi de sufletul şi inima voastră fără a vă supune canoanelor bisericeşti. Nu-i nici-o nenorocire dacă intraţi într-o biserică dacă acolo, prin simţirea şi dorinţa voastră, îl căutaţi pe Dumnezeu, dar îl veţi găsi în orice loc v-aţi afla, dacă-l veţi cauta în inima voastră. Puteti asista la slujba preotului, dacă gândul vostru se va îndrepta spre Dumnezeu. In orice slujbă puteţi descopiri ceva util sufletului vostru. Cine intră într-o biserică în numele Domnului, poate fi sigur că Domnul va fi cu el. Ca peste tot, şi printre clerici se găsesc şi fiinţe ale lui Dumnezeu. Iubirea pe care o degaja aceştia aduce bucurie sufletrelor enoriaşilor credincioşi întru Domnul. Dacă între 100.000 de oameni exista 10 fiinţe virtuoase, de dragul lor, Domnul le va cruţa şi pe cele 99.990 de judecata Sa teribilă.
Iertaţi în sufletul vostru pe cei păcătoşi căci de câte ori un om îşi iartă duşmanul întru spirit, acest păcătos este iertat în toate cerurile. 
Dacă duşmanul este rău iar iertarea voastră nu aduce rezultatele scontate, spuneţi : ,, Fie ca Domnul să te recompenseze după faptele tale !’’ In acest fel, respingeţi păcatul dar nu pe păcătos.
Jakob Lorber
A fi fără de păcat înseamnă a trăi pe nivelul suprem de umilinţă şi iubire. Pentru ca Dumnezeu să salăşluiască  plenar în fiinţa omului, toate dorinţele (mai ales cele materiale) pe care le are omul, trebuie eliminate din trupul sau. 
Nu păstraţi supărarea pe cineva şi iertaţi pe cel care v-a făcut vreun rău. Dacă cel cu care eraţi supărat a plecat dintre vii, între-timp, sau dacă este imposibil de găsit, faceţi următoarea rugăciune : ,, Doamne, iartă-mi mie păcatele pe care le-am făcut împotriva fraţilor mei, inclusiv împotriva celor care nu mai sunt în viaţă şi de la care nu îmi mai pot cere iertare personal. Numai puterea Ta, Doamne, poate face acest lucru.’’ Aceasta deoarece chiar dacă alţii ţi-au greşit, neîmpăcarea ta cu ei este un păcat.

Bibliografie: cartea PĂMÂNTUL ŞI LUNA, aut. Jakob Lorber, ed. Vydia, 2003
Pentru conformitate,
 (C.M.)
                                              S F Â R Ş I T

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu